Guanyar el Caldes per fer la millora primera volta en 13 anys

El pavelló Olímpic de l’Ateneu viurà aquest dissabte 23 de desembre (19.30 h) l‘últim partit oficial del Noia Freixenet abans del parèntesi nadalenc. L’equip que dirigeix Pere Varias intentarà sumar davant el Recam Làser Caldes tres punts més amb un doble objectiu. D’una banda, arribar als 30 punts i signar així la millor primera volta dels últims 13 anys; i de l’altra, certificar la condició de cap de sèrie a la copa del Rei, cosa que seria un fet si el Noia sumés un punt més dels que aconsegueixi el Lleida davant el Liceo.

Si la victòria per 2-1 davant el Vendrell va suposar la classificació virtual per a la copa del Rei i els tres punts a Arenys de Munt (0-3) la van certificar matemàticament, l’últim partit de l’any del Noia Freixenet a l’OK Lliga té lectura també en clau de Copa. L’actual quart classificat rep el Caldes amb la missió de sumar tres punts més que podrien assegurar pels de Pere Varias ser caps de sèrie a la copa que es disputarà a Lloret al febrer. Perquè això passés, caldria que la victòria del Noia anés acompanyada d’un empat o una victòria del Liceo –actual líder de l’OK Lliga- a Lleida, fet que obriria un forat de 5 o 6 punts entre el Noia i l’únic equip que pot impediraels de Sant Sadurní acabar la primera volta entre els quatre primers.

Si el Liceo guanyés a Lleida, al Noia li valdria també un empat davant el Recam Làser Caldes per assegurar-se la quarta posició i no haver de dependre del partit que tancarà la primera volta al Palau Blaugrana (7 de gener).

I és que una victòria davant el Caldes enfilaria el Noia Freixenet fins als 30 punts, un registre que permetria signar la millor primera volta dels últims tretze anys. Els 27 punts que ara té el Noia són ja la millor primera meitat de campionat de l’equip sadurninenc en l’última dècada, i afegir-ne tres més serviria per superar els 29 de la temporada 2006-07 i igualar els 30 de la 04-05. La primera millor volta del Noia des del canvi de segle és de la temporada 03-04, quan l’equip que llavors entrenava Ricard Hernáez i amb Pere Varias i Jordi del Amor a la plantilla va fer uns estratosfèrics 35 punts sobre els 45 en joc de la primera meitat de la lliga.

De fet, els 27 punts actuals superen ja fins i tot els 24 que va sumar el Noia Freixenet l’últim cop que va aconseguir la classificació per a la copa del Rei, si bé en aquella ocasió el bitllet per a la fase final que es disputaria a Reus no es va tancar fins l’últim partit de la primera volta, precisament amb el Caldes com a rival a l’Ateneu. La igualtat en la classificació va propiciar una situació curiosa en la jornada que marcava el tall, ja que qui guanyés aquell Noia-Caldes es classificava per a la copa i ho feia, a més, com a cap de sèrie, i qui perdés en podia quedar fora en funció de la resta de resultats. En un partit obert i molt vistós, la victòria va ser per al Noia per 6-4, si bé el Caldes també va ser finalment a la copa.

El sorteig de quarts de final va emparellar tots dos equips, que a l’Olímpic de Reus van tornar a oferir un duel vibrant que va caure de la banda del Noia als penals després d’un empat a cinc gols després dels 60 minuts del partit i la pròrroga. L’últim precedent a l’Ateneu entre tots dos equips és el 3-2 de la temporada passada, ja a les acaballes de la lliga.

La present és la tercera temporada del Caldes a l’OK Lliga, a la qual va retornar el 2015 després de 36 anys d’absència. L’equip que dirigeix Eduard Candami és onzè amb 15 punts i manté opcions remotes de ser a la copa, que passaria per sumar els seus sis punts possibles i esperar una llarga combinació de resultats aliens. Com a visitant, en sis sortides ha sumat quatre punts, fruit d’una victòria a Arenys (2-6) i d’un empat a Alcoi (1-1). El seu màxim realitzador amb 7 gols és Ferran Rosa, si bé el jugador fins la temporada passada del Noia està lesionat i no jugarà dissabte. Segueixen Rosa a la taula de golejadors calderins Pol Galbas amb 6 dianes i Molera, Xavi Rovira i Alexandre Ascensi amb 5 cadascun.

El Noia Freixenet i el Recam Làser Caldes són enguany els dos equips més joves de l’OK Lliga. Els del Vallès amb 21’9 anys de mitjana i els sadurninencs amb 22’9 anys.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com