El Noia Freixenet es planta als quarts de la Lliga Europea després d’una nit màgica a l’Ateneu

|NOIA FREIXENET 7-2 HRC MONZA|

Els de Sant Sadurní golegen l’equip italià i es classifiquen pels quarts de final en el seu retorn a la màxima competició europea.

L’afició respon la crida del Club omplint un pavelló que s’ha vestit de gala com en les millors ocasions.

El Noia Freixenet ha posat fil a l’agulla ben aviat i s’ha avançat al primer minut de joc amb un gol de Xavi Costa. Els de casa han agafat la iniciativa del joc i han assetjat, sense fortuna, la porteria d’Stefano Zampoli. Per la seva banda, en una de les primeres arribades del conjunt italià, el català Marc Ollé ha posat les taules al marcador.

Els visitants han arribat ben aviat a la desena falta i Sergi Llorca de directa hauria pogut tornar a avançar els de la Capital del Cava però ha topat amb Zampoli que ha allunyat el perill per arribar al descans amb l’empat a un.

La segona part ha seguit el guió de la primera i, aquest cop Llorca, ha fet el 2-1 sense donar temps a que tots els espectadors ocupessin les seves localitats. Dos minuts després ha estat Sergi Aragonès qui ha vist porteria i ha transformat el 3-1 amb un potent llançament. Al 30 Llorca ha gaudit d’una nova ocasió després d’estavellar una bola al pal i Xavi Costa encarrilava la classificació al ’33 després de fer el 4-1.

El Monza ha gaudit també de les seves ocasions per tornar a posar-se dins del partit. Al 36 el travesser ha evitat el gol de Davide Nadini i, poc després, el jove jugador italià ha vist com Xus Fernàndez li aturava una falta directa. Un minut després, rèplica a la porteria contrària i gol de Marc Grau per fer pujar el cinquè i provocar el deliri a la graderia.

Xus Fernàndez ha seguit amb el seu recital aturant un penal a Mateo Galimberti i, pocs segons després, Llorca si que ha aprofitat una pena màxima per superar Zampoli. Sense temps per respirar, Aleix Esteller ha arrodonit la golejada amb el setè gol sadurninenc.

Pere Varias ha donat entrada a Roger Montserrat i Pere Urpí, els dos jugadors del planter, que han disputat el que restava de partit. A quatre minuts pel final Ollé maquillava el resultat amb el seu segon gol i Pietro Lazzarotto ha enviat una directa al pal.

Al final del partit celebració a la pista en comunió amb l’afició que omplia les graderies de l’Olímpic de l’Ateneu. El Noia Freixenet es fa amb el segon lloc del grup D, i es classifica pels quarts de final l’any del seu retorn a la Lliga Europea. El rival, el FC Barcelona Lassa, actual campió i que ja s’ha enfrontat als sadurninencs en l’Ok Lliga, la Copa i la Supercopa. L’anada serà el dissabte 23 de març a Sant Sadurní i la tornada el 6 d’abril al Palau Blaugrana.

Sense temps per assaborir la classificació, els negre i vermells rebran dimarts (20.30h) el Deportivo Liceo en un partit que, en cas de victòria, els deixaria a un sol punt de la segona posició de l’Ok Lliga.

NOIA FREIXENET: Xus Fernàndez, Aleix Esteller, Xavi Costa, Sergi Llorca i Sergi Aragonès -cinc inicial- Marc Grau, Edu Fernández, Roger Montserrat, Pere Urpí i Martí Zapater.

HCR MONZA: Stefano Zampoli, Matteo Zucchetti, Marc Ollé, Pol Franci i Julián Martínez -cinc inicial- Pietro Lazzarotto, Davide Nadini i Mateo Galimberti

GOLS: 1-0 Costa (‘1), 1-1 Ollé (‘5), 2-1 Llorca (’26), 3-1 Aragonès (’28), 4-1 Costa (’33), 5-1 Grau (’38 fd), 6-1 Llorca (’42 penal), 7-1 Esteller (’42) i 7-2 Ollé (’46).

ÀRBITRES: Joaquim Pinto i José Pinto (POR). Han assenyalat 18 faltes al Noia i 19 al Monza. Targeta blava per Pere Varias (Ent. Noia).