En joc el rècord de punts i continuar invictes a l’Ateneu

El Noia Freixenet juga a les 19.30 hores d’aquest dissabte, 18 de maig, el penúltim partit d’aquesta temporada al Pavelló Olímpic de l’Ateneu.

Amb la classificació per a la pròxima Lliga Europea ja al sac, tres són els reptes competitius que conflueixen en aquest partit davant del Vic: batre el rècord històric de punts del Noia a l’OK Lliga, mantenir-se invictes a casa i continuar aspirant a millorar el quart lloc de l’any passat.

Penúltim acte del curs 2018-19 a l’Ateneu. La visita del Club Patí Vic aquest dissabte obre pel Noia Freixenet un mini cicle de dos partits seguits a casa que baixaran el teló d’una temporada plena de bon hoquei, moments per recordar i magnífics resultats que han consolidat l’equip sadurninenc entre el grup capdavanter de l’OK Lliga.

Bona prova d’això és el fet de tenir ja al sac i ben lligada la classificació per a la pròxima Lliga Europea quan encara resten nou punts en joc, tres partits que comportaran encara pel Noia Freixenet reptes competitius molt llaminers per elevar encara més el llistó d’una temporada que pot deixar registres de referència de cara al futur.

En l’objectiu més a la curta, una victòria davant del Vic establiria el rècord de punts del Noia Freixenet a la història de la màxima categoria de l’hoquei estatal. Els 55 punts actuals de l’equip de Pere Varias milloren ja els 53 del curs passat i els 54 de l’OK Lliga 2003-04, i són només un punt per sota dels 56 que va establir com a millor marca del club el Noia de la temporada 2001-02, precisament la primera en la qual es va premiar cada partit guanyat amb tres punts.

Més enllà d’aquest primer rècord a l’abast en un sol partit, guanyar o com a mínim no perdre aquest dissabte amb el Vic i no fer-ho tampoc el següent davant del Caldes suposaria tancar l’OK Lliga sense haver perdut cap partit a casa, una fita d’un enorme mèrit que el Noia no ha tornat a assolir des que va guanyar la lliga la temporada 1987-88, quan va fer el ple com a local amb 13 victòries en 13 partits.

Tres partits per millorar el quart lloc

Si el rècord de punts passa per un partit i acabar invictes a l’Ateneu ho fa per dos, hi ha encara un tercer repte que abraça els tres partits d’OK Lliga que resten, els dos de casa i el de l’última jornada a Girona. Un objectiu que no és cap altre que el de lluitar fins l’últim dia per intentar millorar el quart lloc final de l’any passat.

Si bé la derrota de la passada jornada amb el Calafell va fer recular el Noia de la tercera a la quarta posició i el va deixar a cinc punts de la segona plaça, guanyar el Vic obriria de nou la possibilitat de millorar el quart lloc de l’any passat, ja que el fet que el Reus Deportiu i el Liceo s’enfrontin en aquesta jornada permetria al Noia o bé col.locar-se a dos punts de tots dos (en cas de victòria dels reusencs) o bé recuperar el tercer lloc (en cas d’empat o de triomf dels corunyesos).

Un Vic a l’alça que vol tornar a Europa

La primera part d’aquesta combinació de resultats, però, passa per què el Noia sumi els tres punts davant del Vic, un rival que vindrà a l’Ateneu a intentar sumar una victòria que, en combinació amb altres resultats, li podria assegurar la permanència aquesta mateixa jornada.

Després d’estar moltes setmanes entre les quatre places que enguany condemnen a la pèrdua de la categoria, la millora en la segona volta ha permès al Vic encarar les tres últimes jornades amb un coixí de quatre punts respecte la zona de descens i, en canvi, a només un del novè lloc que li donaria l’accés a la segona competició europea. El club de la capital d’Osona no ha jugat enguany a Europa després de moltes temporades consecutives en les quals va esdevenir un clàssic de les competicions continentals, arribant a ser finalista de la Lliga Europea en dues ocasions.

L’equip que dirigeix Quim López arriba a Sant Sadurní en un bon moment després d’haver sumat quatre dels sis últims punts possibles, amb una victòria per 6-4 davant del Calafell i un empat a dos a Caldes.

Amb 53 gols marcats, el Vic és l’equip menys golejador de la present OK Lliga, si bé ho compensa amb un registre defensiu més propi d’equip capdavanter que no de mitja taula, ja que només els cinc primers classificats han encaixat  menys gols que els 70 que ha rebut la porteria defensada habitualment per Ernest Burgaya. Tirso Gómez, amb 21 dianes, és de llarg el màxim realitzador de l’equip vigatà, seguit a distància pel veterà Jordi Galán (9), Jassel Oller (8), Aniol Mangas (7), Carles Sánchez (4), Jordi Urbano (3) i Xavier Terns (1).

En la primera volta, el Vic i el Noia van empatar a dos gols, amb avantatge inicial vigatà gràcies a les dianes d’Oller i Sánchez i igualada sadurninenca amb els gols de Sergi Llorca i Xavi Costa, que va fer l’empat definitiu a quatre minuts del final. Va ser l’únic partit que el Noia no va poder guanyar dintre d’una excel.lent ratxa de set jornades sense perdre en les quals va sumar 19 dels 21 punts en joc, un balanç que va fer que l’equip de Pere Varias fes un salt des de la meitat de la classificació fins a les places de Lliga Europea que ja no ha abandonat en aquesta OK Lliga.