Història

Evolució de l’escut de l’entitat al llarg de la història

El Club Esportiu Noia Freixenet és un equips històric de l’hoquei sobre patins a Catalunya, i dels pocs que ha guanyat alguna vegada tots els títols, aconseguint-los en tres èpoques d’èxit per a l’entitat: a finals dels anys 80 (Lliga, Copa d’Europa, Súper Copa d’Europa i Recopa d’Europa) a finals dels anys 90 (Copa CERS i Copa del Rei) i a principis del mil·lenni (Copa Federació, Copa del Rei, Copa CERS i Copa Continental)

El naixement d’un històric

Gost, Font, Soler, Pascual Soler “Chiche”, Miró i Roca (temporada 1951-52)

El 24 de juliol del 1951, la secció d’hoquei del Noia va disputar el primer partit de la seva història davant el FC Barcelona que va servir també per estrenar la nova pista de patinatge de l’entitat. El resultat va ser de 4-1 pels sadurninencs que van formar amb Albi, Roca, Carreté, Camps i Ovíes. El club nasqué sota l’impuls de la Societat Ateneu Agrícola de Sant Sadurní. L’Ateneu fundà una la secció amb el nom de Secció Esportiva Noia, més tard Club d’Hoquei Noia, Ateneu Agrícola Noia (1959) i Club Esportiu Noia (1992) en desvincular-se de l’Ateneu, la qual es considera “entitat germana”. 

El Noia Freixenet va ser un dels fundadors de la màxima competició d’hoquei patins a l’estat, l’Ok Lliga, aleshores coneguda com Divisió d’Honor, on s’ha mantingut sempre a excepció d’una temporada, la 1993-94, quan l’equip va baixar a Primera Nacional, tornant a l’elit només un any després.

L’Olímpic de l’Ateneu, un escenari de llegenda

Imatge de l’interior del pavelló (Temporada 2021-22)

El Pavelló Olímpic de l’Ateneu Agrícola es va inaugurar l’any 1981 gràcies a l’esforç dels socis i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia després que el Noia Freixenet hagués estat jugant en una pista descoberta des de la seva fundació el 1951. L’equipament va rebre el qualificatiu d’Olímpic l’any 1992, quan va ser subseu dels Jocs de Barcelona, acollint la fase preliminar de la competició d’hoquei patins.

Durant els seus 40 anys d’història, al Pavelló Olímpic de l’Ateneu s’hi ha practicat diferents esports com el basquet, el futbol sala i, evidentment, el patinatge i l’hoquei patins.

El 2020 es va fer una actuació d’arranjament de la teulada, per retirar plaques d’amiant, així com de reforç de l’estructura del pavelló, seguretat contra incendis entre altres actuacions com a primera fase de restauració de la instal·lació. Aquesta obra va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i la Diputació de Barcelona.

El patrocini de Freixenet

Presentació de les novetats del Primer Equip a les Caves Freixenet 2022

El Club de Sant Sadurní ha estat sempre fortament lligat a la Vila, donant molta importància al treball de l’hoquei Base, formant jugadors i persones en els valors de l’esport. De la “pedrera” negre i vermella n’han sorgit grans jugadors de nivell mundial, campions de les màximes competicions tant a nivell de Clubs com de Seleccions. Arrel d’aquesta vinculació amb el poble, nasqué la relació amb Freixenet. L’empresa més gran del sector del Cava i de Sant Sadurní dona suport al CE Noia des de 1973, a punt de complir els 50 anys. Aquest històric patrocini és, per tant, el més longeu de la història de l’hoquei patins, i alhora es converteix en una de les apostes més fidels de l’esport estatal.