A obrir la Lliga Europea amb bon peu


NOIA FREIXENET – RC BIASCA (SUI)

Jor. 1 Grup B Lliga Europea – Dissabte 19 (19.30)


El Noia Freixenet obre aquest la seva quinzena participació a la màxima competició europea d’hoquei sobre patins.


Com l’any passat, el primer rival a la fase de grups de la Lliga Europea és un equip suís, el Roller Biasca, que visitarà per primer cop el Pavelló Olímpic de l’Ateneu.

L’hora europea torna a trucar a les portes de l’Ateneu. El Noia Freixenet comença a dos quarts de vuit del vespre d’aquest dissabte, 19 d’octubre, el seu camí a la Lliga Europea 2019-2020 amb l’objectiu de tornar-hi a viure sensacions tan satisfactòries com les de la temporada passada.

L’èpic empat en l’últim segon a la pista del Benfica en un partit que es perdia per dos gols a falta d’un minut, la gran victòria davant el Monza que va donar l’accés als quarts de final, el ple absolut a l’Ateneu en el partit d’anada amb el Barça o el desplaçament més massiu de l’afició del Noia en el partit de tornada al Palau Blaugrana van ser moments que van fer memorable la participació a una Lliga Europea que feia sis anys que l’equip sadurninenc no jugava.

Afortunadament, no cal esperar tant per viure la següent. La presència del Noia Freixenet entre els quatre primers de la passada OK Lliga el va classificar per segon any consecutiu per una Lliga Europea que, tant per la composició del grup com pel calendari, presenta pels de Pere Varias un full de ruta molt semblant al de la temporada passada.

La primera similitud és la procedència del rival del debut, el Roller Biasca, l’equip que pren el relleu del Montreux com a representant helvètic a la màxima competició europea. El primer rival del Noia Freixenet en aquesta Lliga Europea no ha començat gaire bé la lliga suïssa, on després de guanyar el partit inicial davant el Wolfurt per 7-3 ha encadenat tres derrotes que l’han fet caure fins el setè lloc d’una classificació de nou equips. Un dels dos porters de l’equip és David Domènech, ex component de l’Alcoi, si bé el seu jugador més il·lustre és el veterà italià de 46 anys Alberto Orlandi, que junt amb l’entrenador Alessio Bergamelli assumeix també funcions de direcció d’un equip on la presència transalpina és natural, ja que la comuna de Biasca es troba a la Suïssa de parla majoritàriament italiana.

La que s’obre amb aquest partit davant el Roller Biasca serà la 31a temporada del Noia Freixenet a Europa, 15 d’elles participant a la màxima competició continental (antiga Copa d’Europa o actual Lliga Europea). Serà també la setena visita d’un equip suís a l’Ateneu, resolts els sis anteriors amb cinc victòries del Noia, la majoria molt amples, i una innòcua derrota per 1-2 davant el Wimmis a l’eliminatòria prèvia de la Lliga Europea 2005-06 després que el Noia Freixenet guanyés -com ha fet en les set ocasions que ha jugat a Suïssa- en l’anada per 0-3.


EL NOIA DAVANT D’EQUIPS SUÏSSOS A L’ATENEU

  • Copa Europa 1981-82 (Quarts de final) Noia Freixenet 12-1 Vevey
  • Copa Europa 1989-90 (Semifinals) Noia Freixenet 14-1 Thunerstern
  • Copa CERS 2001-02 (Elim. Prèvia) Noia Freixenet 11-4 Wimmis
  • Lliga Europea 2005-06 (Elim. Prèvia) Noia Freixenet 1-2 Wimmis
  • Lliga Europea 2005-06 (Vuitens de final) Noia Freixenet 6-3 Uttigen
  • Lliga Europea 2018-19 (Fase de grups) Noia Freixenet 6-0 Montreux

A la fase de grups de la Lliga Europea 2009-10 el Noia Freixenet va jugar (4-3) amb el Weil, equip alemany que juga la lliga suïssa, on actualment és a la segona categoria.


Foto: Eva Pedrola (cenoia.com)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com