El Noia Freixenet s’emporta el derbi i es classifica per la Copa

CE NOIA FREIXENET 3-1 DIGITTECNIC CPV CAPITAL DEL VI

Els de Sant Sadurní s’imposen a la segona part davant un Vilafranca rocós en defensa que venut cars els tres punts

Un derbi sempre és un partit especial capaç de reduir la diferència abismal a la classificació a la mínima expressió i el d’avui, després de gairebé sis anys, no ha decebut gens ni mica. El Noia Freixenet ha portat la iniciativa, però el Vilafranca ben col·locat en defensa i una brillant actuació de Pol Ferrer sota pals, ha plantat cara als sadurninencs.

A la primera meitat la igualtat ha estat la tònica dominant en la majoria de minuts i els dos equips haurien pogut decantar la balança a favor seu. Els locals amb una directa que no ha transformat Martí Gabarró al ’18 i un llançament al ferro de Pablo del Rio pels vilafranquins un minut més tard. El temps s’ha exhaurit i s’ha arribat al descans sense estrenar el marcador de cap dels dos equips.

A la segona part ha canviat el panorama i el partit s’ha tornat més elèctric. Després de múltiples ocasions el Noia Freixenet ha pogut per fi obrir la llauna amb un gol de Toni Salvadó, que ha rematat una assistència de Xavi Costa quan corria el ’31.

El Vilafranca empata, però Noia no es deixa sorprendre

Els locals no acabaven de traduir la superioritat i el Vilafranca ha aprofitat per empatar al 36 quan el Noia Freixenet ha comès la 10a falta. Del Rio ha igualat el marcador pels visitants superant Blai Roca amb la directa, però només 10 segons després ha arribat el 2-1 obra de Costa, que ha culminat una assistència de Gabarró protagonitzant una bona escapada per la banda dreta de l’atac sadurninenc.

Dos minuts més tard els vilafranquins han gaudit d’una nova directa, però aquest cop Blai Roca ha desbaratat l’execució de del Rio. Al 43 Mitjans tampoc ha transformat una directa per targeta blava a l’ex-cavista Marc Palau, però un minut més tard Gabarró ha aprofitat el power play per fer el definitiu 3-1.

Victòria treballada al final dels 50 minuts davant d’un Vilafranca que ha ofert una bona imatge a l’Olímpic de l’Ateneu. Amb aquests tres punts i la derrota del PAS Alcoi a casa davant el Parlem Calafell (3-6) el Noia Freixenet s’assegura un bitllet per disputar la Copa del Rei.

Pròxima parada: Forte dei Marmi

El conjunt de la Capital del Cava haurà de canviar ràpidament el xip i centrar-se en el triple compromís en terres italianes (de divendres 16 a diumenge 18 de desembre) on es jugarà el seu futur a la reformada màxima competició europea. El Recam Làser Caldes, el Follonica Hockey i els amfitrions del Hockey Forte seran els rivals a batre en aquesta segona ronda classificatòria on només dos equips continuaran endavant.

La Fitxa:

CE NOIA FREIXENET: Blai Roca, Xavi Costa, Toni Salvadó, Eloi Mitjans i Jordi Bargalló -cinc inicial- Adrià Ballart, Martí Gabarró i Kylian Gil.

DIGITTÈCNIC CPV CAPITAL DEL VI: Pol Ferrer, Arnau Ribas, Marc Palau, Gabriel Villares i Joan Vázquez -cinc inicial- Manu Necchi, Pablo del Río i Arnau Güell

GOLS: 1-0 Toni Salvadó (31), 1-1 Pablo del Rio (36 fd), 2-1 Xavi Costa (36) i 3-1 Martí Gabarró (44).

ÀRBITRES: Rubén Fernández i Joel García. Han assenyalat 14 faltes als locals i 14 als visitants. Targeta blava a Palau (Vilafranca).