Per un comiat d’Europa amb bona cara

CE NOIA FREIXENET vs. GAMMA INNOVATION SARZANA

Dijous 13 d’abril (21 h)

El Noia Freixenet rep el Sarzana amb la intenció de tancar la participació a la Lliga Europea oferint un triomf a l’afició sadurninenca

Després de 38 partits oficials en cinc competicions diferents, el Noia Freixenet afronta aquest dijous al Pavelló Olímpic de l’Ateneu el primer de la temporada sense res material en joc. El compromís de la sisena i última jornada de la fase de grups de la Lliga Europea davant el Gamma Innovation Sarzana arriba amb l’equip sadurninenc ja sense opcions de classificar-se per a la Final a 8 de Viana do Castelo, però no per això els de Pere Varias sortiran a la pista sense marcar-se alguns objectius competitius.

El primer i més clar serà el d’acomiadar-se de la participació a la màxima competició europea oferint una victòria europea que l’afició sadurninenca no assaboreix a casa des del desembre del 2019. Després de tres temporades en les que primer la pandèmia i posteriorment l’escissió dels grans clubs de l’hoquei europeu van fer que una edició de les competicions continentals quedessin sense finalitzar i dues es juguessin en formats de concentració, la Lliga Europea per fi ha tornat enguany a l’Ateneu, si bé els empats davant Porto i Trissino en els dos anteriors compromisos a Sant Sadurní han continuat posposant el retrobament amb les victòries europees a casa.

Acomiadar-se d’Europa amb victòria davant el Sarzana serviria perquè la classificació final del grup digués que el Noia Freixenet, que faci el que faci aquest dijous no es mourà del tercer lloc, ha estat molt més a prop dels dos primers que no pas del cuer, un fet que no consola de l’eliminació però que sí reflectiria que l’equip sadurninenc ha estat més competitiu del que diuen els resultats a Trissino i Porto.   

Però més enllà de l’honor de guanyar que sempre es busca en el moment de calçar-se els patins i agafar l’estic per saltar a la pista, eI duel amb el Sarzana ha de servir sobretot per recuperar sensacions i apuntalar la confiança de cara a les dues últimes jornades de la lliga regular de la Parlem OK Lliga, en les quals el Noia Freixenet apurarà les opcions de millorar la cinquena posició que ara ocupa i que, de mantenir-s’hi, el faria jugar el play-off amb el factor pista en contra. 

Sense anar més lluny, el següent compromís en l’OK Lliga trucarà a la porta menys de 48 hores després de rebre el Sarzana, ja que dissabte a les cinc de la tarda el Noia Freixenet rebrà a l’Ateneu el Finques Prats Lleida en la penúltima jornada de la fase regular. Un partit, doncs, que no es prepararà amb un entrenament dos dies abans i sí amb un duel que, malgrat la intranscendència classificatòria, no deixa de ser una cita europea d’alt nivell.

El Sarzana busca no acabar en blanc

Si malgrat no haver-hi res material en joc el Noia Freixenet trobarà al·licients competitius per afrontar el partit del comiat europeu, també el Gamma Innovation Sarzana vindrà a Sant Sadurní amb un objectiu honorífic però no per això irrellevant. L’equip italià buscarà no tancar la fase de grups amb el caseller de punts en blanc, un registre que no és sinònim de cap suposada feblesa de l’equip de la Ligúria, sinó que reflecteix el potencial d’un grup on el tercer classificat de la Lliga Italiana no ha pogut sumar cap punt en els cinc partits fins ara disputats.

El primer va ser el que va obrir aquesta fase de grups al Vecchio Mercato de Sarzana, on el Noia Freixenet va obtenir una treballada victòria amb un gol inicial de Jordi Bargalló, dos d’Adrià Ballart per distanciar-se fins el 0-3, i el quart d’Aleix Esteller per establir un 2-4 que aplacava la reacció dels locals, que a les acaballes van tornar a ajustar el marcador fins el 3-4 definitiu. 

A la Sèrie A italiana, l’equip que entrena Paolo De Rinaldis és tercer a l’espera diumenge d’una última jornada de la lliga regular en la qual, en funció del que faci a Trissino i d’altres resultats, tant podria pujar al segon lloc com recular fins el cinquè. 

Els onze gols que el Sarzana ha fet a la Lliga Europea se’ls reparteixen entre quatre jugadors, amb el jove argentí Facundo Ortiz com a principal estilet amb cinc gols, i el també argentí Bruno Alonso i els italians Sergio Festa i Davide Borsi amb dues dianes cada un.

Serà la primera vegada que el Sarzana visitarà el Pavelló Olímpic de l’Ateneu, per on al llarg de les ja més de cinc dècades d’història del Noia Freixenet a les competicions europees han passat dotze equips italians (alguns d’ells diverses vegades) però encara no ho havia fet mai aquest club que del que enguany es compleixen trenta anys des de la seva fundació.

Vindran sens dubte partits més importants, però Europa sempre és Europa i acomiadar-se’n fins la temporada que ve bé mereix la millor cara possible tant de l’equip com de l’afició aquest dijous a l’Ateneu.

FC PORTO FIDELIDADE – CE NOIA FREIXENET

WSE Champions League – Jornada 6, grup B

Data: 13-04-2023, dijous

Hora: 21 h.

Àrbitres: Pedro Figueiredo i Silvia Coelho

TV: europe.wse.tv (streaming)

Ràdio: Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM)

Twitter: @cenoia

Fotos: João Figueiredo.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com