Història

Evolució de l’escut al llarg de la història

El Club Esportiu Noia Freixenet és un equips històric de l’hoquei sobre patins a Catalunya, i dels pocs que ha guanyat alguna vegada tots els títols, aconseguint-los en tres èpoques d’èxit per a l’entitat: a finals dels anys 80 (Lliga, Copa d’Europa, Súper Copa d’Europa i Recopa d’Europa) a finals dels anys 90 (Copa CERS i Copa del Rei) i a principis del mil·lenni (Copa Federació, Copa del Rei, Copa CERS i Copa Continental)

Història

Equip de l’època dels 70

El naixement d’un històric

El club nasqué l’any 1951 sota l’impuls de la Societat Ateneu Agrícola de Sant Sadurní. L’Ateneu fundà un club anomenat Secció Esportiva Noia, més tard Club d’Hoquei Noia, Ateneu Agrícola Noia (1959) i Club Esportiu Noia (1992) en desvincular-se de l’Ateneu, la qual es considera “entitat germana”.

El Noia Freixenet va ser un dels fundadors de la màxima competició d’hoquei patins a l’estat, l’Ok Lliga, aleshores coneguda com Divisió d’Honor, on s’ha mantingut sempre a excepció d’una temporada, a mitjans dels 90, quan l’equip va baixar a Primera Nacional, tornant a l’elit només un any després.

El patrocini de Freixenet

El Club de Sant Sadurní ha estat sempre fortament lligat a la Vila, donant molta importància al treball de l’hoquei Base, formant jugadors i persones en els valors de l’esport. De la “pedrera” negre i vermella n’han sorgit grans jugadors de nivell mundial, campions de les màximes competicions tant a nivell de Clubs com de Seleccions. Arrel d’aquesta vinculació amb el poble, nasqué la relació amb Freixenet. L’empresa més gran del sector del Cava i de Sant Sadurní dóna suport al CE Noia des de 1973.

El pavelló Olímpic de l’Ateneu

El 1981, gràcies a l’esforç  dels socis i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní, es va inaugurar el Pavelló de l’Ateneu després que el Noia Freixenet hagués estat jugant en una pista descoberta des de la seva fundació. Aquest va rebre el qualificatiu d’Olímpic el 1992, quan va ser sub-seu dels Jocs de Barcelona, acollint la fase preliminar de la competició d’hoquei patins.

Durant els més de 60 anys d’història del Club Esportiu Noia, a part de l’hoquei patins s’han practicat altres disciplines esportives a l’Ateneu, com ara el Futbol, el Basquet i el Futbol Sala.

Grafit a les taquilles del Pavelló Olímpic de l’Ateneu