A un punt dels quarts de final

RC BIASCA |2-5| NOIA FREIXENET

Els de Pere Varias superen el Biasca a domicili i es jugaran la classificació pels quarts a l’Ateneu davant del Monza

No hi ha hagut espai per la sorpresa al Palaroller de Biasca on el Noia Freixenet s’ha endut els tres punts en joc de la 5a jornada de la Lliga Europea. Els sadurninencs s’han avançat al minut 10 mitjançant el Capità Aleix Esteller, que ha rematat una assistència de Jordi Ferrer des de darrera la porteria defensada per Tiziano Tatti . Poc després, Ferrer veia una targeta blava però Martí Zapater s’ha encarregat d’aturar la directa a Alberto Orlandi. Els locals han empatat aprofitant el “power play” amb un potent llançament des de fora l’àrea de Giacomo Scanavin al ’12, però Pol Manrubia ha tornat a posar per davant els cavistes mig minut més tard amb una jugada individual que ha enviat el partit al descans amb l’1-2 a l’electrònic, poc premi pel domini que han demostrat els sadurninencs durant la primera part.

Als primers minuts de la segona meitat els negre i vermells han asfixiat els suïssos però no han trobat la manera d’ampliar distàncies i han vist com els locals han estat apunt d’empatar al ’31 amb un llançament de falta directa que Orlandi ha enviat al pal. Dos minuts després, Ferrer ha assistit Sergi Llorca en un contraatac perquè el de Caldes anotés l’1-3, però els helvètics no estaven disposats a deixar escapar el Noia Freixenet en el marcador i han retallat distàncies poc després mitjançant el veterà Cleto Rè, que ha desviat una bola davant Zapater.

Emoció al tram final de partit

Sergi Aragonès no ha pogut transformar la directa per acumulació dels locals al 42 però, un minut més tard, Llorca ha tornat a posar dos gols de diferència al marcador. Poc després, però, una targeta blava a Xavi Costa ha permès als locals tornar a retallar mitjançant el jove davanter Gregorio Boll, que ha sorprès Zapater amb un llançament directe.

Els de Pere Varias estaven decidits a emportar-se els punts cap a terres catalanes i a tres minuts del final ha tornat a aparèixer Esteller per rematar una assistència de Llorca a boca de canó i fer pujar el definitiu 3-5 a l’electrònic del Palaroller.

El Porto pateix però ja és a quarts

En l’altre partit del grup B, el FC Porto de Guillem Cabestany ha patit fins al final per superar al Monza italià (2-3) i s’ha classificat matemàticament per la següent fase. Només un daltabaix històric privaria els lusitans de la primera plaça ja que haurien de perdre a casa davant el Bisaca. El Noia Freixenet, per la seva banda, en té prou amb un punt davant el Monza el proper 14 de març a l’Olímpic de l’Ateneu per assegurar la segona posició i ser, un any més, als quarts de final de la màxima competició europea.

L’equip de Pere Varias tornarà aquest diumenge cap a Sant Sadurní on es prepararà per una setmana amb un doble desplaçament a l’Ok Lliga: dimarts a Sant Hipòlit on l’espera el CP Voltregà Stern Motor i dissabte a la pista del Corredor Mató CH Palafrugell.

RC BIASCA: Tiziano Tatti, Pietro Giger, Ivan Ruggiero, Camillo Boll i Gregorio Boll -cinc inicial- Giacomo Scanavin, Alberto Orlandi, Cleto Rè i Lukas Rodoni.

NOIA FREIXENET: Martí Zapater, Aleix Esteller, Jordi Ferrer, Sergi Llorca i Sergi Aragonès -cinc inicial- Xavi Costa, Pol Manrubia i Roger Monserrat

GOLS: 0-1 Esteller (10), 1-1 Scanavin (12), 1-2 Manrubia (13), 1-3 Llorca (33), 2-3 Cleto Rè (34), 2-4 Llorca (43), 3-4 G. Boll (45 fd) i 3-5 Esteller (46).

ÀRBITRES: Carlo Iuorio i Ulderico Barbarisi (ITA). Han assenyalat 14 faltes al Biasca i 16 al Noia. Targeta blava per Scanavin (Biasca) i Ferrer i Costa (Noia).