El Noia Freixenet presenta un nou projecte esportiu il·lusionant, l’any del 70è aniversari

Vídeo resum de l’acte de presentació.

Les caves Freixenet han estat la seu de la presentació del nou projecte esportiu del Club Esportiu Noia Freixenet per a la temporada 2021/22.

Un projecte il·lusionant marcat pel retorn dels sadurninencs Jordi Bargalló, Eloi Mitjans, Pere Varias i Antoni Tadeo; a més de l’arribada de Blai Roca i Àlex Joseph.

Un dels retorns més esperat és el de Pere Varias com a entrenador del primer equip del Noia Freixenet, responsable de liderar el nou projecte esportiu de l’entitat negre-i-vermella. Varias, que afrontarà la seva segona etapa a l’Ateneu, reconeix que “la temporada es presenta molt il·lusionant i l’afronto amb moltes ganes”, ja que “les sensacions són molt positives i la veritat és que tinc moltes ganes que arribi el 9 d’agost per començar la pretemporada”.

Així mateix reconeix que “el Club ha fet un esforç important, hem confeccionat una bona plantilla i ara ens ve la feina que aquesta plantilla jugui en grup, com un equip i si ho aconseguim l’Ateneu podrà gaudir de l’hoquei”. I avisa que “no som favorits a res però no renunciarem a res: hem de ser ambiciosos”.

Dos retorns…

El Noia Freixenet 2021/22 estarà marcat pel retorn de dos jugadors de la Capital del Cava: Jordi Bargalló i Eloi Mitjans. Aquesta serà la segona etapa de Bargalló al conjunt sadurninenc, després que hi arribés com a infantil procedent del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní. Durant la seva primera etapa al Noia Freixenet, fins la temporada 2001/2002, va proclamar-se campió de la Copa de la CERS i del Rei, tots dos títols l’any 1998, i va guanyar la Copa Federació, l’any 2002.

D’altra banda, Mitjans arriba procedent del CP Calafell Tot l’Any, després d’haver jugat al Moritz Vendrell i al Breganze italià. Va iniciar la seva trajectòria esportiva al Col·legi Sant Josep i va arribar a les categories formatives del Noia Freixenet quan era juvenil, club amb el que va debutar a l’Ok Lliga i va guanyar la Copa del Rei del 2008 i la Copa de la CERS del 2014.

… i dues noves incorporacions

El nou projecte esportiu de Pere Varias també compta amb dos nous jugadors. Per una banda, Blai Roca arriba procedent del CP Voltregà Stern-Motor, on ha jugat les últimes quatre temporades i ha estat subcampió d’una Supercopa d’Espanya i ha disputat dues Final 4 de la Copa de la CERS. Va iniciar la seva trajectòria esportiva a l’Arenys de Munt, on va guanyar un Campionat de Catalunya i un altre d’Espanya. Quan era infantil es va incorporar als equips formatius del Barça, etapa durant la qual va aconseguir un campionat de Primera Nacional estatal, una Copa de la Princesa, quatre campionats de Catalunya i tres d’Espanya.

Per l’altra, Àlex Joseph arriba cedit pel Barça després que aquestes dues últimes temporades hagi jugat al Garatge Plana Girona CH i al Lleida Llista Blava. Va començar a jugar a l’equip del seu poble, Arenys de Munt, i als 17 anys després d’aconseguir l’ascens a Ok Lliga, va integrar-se al Barça B i a l’equip júnior blaugrana, on hi va estar dues temporades. Al llarg de la seva trajectòria ha guanyat dos campionats de Catalunya, quatre d’Espanya, un Eurockey Cup sub-15, campió d’Europa amb la selecció espanyola sub-17, subcampió del món amb la selecció espanyola sub-20 i campió d’Europa amb la selecció espanyola sub-20.

Un staff continuista

Pere Varias ha apostat per un staff continuista, amb el retorn, com a principal novetat, d’Antoni Tadeo ‘Tade’ com a tècnic, després del seu pas pel Finved Capellades HC aquestes dues últimes temporades , equip amb qui va assolir l’ascens a Ok Lliga Plata la temporada passada.

La temporada que ve Varias també comptarà amb el tècnic Carles Piernas; el preparador físic Marc Pi, el fisioterapeuta Carles Camps, el mecànic Guillem Codina, el responsable de material Marc Vallverdú i Edgar Mata Roca, com a delegat.

70è aniversari

El 24 de juliol del 1951, la secció d’hoquei del Noia va disputar el primer partit de la seva història davant el FC Barcelona que va servir també per estrenar la nova pista de patinatge de l’entitat. El resultat va ser de 4-1 pels sadurninencs que van formar amb Albi, Roca, Carreté, Camps i Ovíes. El club nasqué sota l’impuls de la Societat Ateneu Agrícola de Sant Sadurní. L’Ateneu fundà una la secció amb el nom de Secció Esportiva Noia, més tard Club d’Hoquei Noia, Ateneu Agrícola Noia (1959) i Club Esportiu Noia (1992) en desvincular-se de l’Ateneu, la qual es considera “entitat germana”.

El Noia Freixenet va ser un dels fundadors de la màxima competició d’hoquei patins a l’estat, l’Ok Lliga, aleshores coneguda com Divisió d’Honor, on s’ha mantingut sempre a excepció d’una temporada, a mitjans dels 90, quan l’equip va baixar a Primera Nacional, tornant a l’elit només un any després.

L’Olímpic de l’Ateneu: 40 anys d’un pavelló emblemàtic

El Pavelló Olímpic de l’Ateneu Agrícola es va inaugurar el 8 de setembre del 1981 gràcies a l’esforç dels socis i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia després que el Noia Freixenet hagués estat jugant en una pista descoberta des de la seva fundació el 1951. L’equipament va rebre el qualificatiu d’Olímpic l’any 1992, quan va ser subseu dels Jocs de Barcelona, acollint la fase preliminar de la competició d’hoquei patins.

Durant els seus 40 anys d’història, al Pavelló Olímpic de l’Ateneu s’hi ha practicat diferents esports com el basquet, el futbol sala i, evidentment, el patinatge i l’hoquei patins.

El 2020 es va fer una actuació d’arranjament de la teulada, per retirar plaques d’amiant, així com de reforç de l’estructura del pavelló, seguretat contra incendis entre altres actuacions com a primera fase de restauració de la instal·lació. Aquesta obra va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i la Diputació de Barcelona.

Noia i Freixenet, 48 anys de compromís

La relació entre el Club Esportiu Noia i Freixenet va néixer l’any 1973 i ja compta amb més de quatre dècades. Aquest històric patrocini és, per tant, el més longeu de la història de l’hoquei patins i, alhora, es converteix en una de les apostes més fidels de l’esport estatal.

Els grans èxits del Club Esportiu Noia Freixenet han arribat sempre lligats al nom de Freixenet. Així ha estat amb la Copa d’Europa (1988/89), les dues Copes Continentals (1988/89 – 2014/15), les dues Copes de la CERS (1997/98 – 2013/14), la Recopa d’Europa (1987/88), la lliga estatal (1987/88) i les dues Copes del Rei (1998 – 2008).

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com