Amb el Lloret, a trencar ratxes

La visita aquest diumenge 4 de febrer (12.30 h) del Lloret Vila Esportiva al Pavelló Oímpic de l’Ateneu es presenta com una oportunitat propicia perquè el Noia Freixenet es retrobi amb la victòria després de sis partits sense guanyar. L’equip de Manolo Barceló, però, no és un rival gens fàcil, com ho demostra el fet que els de Pere Varias no l’han pogut guanyar en cap de les quatre últimes ocasions que s’hi han enfrontat.

Partit per trencar dues ratxes negatives, el que afronta aquest diumenge el Noia Freixenet a l’Ateneu davant el Lloret: una, la de sis partits que encadena l’equip de Pere Varias sense guanyar, i l’altra, la de quatre partits consecutius sense aconseguir la victòria davant l’equip de Manolo Barceló.

Des que el Noia va tornar amb els tres punts (0-3) de la visita a Arenys de Munt el 17 de desembre passat, l’equip de la Capital del Cava ha signat tres empats i dues derrotes a l’OK Lliga, resultats que, amb l’afegit de l’eliminació a la Copa CERS, certifiquen la ratxa sense guanyar més llarga d’aquesta temporada, per bé que en aquest interval el conjunt sadurninenc ha aconseguit ser l’únic que ha puntuat fins ara al Palau Blaugrana.

La lectura més positiva d’aquest últim mes i mig de calendari complicat és que el Noia Freixenet només ha perdut un lloc en la classificació. Ara és cinquè a només un punt del quart, el Girona. L’objectiu d’acabar en plaça d’accés a la Lliga Europea, per tant, continua plenament a l’abast dels de Pere Varias, que necessiten però tornar al camí de la victòria no només a efectes de classificació sinó, sobretot, de sensacions.

Tornar a sumar de tres en tres aquest diumenge no serà fàcil davant un Lloret que arribarà a l’Ateneu en una bona línia de resultats després d’haver assolit cinc dels últims nou punts possibles. Els selvatans van guanyar el Vic (2-1) i van empatar a Lleida (3-3) i a casa amb el Voltregà (2-2), tres partits consecutius puntuant que els han permès guanyar tranquil·litat deixant els llocs de descens set punts per sota.

El Lloret Vila Esportiva que entrena Manolo Barceló, exjugador i exentrenador del Noia Freixenet, té el seu punt fort en la defensa. És el setè equip que menys gols ha encaixat fins ara en la lliga i compta sota pals amb una institució per experiència i veterania, el porter de 38 anys Ferran Serra. En atac, en canvi, és el tercer equip menys golejador de la competició amb només 32 gols, el 75% marcats pels seus tres referents ofensius: Marc Grau (9 gols), David Plaza (8) i Lluís Grau (7).

Bona prova de la dificultat del Lloret són els quatre partits que fa que el Noia Freixenet no el pot guanyar. Fa dues temporades, el Noia es va imposar a casa per 8-4 en la primera volta, però va caure a Lloret per 6-5 en la segona iniciant així aquesta mala ratxa en els duels particulars. La temporada passada, els selvatans van guanyar a l’Ateneu per 2-3 en la tercera jornada de la lliga i, en la segona volta a Lloret, el Noia no va poder passar de l’empat a dos gols, idèntic resultat que en el partit ja de la present OK Lliga jugat el passat 28 d’octubre. En aquella ocasió, Humberto Mendes va avançar el Noia per dues vegades, però totes dues van ser contestades amb els gols de Plaza i Lluís Grau, aquest de falta directa.

Obrir el febrer amb victòria significarà, doncs, trencar d’un sol cop dues ratxes negatives. I sobretot, entrar amb bon peu a un mes en certa manera capicua, que comença amb la visita del Lloret a l’Ateneu i s’acabarà a Lloret amb la disputa de la copa del Rei del 22 al 25 de febrer.


Text: Miquel Roca. Foto: Ivan Gómez

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com