A retrobar-se amb la victòria per no perdre pistonada

CE NOIA FREIXENET vs. GARATGE PLANA GIRONA CH

Dissabte 14 de gener (19.30 h)

El Noia Freixenet vol sumar els tres punts davant el Girona per deixar enrere l’última derrota i no allunyar-se de la lluita per la segona posició

Sis dies després de tancar la primera volta amb una derrota que va impedir posar la cirereta a una gran primera meitat de la fase regular, el Noia Freixenet repeteix al Pavelló Olímpic de l’Ateneu amb la ferma intenció d’obrir la segona volta sumant tres punts que el mantinguin de ple en la lluita pel segon lloc de la Parlem OK Lliga.

Retrobar-se amb la victòria i amb la millor versió que el Noia Freixenet estava oferint fins l’ensopegada de diumenge passat amb el Voltregà és doncs l’objectiu immediat dels de Pere Varias aquest dissabte davant el Garatge Plana Girona, en un partit que reprodueix el patró de l’anterior derrota que l’equip sadurninenc havia patit a casa en la present lliga.

Després de caure en la quarta jornada davant el Reus Deportiu, el següent partit del Noia Freixenet també va ser a l’Ateneu, en aquell cas davant el Deportivo Liceo. Amb ganes de revertir el mal regust de la derrota de pocs dies enrere, el Noia va jugar un gran partit en el qual va fregar l’excel·lència per infligir la que fou primera derrota en aquest campionat del vigent campió de l’OK Lliga.

Repetir aquella fulgurant reacció tant per joc com per resultat és el que buscarà aquest dissabte davant el Girona un Noia Freixenet que no ha encadenat en el que duem de lliga dues jornades seguides sense guanyar, i que ha completat la seva millor primera volta en una lliga de 14 equips. Mai en una primera volta de 13 jornades l’equip sadurninenc havia sumat 28 punts, una marca que proporcionalment (el canvi de 16 a 14 equips obliga a comparar per percentatges) és la segona millor puntuació del Noia a meitat del campionat rere els 35 punts, sobre 45 possibles, de la primera volta 2003-04.

Un Girona perillós com a visitant

A la inversa que el Noia Freixenet, el Garatge Plana Girona arribarà a l’Ateneu venint d’una victòria a domicili, la que va aconseguir diumenge passat a Sant Cugat (1-2). Abans havia guanyat a Vilafranca i havia tret empats de les pistes de l’Igualada i el Voltregà, uns bons números com a visitants que ha dut els gironins a sumar lluny de casa vuit dels dotze punts que tenen a la classificació. 

Malgrat que l’equip que entrena Ramon Benito no va puntuar fins a la cinquena jornada i va haver d’esperar a la vuitena per sumar la seva primera victòria, des de llavors ha anat clarament de menys a més fins a tancar la primera volta deixant la zona de descens directe set punts per sota, més distància que els quatre punts que els gironins haurien de recuperar per poder sortir de les places que obliguen a jugar un play-off de permanència que ja va ser el seu camí cap a la salvació la temporada passada.

El Girona es fa fort en els partits a còpia de rendibilitzar molt bé els pocs gols que marca. Amb només 24 dianes és ara per ara el segon equip menys golejador de l’OK Lliga, però la xifra que crida l’atenció és la defensiva, ja que la porteria del longeu Jaume Llaverola és la setena que menys gols ha encaixat en les tretze primeres jornades del campionat. Borja Ramon, amb nou dianes, és el màxim realitzador de l’equip gironí, seguit de ‘’Litus’’ Sánchez i Marc Vázquez amb quatre, Àlex Grau i Àlex Cantero amb tres, i Moi Aguirre amb un.

Al partit que va obrir la lliga per a tots dos equips al pavelló de Palau, el partit va ser de pocs gols com estila el Garatge Plana Girona, però la victòria va acabar sent per 1-2 pel Noia Freixenet després que els gols de Toni Salvadó i Xavi Costa capgiressin l’inicial de Carles Sánchez. 

En els últims tres precedents a casa s’han donat els tres signes possibles, amb clara victòria sadurninenca la temporada passada per 9-2, gironina per 1-4 fa dues temporades en partit jugat a Torrelavit, i empat a un gol el curs 2019-20, el que no va acabar per l’esclat de la pandèmia.

Per moment i per precedents, doncs, al·licients a dojo per no perdre’s el duel d’aquest dissabte entre el Noia Freixenet i el Garatge Plana Girona al Pavelló Olímpic de l’Ateneu

NOIA FREIXENET – GARATGE PLANA GIRONA

Jornada: 14

Data: 14-1-2023, dissabte

Hora: 19.30 h.

Àrbitres: Miguel Díaz i Iván González

TV: okligatv.com (per youtube, en obert)

Ràdio: Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM)

Twitter: @cenoia

Foto: Eva Pedrola.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com