Primer match-ball per a la Copa

Noia Freixenet – Caldes Recam Làser
Jornada 15 OK Lliga – Dimarts 19 de gener (21h)


El Noia Freixenet busca a Calafell davant el Caldes tres punts que el classificarien per a la Copa del Rei de manera matemàtica o virtual.


Tres dies després de retrobar-se amb la victòria golejant el Vic en l’estrena del nou destí temporal del Noia Freixenet al Pavelló Joan Ortoll de Calafell, els de Ferran López tornen a jugar aquest dimarts com a locals davant el Caldes Recam Làser.

El partit, que correspon a l’última jornada d’una primera volta que els partits ajornats impediran però que es tanqui aquest dimarts, té pel Noia Freixenet lectura en clau de classificació per a la Copa del Rei, a disputar dintre d’aquesta temporada quan les condicions sanitàries ho permetin.
Per ser-hi, el ventall d’opcions de l’equip sadurninenc és variat, però el camí més ràpid passa òbviament per sumar els tres punts davant el Caldes. Si el Noia Freixenet guanya aquest partit la classificació per a la Copa serà un fet o bé matemàtic o bé virtual.

Serà matemàtic si, a la victòria del Noia, s’hi afegeix que el Palafrugell no guanya al Taradell i el Calafell perd a Girona. I paradoxalment també ho faria matemàtic si, tot i que el Palafrugell guanyés, també ho fes el Calafell a Girona. Aquesta última circumstància situaria el Noia setè per davant dels gironins, que serien llavors els que quedarien en perill de ser descavalcats d’entre els vuit primers segons el que passi als partits ajornats.

Si el Palafrugell guanya i el Girona puntua, la victòria del Noia no farà matemàtica la classificació per a la Copa, però sí que seria virtual ja que l’única manera que tindrien Palafrugell o Calafell per enviar els de Ferran López més avall del vuitè lloc seria igualar-los a punts i superar-los per diferència general de gols, un registre clarament favorable a l’equip sadurninenc. Mentre el 5-0 amb el Vic fa que el Noia Freixenet tingui ara els mateixos gols (47) marcats que rebuts, tant el Palafrugell (-12) com el Calafell (-14) tenen àmplies diferències negatives.

Tot el que tindria de definitiu per ser a la Copa guanyar al Caldes es complicaria, però, en cas de no sumar els tres punts, una hipòtesi que obriria el ventall de combinacions i, amb molta probabilitat, convertiria en un cara a cara crucial el partit pendent amb el Calafell que es disputarà el dissabte 30 de gener al mateix Joan Ortoll, aquell dia amb el Noia com a visitant.

El partit amb els de Pere Varias serà en principi ja el següent que jugarà el Noia Freixenet després de rebre el Caldes, ja que el partit davant el Reus Deportiu previst pel diumenge 24 ha quedat ajornat pels casos de Covid-19 que afecten l’equip reusenc.

El Caldes busca ser cap de sèrie

El Caldes Recam Làser afronta la visita al Noia Freixenet amb la tranquil·litat d’estar ja classificat per a la Copa del Rei, però encara amb un objectiu important de cara al sorteig d’aquesta competició. Els calderins lluiten per ser caps de sèrie, i marxar de Calafell amb els tres punts els donaria una doble opció de ser-ho. La primera la tancarien el mateix dimarts si el Lleida no puntua a Riazor davant el Liceo. En cas que això passés, el Caldes seria igualment cap de sèrie si el Reus no fes davant el Vendrell -un partit que s’ha ajornat i es jugarà més endavant- el mateix o millor resultat que faci el Caldes davant el Noia, sempre que aquest resultat sigui com a mínim un empat.

L’equip que dirigeix des de fa nou anys Eduard Candami està fent una molt bona OK Lliga, com ja podia intuir-se des de principi de temporada en un conjunt que, al sòlid bloc de jugadors que ja tenia (Gerard Camps, Ferran Rosa, Cristian Rodríguez, Álvaro Giménez), entre els quals alguns que juguen junts des de fa molt temps (Xavi Rovira, els germans Acsensi), hi va afegir una alta de renom com la de Sergi Miras.

Dels catorze partits que ha jugat fins ara, el Caldes n’ha guanyat nou, n’ha empatat dos i n’ha perdut només tres. Amb 55 gols és el quart equip més golejador de l’OK Lliga, superat només per Barça, Reus i Liceo. Tan solvents com els seus números generals són els que presenta com a visitant, ja que ha guanyat en quatre (a Calafell, Vic, Taradell i Mataró) dels seus set desplaçaments i va aconseguir un sonat empat (3-3) a Riazor que el converteix en l’únic equip fins ara que li ha pres punts al líder Liceo. En els dos únics partits que ha perdut fora de la Torre Roja, ha caigut sempre per la mínima (3-2 a Bell-lloc davant el Lleida i 4-3 a Palafrugell).

Un rival, doncs, que exigirà al Noia Freixenet oferir la seva millor versió per poder guanyar i no deixar escapar el primer match-ball per a la Copa.


NOIA FREIXENET – CALDES RECAM LÀSER
Jornada: 15
Data: 19-1-2021, dimarts
Hora: 21.00 h.
Àrbitres: Sergi Mayor i David Cantos
TV: okligatv.com (per youtube, en obert)
Ràdio: Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM)
Twitter: @cenoia


Foto: Eva Pedrola (cenoia.com)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com