Cita cabdal pel Noia Freixenet a l’Ateneu

El Noia Freixenet rep aquest dissabte (19.30 hores) al Pavelló Olímpic de l’Ateneu el Citylift Girona en un partit cabdal en la lluita pel quart lloc que dóna accés a la Lliga Europea de la temporada que ve. Una victòria dels de Pere Varias els col·locaria vuit punts per sobre dels gironins, però una ensopegada comprimiria molt la classificació.

Després de quatre setmanes d’aturada, l’OK Lliga es reprèn aquest cap de setmana i ho fa pel Noia Freixenet amb la visita a l’Ateneu dissabte, 14 d’abril, del Citylift Girona, la gran revelació de la temporada.

A manca de set jornades pel final del campionat, arriba l’hora de traduir en una òptima classificació final la bona feina feta durant un curs que, tot i que no es tancarà amb la consecució de cap títol, deixarà un gran regust i podrà ser qualificat d’èxit si el Noia acaba fent-se amb el quart lloc que ara ocupa a l’OK Lliga. Una plaça que en cas de consumar-se permetria, per una banda, dir que l’equip de Sant Sadurní ha estat el millor de la lliga després de les tres grans potències capdavanteres que avui són Barça, Liceo i Reus Deportiu, i de l’altra, retornar a la màxima competició europea sis anys després de l’última participació.

Aquest gran premi estarà més a l’abast si l’equip de Pere Varias guanya aquest dissabte al Girona, un rival perillós no només per l’excel·lent rendiment que està oferint en el que tot just és el seu segon any a l’OK Lliga, sinó també pel fet de ser un equip al qual el Noia encara no ha pogut guanyar mai, per bé que tampoc hi ha perdut. Els tres partits que fins ara han jugat sadurninencs i gironins s’han tancat tots amb empat, 1-1 a l’Ateneu i 3-3 al pavelló de Palau la temporada passada, i 2-2 en el partit de la primera volta d’enguany jugat a Girona el passat 28 de novembre.

L’equip que entrena per quarta temporada Ramon Benito arribarà a Sant Sadurní com a sisè classificat amb 35 punts, cinc per sota del Noia Freixenet. Entre tots dos hi ha el Lleida, cinquè amb 37 punts. La classificació, doncs, indica clarament la transcendència del partit de dissabte, que en cas d’una victòria del Noia gairebé descartaria el Girona de la lluita per la quarta plaça. Per contra, empatar o perdre comprimiria la taula, que en funció d’altres resultats podria tenir fins a cinc equips separats només per quatre o cinc punts de diferència.

Així com el Noia és el segon equip amb una mitjana d’edat més jove de la lliga, el Citylift Girona és a l’altre extrem amb la plantilla més veterana. Per bé que l’equip té joves de projecció creixent com Marc Palazón, Oriol Garcia o Marc Palau, ex jugador del Noia, la mitjana d’edat creix amb la presència a la porteria del mític Jaume Llaverola, que amb 42 anys és el jugador més veterà de la lliga.

Curiosament, el Noia i el Girona han encaixat el mateix número de gols, 58, en les 23 jornades disputades fins ara, si bé els de Pere Varias tenen millor registre golejador al haver-ne marcat 70, cinc més que els de Benito. Dels 65 gols dels gironins, més de la meitat els han fet entre dos jugadors, David Gelmà (19 gols) i Raúl Pelícano (17).

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com