Deixant petjada a Europa

NOIA FREIXENET |5-5| OC BARCELOS

Només les individualitats de Rocha i Giménez al Barcelos han evitat la sorpresa dels sadurninecs.

Com ja va fer ahir davant el Porto, el Noia Freixenet ha plantat cara al segon classificat de la lliga portuguesa proposant molt més hoquei que el seu rival i ha fregat la gesta davant un OC Barcelos que es jugarà el primer lloc davant els Dragões de Guillem Cabestany.

Els de Sant Sadurní s’han avançat al minut 4 amb una jugada individual de Jordi Ferrer, però un cacau de Miguel Rocha just després després ha empatat l’electrònic.

El Noia Freixenet dominava i Pol Manrubia ha avisat al ‘8 amb un llançament al pal, però no ha estat fins al ’15 que Xavi Costa ha pogut fer el segon enganyant Acevedo pel primer pal i al ’19, una nova acció individual de Manrubia feia pujar el 3-1 amb el que s’ha arribar al descans.

A la segona part el Barcelos ha equilibrat l’electrònic. Primer Luis Querido aprofitant el refús d’un penal al ’29 i una falta directa de l’especialista Dario Giménez al ’32.

Alternatives al marcador en l’últim quart de partit

Al ’37 Rocha ha tornat a perforar la porteria de Xus Fernández per donar la volta al marcador, però els cavistes han tornat a empatar mitjançant Costa, que al ’43 ha rematat una assistència de Manrubia al segon pal.

Al ’45 Manrubia ha superat Acevedo de falta directa però a tres minuts del Rocha ha signat el seu hattrick per tornar a igualar l’electrònic.

Els de Ferran López han seguit buscant un gol que els permetés seguir somiant en passar a la Final Four, i ha tingut una gran ocasió mitjançant Costa, que a punt ha estat d’anotar el 6-5 en l’últim sospir.

Empat al final dels 50 minuts que deixa el Noia Freixenet amb un punt al final d’aquesta 1a fase de la Lliga Europea i que no fa justícia al joc i l’actitud que ha desplegat l’equip en els dos partits.

El pròxim partit dels sadurninecs serà la visita del CE Vendrell la setmana vinent a l’Olímpic de l’Ateneu.

La Fitxa:

NOIA FREIXENET: Xus Fernández, Aleix Esteller, Jordi Ferrer, Xavi Costa i Pol Manrubia -cinc inicial- Roc Pujadas i Adrià Ballart.

OC BARCELOS: Constantino Acevedo, Zé Pereira, Dario Giménez, Luis Querido i Miguel Rocha -cinc inicial- João Gimarães, Rafael Lourenço i Reinaldo Ventura.

GOLS: 1-0 Ferrer (‘4), 1-1 Rocha (5), 2-1 Costa (15), 3-1 Manrubia (19), 3-2 Querido (29). 3-3 Giménez (32 fd), 3-4 Rocha (37) 4-4 Costa (43), 4-5 Manrubia (45 fd) i 5-5 Rocha (47).

ÀRBITRES: Luis Peixoto i Jonatan Sánchez Han assenyalat 18 faltes al Noia i 10 al Barcelos. Targeta blava per Costa (Noia) i Giménez (Barcelos).