El Noia Freixenet s’acomiada d’Europa amb el cap ben alt

|OC BARCELOS 3-1 NOIA FREIXENET|

Tot i donar la cara en tot moment, els de la Capital del Cava no han pogut superar els actuals campions de la competició i diuen adéu a la Copa de la CERS als vuitens de final.

El partit no ha començat gens favorable pels sadurninencs que han vist com els portuguesos s’han avançat al minut sis amb un gol de João Almeida. El primer temps ha estat molt anivellat i tots dos equips s’han acostat poc a poc a les porteries rivals. Quan semblava que l’1-0 seria el resultat a la mitja part, ha arribat el gol de l’empat pels de Pere Varias mitjançant Aleix Esteller que, a 25 segons del descans, ha equilibrat el marcador just abans d’enfilar el camí dels vestidors.

Com en la primera meitat, tampoc la represa tingut un bon inici pels negre i vermells. Al minut 27 Hugo Costa tornava a avançar el seu equip amb una bona jugada individual. Al ’33 Humberto Mendes hauria pogut empatar de nou el partit  i l’eliminatòria des del punt de penal, però Ricardo Silva ha guanyat la partida a l’angolès aturant el llançament amb el casc.

Tot i que els sadurninencs han jugat sense complexos, pressionat a tota la pista i causant dificultats en defensa als portuguesos, els minuts s’han anat desgranant de l’electrònic i el Noia Freixenet no ha trobat la manera de perforar la xarxa de l’equip “minhoto”. Per contra, a menys de cinc minuts pel final, ha arribat el tercer i definitiu gol local en una falta directa executada per Zé Pedro, provocant el deliri del nombrós i sorollós públic congregat al Pavelló Municipal de Barcelos.

Poc després, una targeta blava vista per Hugo Costa amb el joc aturat, ha donat dos minuts de superioritat numèrica als de Pere Varias que no han pogut traduir en gol. A l’últim minut de joc, i amb tot decidit, Xus Fernández ha aturat una falta directa a Almeida evitant el quart gol local.

Després de l’empat a un gol del partit d’anada, aquest resultat fa que el Noia Freixenet, no pugui passar ronda d’aquesta Copa de la CERS, que a Quarts de Final comptarà amb els següents aparellaments:

HC Turquel (POR) – H Breganze (ITA)

ICG Software Lleida – SC Tomar (POR)

Correggio H (ITA) – CP Voltregà

Juventude Viana (POR) – OC Barcelos (POR)

L’equip tornarà a Catalunya demà a la tarda i, sense gaire temps per pensar, li tocarà tornar-se a centrar en la bona temporada que està fent a l’Ok Lliga. Dilluns al vespre farà un únic entrenament de cara a dimarts, quan la segona volta del torneig de la regularitat tornarà a rodar pel Noia Freixenet amb la visita a la pista del líder, el HC Liceo.

OC BARCELOS:  Ricardo Silva, Zé Pedro, Robinho Sousa, João Almeida i Hugo Costa -cinc inicial- Afonso Lima, Mário Rodrigues. Joca Guimarães i Juan López.

NOIA FREIXENET: Xus Fernández, Aleix Esteller, Jordi Del Amor, Nil Roca i Sergi Llorca -cinc inicial- Humberto Mendes, Martí Casas, Sergi Aragonès i Arnau Xaus.

GOLS: 1-0 Almeida (6), 1-1 Esteller (24), 2-1 Costa (27) i 3-1 Zé Pedro (45 fd)

ÀRBITRES: Filippo Fronte i Alessandro Eccelsi (ITA). Han assenyalat 8 faltes al Barcelos i 11 al Noia. Han mostrat targeta blava per Hugo Costa del Barcelos (x2) i Nil Roca del Noia Freixenet (x2).