La classificació per la Copa haurà d’esperar

NOIA FREIXENET |4-7| RECAM LÀSER CALDES

Els de Sant Sadurní segueixen depenent d’ells mateixos per ser a la fase final de La Corunya.

Una victòria avui al Joan Ortoll hagués deixat el Noia Freixenet virtualment classificat per la Copa però davant tenia un rival molt dur que a més ha saltat a la pista sabent que guanyant seria cap de sèrie pel torneig del KO, després de la derrota del Lleida Llista Blava a la pista del Deportivo Liceo (2-1) en l’únic partit amb horari no unificat de la jornada.

El partit no ha començat gens bé per l’equip de Ferran López que ha vist com el Caldes s’ha avançat als 34 segons de joc amb un gol de Cristian Rodríguez. Al ’10 el mateix Rodríguez ha vist una targeta blava que no ha transformat Pol Manrubia però, al límit d’acabar el Power Play, Adrià Ballart s’ha tret del barret un potent llançament que ha sorprès Gerard Camps per fer l’1-1.

Al ’18 Sergio Miras ha transformat un penal i al ’23 Ferran Rosa ha signat l’1-3 amb un potent llançament que ha sorprès Martí Zapater. Els sadurninencs haurien pogut marxar al descans amb el marcador més ajustat si Roc Pujadas hagés aprofitat la directa per blava a Álvaro Giménez o el pal no s’hagués interposat en un bon llançament de Ballart a l’últim minut.

Als primers compassos de la segona meitat el ritme ha baixat una mica, amb els negre i vermells portant la iniciativa. Ben aviat, però, el partit s’ha animat i ha tornat la intensitat dels primers minuts.

L’intercanvi de cops afavoreix els visitants

Al 34 Xavi Costa ha fallat un penal (el primer aquesta temporada) que hauria retallat distàncies. A la porteria contrària, Rosa ha aprofitat una assistència de Sito Ricart per ampliar el marcador. Ràpidament Costa ha pescat una bola morta per fer el 2-4 però Miras ha tornat l’avantatge als calderins transformant un penal només un minut més tard.

Al 40 Rodríguez ha fallat una directa i un minut més tard ha vist la seva segona blava del partit. Ballart no ha pogut transformar la directa, però Aleix Esteller ha aparegut aprofitant un nou Power Play per retallar distàncies amb el 3-5.

El partit ha entrat a la fase decisiva amb tot per decidir. Rosa, de falta directa, ha fet el 3-6 al 45 però, immediatament, Costa ha transformat un penal per tornar a donar opcions als sadurninencs. Amb el 4-6 el Noia Freixenet ha buscat un gol per mirar de forçar l’empat, però el 4-7 de Miras al 48 ha tancat definitivament el marcador. Abans d’acabar, Roger Acsensi ha vist una altra blava pels vallesans que Jordi Ferrer tampoc ha pogut transformar.

S’escapa el primer match-ball per ser a la Copa i el Noia Freixenet se l’haurà de jugar en el partit ajornat que té al Joan Ortoll però en aquest cas com a visitant davant el Calafell Tot l’Any. Girona i Palafrugell també tenen opcions matemàtiques per una d’aquests dos bitllets disponibles per La Corunya.

Pel que fa a aquest cap de setmana, l’equip cavista s’ha vist obligat a ajornar el seu duel amb el Reus Deportiu per casos positius de Covid a l’equip tarragoní.

NOIA FREIXENET: Martí Zapater, Aleix Esteller, Jordi Ferrer, Xavi Costa i Pol Manrubia -cinc inicial- Adrià Ballart i Roc Pujadas.

RECAM LÀSER CALDES: Gerard Camps, Sergi Miras, Alexandre Acsensi, Crisitan Rodríguez i Roger Acsensi -cinc inicial- Sito Ricart, Ferran Rosa, Álvaro Giménez i Marcos Blanqué.

GOLS: 0-1 Rodríguez (1), 1-1 Ballart (12), 1-2 Miras (18 p), 1-3 Rosa (23), 1-4 Rosa (36), 2-4 Costa (36), 2-5 Miras (37 p), 3-5 Esteller (41), 3-6 Rosa (45 fd), 4-6 Costa (45 p), 4-7 Miras (48).

ÀRBITRES: Sergi Mayor i David Cantos. Han assenyalat 10 faltes al Noia i 8 al Caldes. Targetes blaves pels visitants Rodríguez (2), Borja i Roger Acsensi.