El Noia Freixenet esgarrapa un punt del Palau Blaugrana en l’últim sospir

|FC BARCELONA 2-2 NOIA FREIXENET|

Un gol d’Aleix Esteller a manca de 57 segons dóna un punt d’or a un lluitador Noia Freixenet en un partit on Xus Fernández, brillant sota pals, ha mantingut viu el seu equip fins al final.

Amb aquest empat els negre i vermells, que ja s’havien assegurat la plaça de caps de sèrie, eviten el quadre del conjunt blaugrana al sorteig de Copa.

El matx ha començat elèctric amb els dos equips buscant la porteria rival. La primera ocasió clara ha estat pel conjunt sadurninenc amb un llançament de Jordi Del Amor al pal als quatre minuts de joc. La rèplica ha arribat de l’stick de Marc Gual que poc després estavellava una rematada al ferro. Però immediatament s’ha avançat el conjunt local amb un gran llançament de Pau Bargalló, fruit d’una bona jugada individual.

Malgrat el gol en contra, el Noia Freixenet ha seguit atacant i ha obligat a lluir-se a Aitor Egurrola que ha mostrat el seu repertori d’intervencions, com en una doble aturada al minut 11 en dues rematades conscutives de Martí Casas i Sergi Aragonès. Egurrola, però, no ha pogut fer res al ’18 quan un atac dels de la Capital del Cava ha acabat amb una bola centrada per Sergi Llorca a mitja alçada que Arnau Xaus ha rematat al fons de la xarxa per igualar l’electrònic.

Els dos equips volien desfer l’empat, però el protagonisme ha estat pels porters, sobretot Xus Fernández, que s’ha mostrat molt segur sota l’arc visitant. Tot i el gran partit del porter sadurninenc, poc ha pogut fer al minut 22, quan Bargalló l’ha encarat tot sol en un contraatac i després d’una bona paret amb Gual ha materialitzat el 2-1 amb el que s’ha arribat al descans.

El marcador no es mou amb la bola aturada

El ritme al principi de la segona meitat s’ha calmat. Els equips es carregaven de faltes i reservaven forces per a un tram final que es preveia ajustat. Al ’30 ha arribat la directa per compliment del primer cicle dels de Pere Varias, però Xus Fernández ha aturat l’execució de Pablo Álvarez.

Al minut 35 han arribat les ocasions més clares del Noia Freixenet per empatar el partit. Primer en un penal que li ha costat la targeta blava a Álvarez i que Llorca no ha pogut transformar i just després una falta directa que Egurrola ha aturat a Casas. A l’altra porteria també el Barça Lassa ha tingut ocasió per sentenciar el partit a tres minuts del final però, un com més, Xus Fernández ha desbaratat la directa de Lucas Ordóñez.

Amb només un gol de diferència, els de Pere Varias han cregut en les seves possibilitats fins al final i no han desaprofitat l’ocasió que han tingut a 57 segons: un llançament des de pròpia pista d’Aragonès que Esteller ha desviat suficientment per sorprendre Egurrola i convertir-se en el gol de l’empat definitiu.

Superat positivament el primer dels tres desplaçaments consecutius complicats, el Noia Freixenet agafa moral ja li toca pensar en la tornada dels vuitens de final de la Copa CERS a la pista del Barcelos dissabte vinent, abans de desplaçar-se dimarts 16 de gener a La Corunya per disputar el primer partit de la segona volta de l’Ok Lliga.

FC BARCELONA: Aitor Egurrola, Marc Gual, Pau Bargalló, Sergi Panadero i Pablo Álvarez -cinc inicial- Lucas Ordóñez, Xavi Barroso i Ignacio Alabart

NOIA FREIXENET: Xus Fernández, Aleix Esteller, Jordi Del Amor, Nil Roca i Sergi Llorca -cinc inicial- Sergi Aragonès, Martí Casas, Humberto Mendes i Arnau Xaus.

GOLS: 1-0 Bargalló (7), 1-1 Xaus (18), 2-1 Bargalló (22) i 2-2 Esteller (49).

ÀRBITRES: Srs. J. Gómez i J.A. Ribó. Han assenyalat 12 faltes al FCB i 15 al Noia. Han ensenyat targeta blava a Álvarez i Gual (FCB) i Del Amor (Noia).

(foto: Ivan Gómez)