Punt d’honor

CE NOIA FREIXENET |4-4| REUS DEPORTIU

Els sadurninencs tiren d’orgull propi i acaben igualant un partit que perdien 1-3 al descans

Partit dels que fan afició el que s’ha viscut a l’Olímpic de l’Ateneu en un horari poc habitual per ser dissabte (12.30). Com és costum, els duels entre aquests dos equips són sinònims de gols i emoció i, en aquest cas, no ha estat cap excepció.

Els dos conjunts han anat de cara a porteria només començar l’encontre i ben aviat han gaudit d’arribades a les metes rivals, però ha sigut des del punt de penal que Àlex Rodríguez ha avançat els visitants, sorprenent a Martí Zapater quan només havien transcorregut dos minuts de partit. Les ocasions es seguien alternant però han estat els reusencs qui novament s’han tornat a emportar el premi del gol amb el 0-2 obra de Pablo Nájera, que ha combinat amb Romà Bancells en un letal contraatac.

Al minut 12 els de Pere Varias no han pogut aprofitar una superioritat numèrica fruit d’una targeta blava de Bancells per protestar i no ha estat fins al ’18 que Xavi Costa, amb un fort llançament, perforava la porteria d’un Càndid Ballart que ho havia aturat tot fins al moment. Els de Sant Sadurní s’han espolsat la pressió inicial del Reus i haurien pogut anivellar el partit, però Ballart ha aparegut per aturar una falta directa a Jordi Ferrer, després d’una targeta que ha vist el jove visitant Ferran Giménez. Novament amb superioritat, el Noia Freixenet ha tingut bones ocasions, una de molt clara de Sergi Aragonès, però Ballart s’ha mostrat intractable sota pals.

Amb la recuperació del quart jugador de pista, el Reus Deportiu ha posat una marxa més als darrers minuts del primer temps per marxar en avantatge a l’electrònic. L’ex del Noia, Marc Julià, ha transformat l’1-3 rematant al segon pal una assistència de Bancells i Rodríguez hauria pogut fer molt de mal a la moral dels locals si el seu llançament de penal no s’hagués sortit refusat pel pal de la porteria que defensava Zapater just abans d’encaminar els vestidors.

El Noia Freixenet ha sortit a mossegar a la segona meitat i ha aconseguit imposar el seu ritme. Els del Baix Camp també han gaudit d’ocasions però ha estat el vendrellenc Ferretti qui ha retallat distàncies pels de Sant Sadurní al ’32, desfent un embolic dins l’àrea de Ballart. L’electrònic reflectia ara un resultat més just pel s’estava veient sobre la pista, però ha durat poc l’alegria als aficionats de l’Ateneu que segons després veien com Julià tornava a anotar transformant una magistral falta directa com les que tantes vegades els havia fet vibrar quan vestia la samarreta cavista.

No perden la cara al partit

Però ni tan sols aquest dolorós 2-4 ha pogut amb la moral dels de Pere Varias que dos minuts més tard retallaven novament distàncies amb un gol de Sergi Llorca aprofitant el refús d’un llançament llunyà d’Aragonès per sorprendre Ballart. El porter osonenc ha estat protagonista un minut més tard evitant l’empat dels locals aturant la falta directa acumulativa que ha executat el mateix Llorca.

Encara amb molt de partit per disputar, els sadurninencs no estaven disposats a deixar marxar el Reus Deportiu amb tots els punts en joc i al 40 per fi anivellaven l’electrònic amb un llançament des del punt de penal de Costa, que aconseguia així el seu doblet i trencava el malefici del Noia Freixenet amb la pena màxima aquesta temporada.

Els últims 10 minuts de partit han estat d’infart i el resultat s’hauria pogut moure cap a una de les dues bandes, sobretot cap a la dels visitants, que han disposat de dues faltes directes que Zapater s’ha encarregat d’aturar a Julià i Rodríguez. Dels últims quatre minuts, els negre i vermells n’han disputat dos en inferioritat numèrica, però han sabut defensar bé i assegurar un punt molt treballat.

El clàxon ha decretat el repartiment de punts al final d’un intens partit a l’Olímpic de l’Ateneu i deixa els dos equips amb 8 punts, novament empatats a la part mitja-alta de la taula, amb els ganxets amb un partit menys. Els de Pere Varias es posen a treballar ja pensant en el compromís d’aquest proper divendres de Tots Sants al Palau Blaugrana (20.15) on l’espera el FC Barcelona.

NOIA FREIXENET: Martí Zapater, Aleix Esteller, Jordi Ferrer, Sergi Llorca i Sergi Aragonès -cinc inicial- Pol Manrubia i Xavi Costa.

REUS DEPORTIU: Càndid Ballart, Joan Salvat, Romà Bancells, Marc Julià i Àlex Rodríguez -cinc inicial- Pablo Nájera, Ferran Giménez i Tiago Rafael.

GOLS: 0-1 Rodríguez (‘2 penal), 0-2 Nájera (‘8), 1-2 Costa (’18), 1-3 Julià (’23), 2-3 Ferrer (’32), 2-4 Julià (’33 fd), 3-4 Llorca (’35) i 4-4 Costa (40 penal)

ÀRBITRES: Raúl Burgos i Daniel Villar. Han assenyalat 19 faltes al Noia i 13 al Reus. Han mostrat targeta blava a Aragonès (Noia) i Bancells, Giménez i Julià (Reus).