A tocar

BARÇA |4-3| NOIA FREIXENET

El Noia Freixenet tuteja el Barça a les semis de la Supercopa però es queda a les portes de la final

Com era de preveure, el precedent de la Lliga Catalana ha quedar en una anècdota i el partit de semifinals de la Supercopa ha estat completament diferent. Un Noia Freixenet amb empenta, esperonat pels seus seguidors que han omplert l’Olímpic de l’Ateneu (fins on la normativa ho ha permès), ha sorprès des de l’inici als blaugrana que no han trobat el seu lloc a la pista fins ben entrada la primera meitat.

Xavi Costa ha estat l’encarregat d’obrir la llauna al minut 5 després de rematar una assistència d’Aleix Esteller al segon pal en un contraatac de manual que ha sorprès la defensa blaugrana. Al ’17 l’assistent s’ha convertit en golejador i Esteller ha signat el 0-2 rematant una passada de Roc Pujadas que ha sorprès Sergi Fernández i ha fet trontollar l’Olímpic de l’Ateneu.

Aleix Esteller celebra el 0-2 amb l’afició de l’Ateneu (Eva Pedrola)

El Barça no ha estat capaç d’anotar durant els primers 20 minuts i no ha estat fins a 5 pel descans que, després d’una targeta blava per Costa, Pau Bargalló ha superat Blai Roca a la directa per fer pujar el 1-2. A poc més d’un segon pel descans, els d’Edu Castro han comès la 10a falta, però Roc Pujadas no ha pogut transformar.

La segona meitat ha començat tan trepidant com la primera. Als 5 minuts de joc, el Noia Freixenet ha comès la 10a falta i Blai Roca s’ha encarregat d’aturar el llançament de Bargalló. Només uns instants després, rèplica d’Eloi Mitjans a l’altra àrea, però el sadurninenc no ha pogut transformar la pena per compliment del segon cicle del Barça

Del possible 1-3 al 4-2

El Noia Freixenet ha dominat el joc en molts moments del partit, però l’equip d’Edu Castro ha demostrat novament perquè és el favorit en qualsevol competició i ha aprofitat les seves ocasions per capgirar el marcador. Helder Nunes ha empatat al 35 aprofitant el refús d’una directa executada per ell mateix i Ignacio Alabart ha completat una jugada de tiralínies per fer el 3-2. Al 42 Bargalló amb una acció individual ha fet el quart pel seu equip.

Un gol per seguir somiant

Però els de Sant Sadurní no havien dit la última paraula i al ’43, una falta directa transformada per Roc Pujadas ha donat ales a l’equip de Pere Varias que, amb el suport dels aficionats, han buscat el gol que forcés la pròrroga. Roca, escollit MVP – Serveis Mèdics Penedès al final del partit, ha aturat una nova falta directa al ’47, i els amfitrions han assetjat la porteria rival fins a l’últim segon amb el 5 contra 4 però finalment s’han quedat sense recompensa.

Deportivo Liceo – Barça, un clàssic a la final

Amb aquesta victòria ajustada, el Barça passa a una final on el Noia Freixenet ha fet mèrits de sobra per ser-hi. El rival serà del Deportivo Liceo, després que el conjunt gallec es desfés sense dificultats del Recam Làser Caldes per 5-1 a la primera semifinal.

La Fitxa:

BARÇA: Sergio Fernández, Ignacio Alabart, Matías Pascual, Pau Bargalló i João Rodrigues -cinc inicial- Nil Roca, Sergi Llorca, Helder Nunes i Aitor Egurrola.

NOIA FREIXENET: Blai Roca, Aleix Esteller, Xavi Costa, Jordi Bargalló i Eloi Mitjans -cinc inicial- Roc Pujadas, Àlex Joseph i Toni Salvadó.

GOLS: 0-1 Costa (5), 0-2 Esteller (17), 1-2 P. Bargalló (20), 2-2 Nunes (35), 3-2 Alabart (38), 4-2 P. Bargalló (42) i 4-3 Pujadas (43).

ÀRBITRES: Sergi Mayor i Jonathan Sánchez. Han assenyalat 20 faltes al Barça i 15 al Noia. Targeta blava per Costa (Noia)

MVP SERVEIS MÈDICS PENEDÈS: Blai Roca (Noia Freixenet).