El Noia Freixenet s’avança a Reus i capgira el factor pista

REUS DEPORTIU VIRGINIAS 4-5 CE NOIA FREIXENET

Els cavistes remunten un 4-2 i sumen el primer punt de l’eliminatòria de quarts de final a pista contrària

Tal com era de preveure, igualtat màxima al Palau d’Esports de Reus on el 4t i 5è classificat han iniciat la lluita per ser a les semifinals del play-off pel títol de la Parlem OK Liga. La balança s’ha decantat per la banda del Noia Freixenet, que ha batallat de valent tot el partit per no despenjar-se i acabar sumant la victòria que li permet gaudir d’un match point dissabte vinent a l’Ateneu.

Tot i així he estat el Reus Deportiu Virginias qui s’ha avançat ben aviat mitjançant Sergi Aragonès, que al minut dos ha aprofitat el refús de Blai Roca en un penal per transformar l’1-0. Martí Gabarró hauria pogut empatar de falta directa pocs segons després, però l’excavista Martí Zapater ha desbaratat l’ocasió sota pals. Sí que ha pogut anotar Jordi Bargalló, que ha transformat l’1-1 amb una gran acció individual. Semblava que els locals s’escapaven en el marcador amb gols de Diego Rojas i Aragonès (penal), però a 3 minuts pel descans, un coast to coast de Kyllian Gil ha sorprès la defensa reusenca i ha enviat el partit al descans amb el 3-2 al lluminós.

A l’inici de la segona meitat els dos conjunts han gaudit d’una directa cada un per moure el marcador, però ni Marc Julià pels ganxets ni Eloi Mitjans pels de Pere Varias han pogut transformar els seus llançaments. Pocs minuts després Aragonès ha anotat el 4-2 després de superar Blai Roca en un u contra u.

Reacció i remuntada sadurninenca

Tot i la diferència de dos gols i anar tot el partit a remolc, el Noia Freixenet no ha abaixat els braços i ha iniciat una espectacular remuntada. Primer ha retallat distàncies amb una magnífica triangulació de Bargalló, Xavi Costa i Aleix Esteller, que ha col·locat el 4-3. A set minuts pel final ha arribat l’empat amb una altra transició fulminant dels sadurninencs en la que Martí Gabarró ha aprofitat una assistència de Xavi Costa per superar Zapater. El mateix Gabarró ha anotat el 4-5 amb una execució magistral de falta directa que ha donat la victòria al conjunt de Sant Sadurní. Els 6 minuts i mig que restaven de partit han estat una autèntica allau d’ocasions per part dels dos equips, fins i tot Jordi Garcia ha retirat el porter per atacar amb superioritat, però el marcador ja no s’ha mogut més.

Els de Pere Varias donen un cop important a l’eliminatòria de quarts que ara es trasllada a l’Olímpic de l’Ateneu, on el Noia Freixenet tindrà l’oportunitat de tancar la classificació per les semifinals davant la seva afició el dissabte 20 de maig, a la una del migdia.

Altres resultats:

Deportivo Liceo 5-4 Igualada Rigat HC (1-0)

Parlem Calafell 7-5 Finques Prats Lleida (1-0)

Barça 11-1 PAS Alcoi (1-0)

La Fitxa:

REUS DEPORTIU VIRGINIAS: Martí Zapater, Sergi Aragonès, Marc Julià, Checo Compagno i David Gelmà -cinc inicial- Ferran Giménez, Joan Salvat, Diego Rojas i Nil Viña.

CE NOIA FREIXENET: Blai Roca, Aleix Esteller, Xavi Costa, Toni Salvadó i Jordi Bargalló -cinc inicial- Kyllian Gil, Eloi Mitjans, Adrià Ballart, Martí Gabarró i Xavi Costa.

GOLS: 1-0 Aragonès (2), 1-1 Bargalló (8), 2-1 Rojas (10), 3-1 Aragonès (15 pen), 3-2 Kyllian (21), 4-2 Aragonès (31), 4-3 Esteller (32), 4-4 Gabarró (42) i 4-5 Gabarró (43).

ÀRBITRES: Sergi Mayor i Iván González. Han assenyalat 11 faltes als locals i 12 als visitants. Targeta blava per Gelmà (Reus) i Kyllian Gil (Noia).