Amb tot el dret a somiar

CE NOIA FREIXENET vs. DEPORTIVO LICEO

Divendres 3 de juny (21 h)

Possible 4t partit: Diumenge 5 de juny (12.30 h)


El Noia Freixenet vol allargar la semifinal amb el Liceo amb una victòria divendres que forci el quart partit diumenge


Una victòria divendres, que hi hagi partit diumenge, guanyar per segon cop el Liceo en 36 hores, tornar dimarts a Riazor i… qui sap què podria passar en un cinquè partit… Aquest és el full de ruta que intentarà recórrer el Noia Freixenet a partir de les nou del vespre d’aquest divendres 3 de juny, quan reprendrà al Pavelló Olímpic de l’Ateneu la semifinal del play-off amb el tercer partit de la sèrie.

Després que els dos primers capítols de l’eliminatòria a La Corunya es resolguessin amb victòria del Deportivo Liceo (6-5 i 5-2), no es pot negar que la dificultat d’aixecar l’eliminatòria és màxima i l’equip sadurninenc ja no té marge d’error. Una derrota més davant els gallecs posarà punt i final a la temporada del Noia Freixenet, però els dos bons partits que els de Pere Varias van fer a Riazor el cap de setmana passat, especialment el primer en el que van arribar a tenir dos gols d’avantatge i van rondar l’empat fins el darrer segon, conviden a creure en les opcions d’allargar l’eliminatòria, començant per una victòria divendres que forci el quart partit que es jugaria diumenge a les 12’30 h.

El bon joc i la competitivitat demostrats durant tota la temporada fan que l’equip i l’afició s’hagin guanyat plenament el dret a somiar. Amb la tranquil·litat, a més, de poder-ho fer sabent que la classificació final del Noia Freixenet en aquesta Parlem OK Lliga tornarà a estar entre les millors de sempre. En cas de no assolir l’accés a la final i que, en l’altra semifinal, el Barça elimini el Reus Deportiu, el Noia Freixenet ocuparia el tercer lloc final de la lliga, una posició que obtindria per novena vegada en la seva història i que té només per sobre el títol de lliga del 1988 i els quatre cops que el Noia ha estat subcampió del campionat de la màxima categoria.

Capgirar un 2-0 no és missió impossible

Precisament en l’última temporada que el Noia Freixenet va ser subcampió de lliga, la 2002-03, hi trobem un precedent que convida a no veure la remuntada en aquest play-off com una missió impossible. Ja aleshores el Noia va aixecar un 2-0 desfavorable i amb el factor pista en contra, no en les semifinals com ara, però sí en l’eliminatòria de vuitens de final (aquell any van jugar el play-off tretze equips) davant el Lleida. Després de perdre els dos primers partits a l’Onze de Setembre, la sèrie va ser igualada amb dues victòries sadurninenques a l’Ateneu, i en el cinquè i definitiu partit a Lleida el Noia va clavar l’estocada definitiva per avançar ronda en un camí que, superant després l’Igualada als quarts de final i el Vic a les semifinals, el duria fins a la final després de capgirar tres cops el factor pista.

No va ser tan favorable l’últim precedent d’un play-off entre Noia Freixenet i Liceo, que va tenir lloc als quarts de final de la temporada següent (2003-04). L’equip sadurninenc havia estat quart a la lliga regular i comptava amb el factor pista davant els gallecs, que havien estat cinquens, però l’eliminatòria va sortir de l’Ateneu empatada a una victòria i el Liceo ho va rematar apuntant-se els dos partits a Riazor.

Més pròxims són òbviament els no pocs precedents d’aquesta temporada, en la qual Noia i Liceo s’han vist les cares fins ara en cinc ocasiones sense que cap dels dos equips hagi pogut guanyar a la pista del rival. En la primera volta a Sant Sadurní es va donar un empat a cinc gols que va tenir regust de victòria pel Noia Freixenet, que amb cinc gols d’Eloi Mitjans va igualar un 1-4 i encara va tornar a empatar després que els gallecs es posessin de nou per davant. Els altres quatre partits han estat a La Corunya, on el Noia ha viatjat tres vegades en els últims dos mesos. Abans dels dos partits que van obrir aquest play-off semifinal, el Liceo s’havia imposat per 3-0 al petit pavelló d’Agra en la penúltima jornada de la lliga regular i per un ampli 6-0 als quarts de final de la Golden Cup.

La victòria del Noia Freixenet davant el Liceo està doncs encara per arribar aquesta temporada. Amb l’Olímpic de l’Ateneu empenyent l’equip i creient que fent primer un pas i després un altre tot és possible, encara res no està escrit en aquest play-off.

El repte promet emocions fortes. Que ningú s’ho perdi!


NOIA FREIXENET – DEPORTIVO LICEO

Jornada: Play-off semifnal, tercer partit

Data: 3-6-2022, divendres

Hora: 21 h.

Àrbitres: David Cantos i Álvaro de la Hera

TV: okligatv.com (per youtube, en obert)

Ràdio: Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM)

Twitter: @cenoia


Foto: Eva Pedrola (cenoia.com)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com