El Noia Freixenet es queda sense recompensa davant el Porto

FC PORTO |7-4| NOIA FREIXENET

Tot i avançar-se 0-3 i 2-4, els de Sant Sadurní no han pogut superar el líder portuguès en la jornada inaugural de la 1a fase de la Lliga Europea.

“No hem vingut només a jugar. Hem vingut a competir i a guanyar” havia avisat Ferran López minuts abans del començament del partit i el Noia Freixenet ha traduït les paraules del seu entrenador en una arrencada fulgurant sobre el parquet de Luso davant tot un Porto.

Pol Manrubia, gairebé sense avisar ha avançat els sadurninencs amb un doblet, primer amb una bona jugada individual al ‘2 i amb un llançament creuat al ‘5. Els portuguesos no podien reaccionar i Xavi Costa ha ampliat distàncies al ’13 des del punt de penal amb un efímer 0-3, ja que Barroso ha retallat distàncies just després. Xus Fernández ha donat ales als seus aturant una directa a Gonçalo Alves, però Carlo Di Benedetto ha fet el 2-3 al ’17, resultat amb el que s’ha arribat al descans.

El Porto agafa avantatge en tres minuts letals

A la segona meitat el Noia Freixenet ha estat capaç d’ampliar distàncies al ’28 amb el 2-4 obra d’un inspirat Manrubia de falta directa però, en tres minuts, el de Guillem Cabestany han remuntat amb un penal d’Alves i dues contres de Ezequiel Mena i Barroso.

Amb el 5-4 Alves ha fallat un penal que l’àrbitre ha fet repetir fins en dues ocasions i al 40 ha arribat el 6-4 després que Di Benedetto rematés una bola que els àrbitres no han considerat alta. A les acaballes del partit, el Noia Freixenet ha comès la 20a falta i Alves ha transformat el 7-4 definitiu.

Demà (13h) segona jornada del grup A on els de Ferran López es jugaran les opcions de classificar-se per la Final Four davant l’OC Barcelos.

La Fitxa:

FC PORTO: Xavier Malián, Rafa, Xavi Barroso, Reinaldo García i Golçalo Alves -cinc inicial- Giulio Cocco, Ezequiel Mena, Poka i Carlo di Benedetto.

NOIA FREIXENET: Xus Fernández, Aleix Esteller, Jordi Ferrer, Xavi Costa i Pol Manrubia -cinc inicial- Roc Pujadas i Adrià Ballart.

GOLS: 0-1 Manrubia (2), 0-2 Manrubia (5), 0-3 Costa (13 penal), 1-3 Barroso (13), 2-3 Di Benedetto (17), 2-4 Manrubia (28 fd), 3-4 Alves (30 penal), 4-4 Mena (30), 5-4 Barroso (32), 6-4 Di Benedetto (40) i 7-4 Alves (47 fd).

ÀRBITRES: Rubén Fernández i Rui Torres. Han assenyalat 10 faltes al Porto i 20 al Noia. Targeta blava per Ferran López (ent. Noia).