Punt de prestigi per seguir somiant

|SL BENFICA 4-4 NOIA FREIXENET|

El Noia Freixenet esgarrapa un punt a l’últim sospir de la complicada pista del Benfica i segueix amb opcions de passar als quarts de final de la Lliga Europea.

Un gol “in-extremis” d’Aleix Esteller permet puntuar al Pavilhao Fidelidade on els de Pere Varias perdien 4-1 al minut 41.

Les coses s’han torçat ben aviat pels interessos sadurninencs que han vist com Jordi Adroher, tot sol davant Martí Zapater, avançava el conjunt local quan no s’havien disputat més de dos minuts de partit. Albert Casanovas ha transformat un penal al ’17 i Diogo Rafael feia el 3-0 quan corria el minut 21. En aquest mateix minut ha arribat el primer gol del Noia Freixenet mitjançant Sergi Llorca que ha sorprès Pedro Henriques amb un llançament estàtic de falta directa.

A la segona meitat els de Pere Varias han assetjat la porteria local i han tingut ocasions per retallar distàncies com en el llançament d’una directa de Marc Grau al pal just després que Zapater n’hi aturés una altra a Lucas Ordóñez. Al 41, però, nou gerro d’aigua freda pels sadurninencs quan han rebut el 4-1 obra de Valter Neves que semblava encarrilar el partit pels interessos del Benfica.

Reacció heroica que val un punt

Però el Noia Freixenet no havia llançat la tovallola i ha protagonitzat un darrer tram de partit molt seriós i concentrat en el que s’hi jugava. Sergi Aragonès ha transformat el 4-2 amb un llançament creuat al ’44, però el millor encara es faria esperar: Xavi Costa ha anotat el tercer a poc més d’un minut pel final i, al darrer sospir, el capità Aleix Esteller ha fet el definitiu 4-4 pels de la Capital del Cava després d’una bona triangulació aprofitant la superioritat creada per al retirar el porter i atacar amb cinc jugadors de pista.

D’aquesta manera l’equip de Sant Sadurní ha esgarrapat un punt d’una de les pistes més complicades d’Europa i segueix amb opcions de ser als quarts de final de la Lliga Europea. Això sí, caldrà guanyar a la pista del Montreux i l’últim partit a l’Ateneu davant el Monza, esperant que els italians no donin la sorpresa davant del Benfica.

Pel que fa l’Ok Lliga, la competició domèstica torna aquest dimarts a les 21h amb la visita del PAS Alcoy a l’Olímpic.

SL BENFICA: Pedro Henriques, Albert Casanovas, Jordi Adroher, Diogo Rafael i Carlos Nicolia -cinc inicial- Lucas Ordóñez, Miquel Vieira i Valter Neves.

NOIA FREIXENET: Martí Zapater, Aleix Esteller, Xavi Costa, Huberto Mendes i Sergi Llorca -cinc inicial- Sergi Aragonès, Edu Fernández i Marc Grau.

GOLS: 1-0 Adroher (‘2), 2-0 Casanovas (’17 penal), 3-0 Diogo Rafael (’21), 3-1 Llorca (21 fd), 4-1 Neves (’41) 4-2 Aragonès (’44) 4-3 Costa (’49) i 4-4 Esteller (’49).

ÀRBITRES: Joseph Silecchia i Massimiliano Carmazzi (ITA). Han assenyalat 14 faltes al Benfica i 14 al Noia. Targeta blava per Nicolia i vermella per Mendes.