Temps de play-off, hora de l’Ateneu

Play-off – Quarts de final

CE NOIA FREIXENET vs. PARLEM CALAFELL

Dissabte 14 de maig (19.30 h)


El Noia Freixenet obre la sèrie de quarts de final amb el Parlem Calafell buscant la primera de les dues victòries que caldran per passar de ronda


Tretze anys i 22 dies. És el temps que farà que al Pavelló Olímpic de l’Ateneu no es viu un partit de play-off de l’OK Lliga quan, aquest dissabte 14 de maig, el Noia Freixenet i el Parlem Calafell surtin a la pista per disputar el primer partit de la sèrie al millor de tres amb un bitllet per a les semifinals en joc. 

L’últim al pavelló sadurninenc data del 22 d’abril del 2009, quan el Noia es va imposar al Reus Deportiu per 3-2 i va forçar el tercer i definitiu partit dels quarts de final, que perdria tres dies després a la capital del Baix Camp. L’entrenador del Noia Freixenet aquella temporada era Ferran López, ara al capdavant del Parlem Calafell, era el primer curs sense Pere Varias a l’equip sadurninenc i dos jugadors del Noia continuen formant part de l’equip, el retornat Eloi Mitjans i l’actual capità Aleix Esteller, que va fer l’últim gol d’aquell darrer partit de play-off viscut fins ara a l’Ateneu. 

Més enllà de l’exercici de memòria que el retorn del play-off tretze anys després serveix en safata, el partit de dissabte hi entén poc de mirades enrere i sí molt de transcendència en clau de futur immediat. No cal dir que el fet que els quarts de final es juguin al millor de tres partits atorga una importància capital al que obre l’eliminatòria. L’equip que guanyi tindrà una doble oportunitat de sentenciar la sèrie, mentre que l’equip que perdi es quedarà sense marge d’error i s’obligarà a guanyar els dos partits següents si vol ser a les semifinals. Recordem que el segon partit es jugarà al Joan Ortoll el cap de setmana que ve, mentre que el tercer i definitiu, en cas de ser necessari, seria en principi el dimarts 24 de maig a l’Ateneu. 

El factor pista a favor que el Noia Freixenet té en aquesta eliminatòria és fruit del tercer lloc que els de Pere Varias s’han guanyat a pols durant les 26 jornades de la lliga regular. Amb un balanç de setze victòries, cinc empats i cinc derrotes, l’equip sadurninenc ha sumat 53 punts, la quarta puntuació més alta del Noia des que es donen tres punts per victòria. El mèrit afegit és que aquesta s’ha fet en una lliga de catorze equips, mentre que les tres úniques puntuacions superiors en números absoluts a la d’enguany van ser assolides en lligues de setze equips. 

Dels fonaments d’aquest tercer lloc que ara cal refrendar al play-off en són una bona prova el registre de gols fets i encaixats. En sintonia absoluta amb la classificació, el Noia Freixenet ha estat també el tercer equip més golejador amb 115 dianes i el tercer menys golejat amb 68 gols rebuts. La producció realitzadora l’encapçala Eloi Mitjans amb 30 gols (cinquena millor marca de la Parlem OK Lliga), seguit de Xavi Costa i Jordi Bargalló amb 19, Roc Pujadas amb 18, Aleix Esteller amb 12, Toni Salvadó amb 10, Àlex Joseph amb 5, i Adrià Ballart i Gerard Monserrat amb un cada un.

Un Parlem Calafell que ha fet història

El Parlem Calafell buscarà en aquest play-off de quarts de final continuar engrandint una temporada que ja és històrica pel club del Baix Penedès. Fa tres setmanes va guanyar a la localitat portuguesa de Paredes el títol de l’Europe Cup, aixecant així el primer ceptre continental de la seva història i convertint-se en el dotzè club català que inscriu el seu nom al palmarès de campions de les competicions europees d’hoquei sobre patins. 

A la lliga regular va ocupar el sisè lloc, si bé fins la darrera jornada va tenir opcions d’assolir la quarta que li hauria valgut el factor pista pel play-off de quarts de final. En el global de les 26 jornades, els de Ferran López van guanyar tretze partits, en van empatar tres i van caure en deu. Han estat el cinquè millor atac del campionat amb 93 gols fets i la sisena millor defensa amb 90 d’encaixats. El seu màxim golejador ha estat Sergi Miras amb 24 dianes, seguit d’Arnau Xaus amb 22, Martí Casas amb 15, Martí Gabarró amb 13, Jordi Ferrer amb 7, Jan Escala amb 6, Humberto Mendes amb 5 i Oriol Palau amb un.

Els dos precedents entre Noia Freixenet i Parlem Calafell aquesta temporada s’han resolt amb victòria sadurninenca. A la primera volta al Joan Ortoll els de Pere Varias es van imposar per 3-7, i en la segona a Sant Sadurní ho van fer per 3-1.

Obtenir dues victòries més davant els calafellencs i accedir a les semifinals de la Parlem OK Lliga és el repte i l’objectiu del Noia Freixenet en la sèrie que comença aquest dissabte. La rivalitat intercomarcal, el coneixement mutu que Pere Varias i Ferran López tenen d’uns rivals als que entrenaven respectivament la temporada passada, i la presència al Parlem Calafell de fins a cinc jugadors amb passat al Noia afegeixen ingredients substanciosos a una eliminatòria apassionant que reclama que l’afició sadurninenca doni suport massiu a l’equip. Tretze anys després, torna a ser temps de play-off i cal que torni a ser l’hora de l’Ateneu. 


NOIA FREIXENET – PARLEM CALAFELL

Jornada: Play-off quarts de final, primer partit

Data: 14-5-2022, dissabte

Hora: 19.30 h.

Àrbitres: Joan Nicolàs i David Calonge

TV: okligatv.com (per youtube, en obert)

Ràdio: Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM)

Twitter: @cenoia


Foto: Eva Pedrola (cenoia.com)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com