El Noia Freixenet s’imposa en el derbi penedesenc

CALAFELL TOT L’ANY |1-5| NOIA FREIXENET

Només una golejada històrica del Palafrugell a Calafell deixaria fora els sadurninencs de la Copa.

Ferran López li va guanyar la partida a Pere Varias en el derbi dels retrobaments on el Noia Freixenet es jugava pràcticament totes les opcions per ser a la fase final del torneig del KO. Amb la victòria, l’equip de Sant Sadurní només en pot quedar fora si el Palafrugell guanya el partit pendent davant el Calafell per més d’11 gols de diferència.

Al Joan Ortoll els cavistes van imposar el seu ritme als primers compassos  i al minut 3 ja van gaudir d’una doble ocasió per superar Xano Edo. El 0-1 no es va fer esperar i va arribar poc després en una rematada de Xavi Costa que, després d’un rebot, va entrar mansament a la porteria del Calafell.

L’equip de la Capital del Cava era amo i senyor del partit però les seves aproximacions no es traduïen en gols mentre que, sota pals, Xus Fernández gairebé no va haver d’intervenir. A pocs segons pel descans el Calafell va cometre la 10a falta, però Pol Manrubia no va poder transformar el 0-2 abans de que els equips marxessin camí de vestidors.

A la segona meitat els locals van fer un pas endavant i es va aproximar amb més perill a l’àrea de Xus Fernández. Al ’28 l’ex del Noia Freixenet, Eloi Mitjans, va fer el gol de l’empat des del punt de penal però, quan més anivellat sembla va el xoc, un gran teva-meva entre Jordi Ferrer i Xavi Costa va acabar amb l’1-2 obra de l’ampostí.

Xus Fernández es va convertir en protagonista sota pals i va evitar que els del Baix Penedès tornessin a empatar aturant una falta directa a Martí Gabarró quan corria el ’35. Poc després, el killer Xavi Costa va signar el seu hattrick particular caçant un refús en una bona internada d’Adrià Ballart.

El Noia Freixenet sap patir i amplia l’avantatge en el tram final.

Quan semblava que l’1-3 apuntava a un final plàcid pels sadurninencs, al ’39 una doble targeta blava per Costa (la segona per protestar) comprometien l’equip de la Capital del Cava que, després que Xus Fernández aturés la directa a Mitjans, havia de disputar 4 minuts amb un jugador menys. El Noia Freixenet va salvar bé aquest desavantatge i fins i tot va ampliar distàncies amb una directa transformada per Manrubia que, aquest cop sí, va poder enganyar Edo en l’execució.

Al 46 el capità Aleix Esteller va establir el definitiu 1-5 assistit per Ballart que hauria pogut fer el 6è a 5 segons pel final però el seu llançament va topar amb el ferro de la porteria calafellenca.

Al final dels 50 minuts, victòria del Noia Freixenet en el partit que tenia pendent per tancar la primera volta i posa així un peu i mig a la Copa. L’equip ja pensa en la propera setmana amb un doble compromís de lliga: dimarts a Bell-lloc d’Urgell davant el Lleida Llista Blava i diumenge com a local en la visita de l’Igualada Rigat.

La Fitxa:

CALAFELL TOT L’ANY: Xano Edo, Arnau Xaus, Uri Palau, Eloi Mitjans i Martí Gabarró -cinc inicial- Guido Pellizari i Jordi Munné.

NOIA FREIXENET: Xus Fernández, Aleix Esteller, Jordi Ferrer, Xavi Costa i Pol Manrubia -cinc inicial- Adrià Ballart i Roc Pujadas.

GOLS: 0-1 Costa (6), 1-1 Mitjans (28 penal), 1-2 Costa (30), 1-3 Costa (37), 1-4 Manrubia (41 fd) i 1-5 Esteller (46).

ÀRBITRES: Miguel Díaz i Erik Rivas. Van assenyalar 17 faltes al Calafell i 12 al Noia. Targeta blava per Gabarró (Calafell) i Costa (x2 Noia).