Noia Freixenet – Benfica, Festa Major europea a l’Ateneu

Dia gran aquest dissabte, 1 de desembre, al Pavelló Olímpic de l’Ateneu, on el Noia Freixenet rebrà (19.30h) el Benfica en partit de la tercera jornada de la Lliga Europea. Cada soci pot venir acompanyat de tantes persones com vulgui, que podran adquirir la seva entrada a preu de soci. Els menors tenen l’accés de franc.

Són dies de Festa Major a Sant Sadurní i ha volgut el calendari que ho sigui també dissabte a l’Ateneu. Després de la gran estrena (6-0) davant del Montreux suís el mes d’octubre, arriba el partit de més cartell dels tres que el Noia Freixenet afrontarà a casa en la fase de grups de la Lliga Europea.

La visita del Benfica és un repte majúscul pel Noia, que després del 4-0 encaixat fa quinze dies a la pista del Monza necessita treure algun punt del doble enfrontament amb el potent equip lisboeta per no haver de fiar totes les possibilitats de ser als quarts de final a remuntar els quatre gols davant el conjunt italià en l’última jornada, sempre en el supòsit que ningú es deixi punts davant el Montreux i que el Benfica guanyi a Monza.

I quin millor lloc per esgarrapar-li punts al gran favorit del grup que l’Ateneu, a l’empara d’una afició que, tal com ja va passar fa tres setmanes amb la visita del Barça, gairebé ompli per complet la graderia del pavelló. Per facilitar-ho, la junta directiva del Noia Freixenet ha pres la decisió de deixar entrada lliure a tots els menors i que cada soci pugui portar tants acompanyants com vulgui, els quals podran entrar al pavelló adquirint l’entrada a preu de soci.

La de dissabte serà la segona visita de la història del Benfica a l’Ateneu. La primera data de fa sis temporades, precisament en l’última ocasió que el Noia Freixenet havia jugat la Lliga Europea abans de retornar-hi enguany. El partit, corresponent a l’anada dels quarts de final, es va jugar el 20 d’abril del 2013 i es va acabar amb un empat a tres gols que ho deixava tot obert per a la tornada a Lisboa, on el Benfica va fer valdre el seu potencial i el factor camp per eliminar el Noia per un contundent 7-0. Els lisboetes van acabar guanyant aquella Lliga Europea a casa del seu més acèrrim rival, el Porto. També van ser campions tres anys després, el 2016, en la final a quatre que van organitzar al seu pavelló Fidelidade, a tocar de l’estadi Da Luz.

Potents però no invencibles

El Benfica compta amb jugadors de la qualitat del porter Pedro Henriques, amb passat al Reus, els catalans Jordi Adroher i Albert Casanovas, els argentins Carlos Nicolía i Lucas Ordóñez, i els portuguesos Walter Neves i Diogo Rafael. És un conjunt molt experimentat en el qual només Miguel Rocha i Miguel Vieria, de 25 i 22 anys, rebaixen una mitjana d’edat que supera la trentena. Precisament Rocha, amb cinc gols, ha estat el seu màxim golejador en les dues primeres jornades de la Lliga Europea, en què els «encarnados» s’han imposat com a locals al Monza per 3-1 i com a visitants al Montreux per 3-8.

A la lliga portuguesa, en canvi, l’equip que dirigeix Pedro Nunes queda lluny de comptar els seus partits per victòries. Dels set que ha jugat fins ara n’ha guanyat només quatre, amb dos empats i una derrota. A la classificació ocupa tot just el tercer lloc, a tres punts del líder Sporting i també per sota del Barcelos, a la pista del qual va empatar (3-3) el cap de setmana passat.

Tot i haver jugat ja amb tots els equips considerats més potents de l’hoquei portuguès (Sporting, Oliveirense, Barcelos i Porto, a qui va guanyar amb molta polèmica), no va ser cap d’ells qui va derrotar el Benfica, sinó el modest Braga, que fa tres setmanes va trobar el camí per imposar-se per 6-3 i deixar clar que l’indiscutible potencial dels lisboetes no és sinònim de no poder-los vèncer.

Una bona inspiració pel Noia Freixenet davant un partit que, per la competició, pel rival i per la data, és d’autèntica Festa Major.


foto: Ivan Gómez (@DFIvan)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com