El Noia Freixenet combina l’ambició i la il·lusió en l’any del retorn a l’Eurolliga

Les caves Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia han estat, un any més, la seu de la presentació dels nous jugadors del Noia Freixenet. Marc GrauEdu Fernández i Xavi Costa són les tres novetats que reforçaran el projecte de la Capital del Cava en l’any del retorn a la màxima competició europea. L’acte també va comptar amb la presència del president de l’entitat, Ferran Andreu, acompanyat de membres de la junta, i, també, de l’entrenador, Pere Varias.

De cara a la propera temporada, Varias ha continuat apostant per la mescla entre experiència i joventut, amb tres nous jugadors de valor que permetran augmentar el nivell d’ambició de l’equip i generar il·lusió entre l’afició negra-i-vermella a l’hora de lluitar per la Lliga Europea, la Copa del Rei, l’Ok Lliga i la Supercopa, després de guanyar-se l’accés a disputar-la per mèrits esportius propis.

El tècnic sadurninenc valora molt positivament les tres incorporacions que tindrà el seu equip. De Marc Grau, assegura que «guanyem en envergadura ja que és un jugador molt polivalent, que pot jugar tan en zones interiors com en zones perimetrals» i, alhora, que és «molt intens defensivament però que ofensivament pot ocupar moltes posicions».

D’altra banda, d’Edu Fernández remarca que «és un jugador amb experiència, no només a la lliga espanyola sinó també en competició curta i en Lliga Europea». També ha destacat que «ens ha de portar tranquil·litat, ens ha de marcar part del tempo del partit» i l’ha definit com a «bon patinador i ràpid».

Finalment, de Xavi Costa, afirma que «té un gen competitiu especial, ràpid en zona interior, depredador de l’àrea, amb molt de gol» i, remarca la idea que és un jugador que «ens ha d’ajudar molt en qualsevol tipus de xut exterior i fixar marques dins de l’àrea».

Joventut i experiència
La primera de les incorporacions és la del jove Marc Grau (28/12/1995), que prové del CH Lloret, equip que l’ha vist créixer. Al llarg de la seva trajectòria, ha aconseguit un ascens a l’Ok Lliga, un subcampionat de la Copa de la Princesa i, a nivell formatiu, dos subcampionats de Catalunya i un campionat infantil amb la selecció de Girona al Campionat Territorial de Catalunya.

La segona novetat del Noia Freixenet 2017/18 és la d’Edu Fernández(23/02/1982), que les dues últimes temporades ha jugat amb el CE Vendrell. Al llarg de la seva trajectòria esportiva, també ha jugat a l’Igualada HC (3 campionats de Catalunya en categories formatives, subcampió de la Copa d’Europa, subcampió de Copa  i subcampió de lliga), el FC Barcelona (3 campionats de Catalunya i 3 campionats d’Espanya, en categories formatives), La Vendeene (1 Copa de França) i el CP Vilafranca (subcampió de la CERS). Amb la selecció catalana ha guanyat una Golden Cup; mentre que, amb l’espanyola, dos campionats d’Europa, una Copa del Món, una Copa Llatina, un Torneig de Montreux i dos subcampionats d’Europa a nivell formatiu.

La darrera incorporació del conjunt de la Capital del Cava ha estat la de Xavi Costa(18/07/1986) format a les categories inferiors del C. H. Vila-Seca, club amb qui va assolir l’ascens a l’Ok Lliga. La seva trajectòria va continuar al Lleida Llista Blava, al Club Patín Tenerife (1 Copa de la CERS i un subcampió Copa Continental), al Vendrell (1 Copa del Rei -sent-ne l’MVP- i 1 Copa de la CERS), al Reus Deportiu (subcampió de la Supercopa d’Espanya i subcampió de la Copa de la CERS), al FC Barcelona (1 Copa del Rei, 1 Copa Continental i 1 Supercopa d’Espanya) i, els darrers dos anys, al CGC Viareggio. L’exitós palmarès es complementa amb un subcampionat d’Europa assolit amb la selecció estatal absoluta; així com el subcampionat de la Taça Latina amb la sub-23, el subcampionat d’Europa amb la sub-19 i el campionat d’Europa amb la sub-16.

Sis anys
La temporada 2018/19 estarà marcada pel retorn del Club Esportiu Noia Freixenet, sis anys després, a la màxima competició europea d’hoquei patins. Pel president del Club, Ferran Andreu, «haver aconseguit la classificació per la lliga europea és la recompensa de la feina ben feta per part de l’staff tècnic i dels jugadors, amb l’agraïment al suport dels nostres socis i aficionats».
A més, recorda que «la història del CE Noia Freixenet ens demostra que podem afrontar aquest repte d’estar entre els millors d’Europa amb ambició i amb la il·lusió d’arribar el més lluny possible, per seguir escrivint-ne nous capítols».

El pas del Noia Freixenet per la Copa d’Europa va començar la temporada 1971/72 i va tenir el seu moment àlgid la temporada 1988/89 quan va aixecar el títol al guanyar a l’Sporting de Lisboa en una final de doble partit (4-7 i 3-1). Un any més tard, el conjunt sadurninenc va tornar a disputar la final, aquest cop sense sort, contra el Porto.

Patrocini històric
La relació entre el Club Esportiu Noia i Freixenet va néixer l’any 1973 i ja compta amb més de quatre dècades. Aquest històric patrocini és, per tant, el més longeu de la història de l’hoquei patins i, alhora, es converteix en una de les apostes més fidels de l’esport estatal.

Els grans èxits del Club Esportiu Noia Freixenet han arribat sempre lligats al nom de Freixenet. Així ha estat amb la Copa d’Europa (1988/89), les dues Copes Continentals (1988/89 – 2014/15), les dues Copes de la CERS (1997/98 – 2013/14), la Recopa d’Europa (1987/88), la lliga estatal (1987/88) i les dues Copes del Rei (1998 – 2008).

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com