Noia-Barça, res és impossible a l’Ateneu

El Noia Freixenet rep el Barça Lassa al Pavelló Olímpic de l’Ateneu aquest dissabte, 10 de novembre, a les 19.30 hores (en directe per Esport3).

L’equip blaugrana és líder de l’OK Lliga sense haver cedit encara cap punt en set jornades i no ha baixat fins ara en cap partit dels cinc gols marcats. El repte per al Noia, doncs, és majúscul, però també per al Barça la visita a Sant Sadurní és històricament de les més exigents.

Ja és gairebé un clàssic d’aquests primers mesos de l’OK Lliga d’enguany que el Noia Freixenet rebi líders a l’Ateneu. Era líder l’Igualada Rigat quan va visitar el pavelló olímpic la segona jornada, ho era també el Lleida quan va venir en la quarta, i ho és el Barça Lassa que dissabte a 2 quarts de 8 del vespre serà el rival de l’equip de Pere Varias en un dels partits sempre més esperats de la temporada per l’afició de Sant Sadurní.

A diferència d’igualadins i lleidatans, els blaugranes no perdran el lideratge de la lliga a l’Ateneu, però que hi perdin els seus primers punts és l’objectiu d’un Noia Freixenet a qui no li falten motius ni al·licients per sortir a la pista a donar-ho tot: revertir el mal regust de l’àmplia desfeta de diumenge passat a la Corunya (6-1), tornar-li al Barça l’ajustada derrota (2-3) en la semifinal de la Supercopa del setembre passat, i lluitar per uns punts que mantindrien l’equip en places de copa i serien una càrrega extra de confiança de cara a l’atapeït calendari de les pròximes setmanes, amb set partits d’OK Lliga i dos de Lliga Europea d’aquí a l’aturada per les festes de Nadal.

Com és habitual, la visita del Barça a l’Ateneu comportarà la tornada d’alguns blaugranes a un pavelló que coneixen bé, com ara els sadurninencs Marc Gual i Pau Bargalló, formats al planter del Noia, i també Nil Roca, que les dues temporades anteriors va créixer com a jugador a l’equip de Sant Sadurní cedit pel Futbol Club Barcelona.

Líder total

Els números del Barça Lassa en les set primeres jornades de lliga reflecteixen, per si algun dubte en quedés, el gran potencial de l’equip blaugrana, que aquesta temporada ja ha alçat els títols de la Lliga Catalana i la Copa Continental als quals no va poder afegir l’esmentada Supercopa jugada a Sant Sadurní, on va perdre la final davant el Liceo en els darrers segons.

L’equip que dirigeix per segona temporada Edu Castro no només encapçala l’OK Lliga havent sumat fins ara els 21 punts possibles, sinó que lidera també gairebé tots els capítols estadístics de la competició. És l’equip que ha fet més gols (40), el que n’ha encaixat menys (11), el que menys faltes ha fet (54) -també el que menys n’ha rebut (62)- i el que menys targetes blaves ha vist (1).

Segurament la dada més contundent, però, és que encara cap equip de l’OK Lliga ha aconseguit en els set primers partits deixar el Barça per sota dels cinc gols marcats. N’ha fet cinc en cinc ocasions, i quan no han estat cinc, han estat nou i sis fins a arribar a aquestes 40 dianes que tenen l’aportació principal en les 12 de Pablo Álvarez, màxim golejador de la lliga.

El repte d’enfrontar-se al Barça és sempre majúscul, però també per a l’equip blaugrana sol ser una sortida de les més exigents de cada temporada la visita a un Noia que, d’altra banda, també acostuma a competir bé contra el Barça al Palau Blaugrana o quan es troben en pista neutral.

Dissabte, doncs, partit en el que res serà fàcil per al Noia Freixenet. Però més encara, partit en el que tampoc res ha de ser impossible.


(foto: Ivan Gómez)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com