Aragonès, Llorca i Roca campions de la Copa Llatina

La selecció espanyola s’ha proclamat campiona del torneig sub-23 disputat aquesta Setmana Santa a la Salle des Sports du Brockus de Saint-Omer, França.

Tot i perdre avui per per 4-3 en el darrer partit contra els amfitrions i el triple empat a sis punts de la classificació, les dues anteriors golejades del combinat estatal davant Itàlia (2-6) i Portugal (9-4) permeten al trio de jugadors del Noia Freixenet, format per Sergi Aragonès, Sergi Llorca i Nil Roca, proclamar-se campions d’aquesta competició bianual gràcies a la diferència de gols.

Classificació i resultats:

Jornada 1

Itàlia 2-6 Espanya

França 4-3 Portugal

Jornada 2

Espanya 9-4 Portugal

Itàlia 4-1 França

Jornada 3

Portugal 4-6 Itàlia

Espanya 3-4 França

 

La Copa Llatina és una competició organitzada pel CERH que enfronta a les quatre selecciones més potents de l’Europa llatina (Espanya, Portugal, Itàlia i França). Es va fundar el 1956 com una competició entre selecciones absolutes, amb seu rotativa entre els quatre països, disputant-se anualment fins el 1963.

Després d’una aturada de 25 anys sense disputar-se, el 1987 es va refundar, sempre jugant-se en una ciutat portuguesa i reservada a jugadors joves (sub-20 o sub 23). El 2006 es va tornar a fundar amb l’actual format de “lligueta”. La seu és rotatòria entre els quatre països participants i es disputa cada dos anys amb seleccions formades per jugadors sub-23.

Portugal segueix dominant el palmarès amb 14 títols, seguida per Espanya (ara amb 12) i Itàlia (4). La selecció estatal no guanyava aquesta copa des del 2012, i ha aconseguit destronar la selecció lusa, campiona de les dues darreres edicions.

Més informació a la pàgina web de la CERS.

 

L’equip Campió de la Copa Llatina 2018 (foto: Gordon Morrison)


Foto: Gordon Morrison

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com