L’Ateneu té la paraula perquè la nit sigui màgica

CE NOIA FREIXENET vs. DEPORTIVO LICEO

Dimarts 11 de juny (20.30 h)

El Noia Freixenet vol fer valdre el suport de l’afició i la fortalesa a casa per superar el Deportivo Liceo i accedir a la final de la Parlem OK Lliga

‘’Si el Noia Freixenet no perd cap partit a l’Ateneu, jugarà la final de la Parlem OK Lliga’’. L’afirmació, emparada en el segon lloc de l’equip sadurninenc en la fase regular, era vàlida abans de començar el play-off de quarts de final amb l’Igualada, ho era també abans de començar la sèrie semifinal amb el Deportivo Liceo i ho continua sent ara, a les portes del cinquè i definitiu partit que resoldrà l’eliminatòria amb l’equip gallec aquest dimarts 11 de juny a partir de dos quarts de nou del vespre.

Ningú no ha guanyat aquesta temporada en partit d’OK Lliga al Pavelló Olímpic de l’Ateneu, on els de Pere Varias van signar un balanç de vuit victòries i cinc empats en la lliga regular i compten per triomfs els tres partits de play-off que han jugat fins ara a casa. Si el suport incondicional de l’afició a la graderia i l’esforç i l’encert de l’equip a la pista continuen fent del pavelló sadurninenc un fortí, el Noia Freixenet es classificarà per jugar una final històrica 21 anys després de la primera i fins ara única vegada que ho va fer abans, aquella mítica temporada 2002-03 en la que va superar tres rondes amb el factor pista en contra fins a plantar-se a la final.

La semifinal que estan disputant el Noia Freixenet i el Deportivo Liceo emula en forma i fons l’eliminatòria que tots dos equips ja van jugar en la mateixa ronda dos anys enrere. La gran diferència rau en el fet que llavors van ser els corunyesos els que van poder decidir a Riazor en el cinquè i definitiu partit, el factor al qual ara han de convertir en clau els sadurninencs per guanyar-se el bitllet per a la final. Jugar a casa no és poca cosa en els duels de play-off entre aquests dos equips, que fa dos anys van escriure el guió de la sèrie a còpia d’encadenar cinc victòries locals i enguany l’han reeditat amb dos triomfs del Noia a l’Ateneu (5-3 i 4-2) i dos del Liceo a Riazor (7-2 i 4-3 a la pròrroga) fins a fer necessari aquest cinquè i definitiu partit.

Sumant duels de play-off i partits de lliga regular, el Deportivo Liceo no ha guanyat a l’Ateneu en cap de les seves últimes set visites, resoltes amb sis victòries cavistes i un empat. A Sant Sadurní, en l’última jornada de la primera volta, el Liceo es va acomiadar de les seves opcions de jugar la Copa del Rei de Calafell. I a Sant Sadurní, en aquest cinquè partit de la semifinal, buscarà el Noia Freixenet ser qui jugui la final de la Parlem OK Lliga 21 anys després i no l’equip gallec qui hi accedeixi per tercer any consecutiu.
Dels quatre primers capítols d’aquesta semifinal que, com aquella, ja forma part del llibre de les grans batalles èpiques del nostre esport, les estadístiques diuen que el Noia Freixenet ha fet 14 gols i el Liceo dos més. Pels sadurninencs, Jordi Bargalló i Martí Gabarró encapçalen el registre amb quatre dianes cada un, Xavi Costa n’ha fet tres, Iván Morales dos i Xavi Rovira un, precisament l’últim del Noia diumenge a Riazor. Per part liceista, els 16 gols se’ls reparteixen Dava Torres, autor de sis, César Carballeira amb tres, Bruno Saavedra, Frabrizio Ciocale i Fran Torres amb dos cada un, i Sito Ricart amb un. Cap jugador de cap dels dos equips ha marcat en tots quatre partits, i tant Pere Varias com Juan Copa han presentat uns cincs inicials on quatre jugadors han repetit sempre (Blai Roca, Bargalló, Morales i Esteller pel Noia; Martí Serra, Carballeira, Torres i Ciocale pel Liceo), mentre que el lloc restant al cinc inicial ha anat canviant en funció del partit.

Malgrat que les estadístiques són una bona eina per recopilar els números ja consumats, no serà res del que hagi passat fins ara el que tindrà la clau del desenllaç d’aquesta semifinal. Els gols i les aturades que decidiran si és el Noia Freixenet o el Deportivo Liceo qui allarga una mica més el curs jugant la final de l’OK Lliga són els que encara estan per arribar en aquest partit que mereix l’Ateneu de les grandíssimes ocasions.

Us esperem aquest dimarts a l’Ateneu en el partit més important de la temporada. Veniu a empènyer el Noia Freixenet en una nit que, si entre tots la fem màgica, serà de les que es recorden al cap dels anys.

CE NOIA FREIXENET – DEPORTIVO LICEO

Play-off semifinal, 5è partit

Data: 11-6-2024, dimarts

Hora: 20.30 h

Àrbitres: Miguel Díaz i Sergi Mayor

TV: Esport3 i Okliga TV

Ràdio: Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM)

Twitter: @cenoia

Foto: Eva Pedrola (cenoia.com)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com