Pere Varias: “Ha estat un honor i m’omple d’orgull haver pogut entrenar el Noia Freixenet”

L’entrenador del primer equip del Club Esportiu Noia Freixenet, Pere Varias, ha valorat aquest dilluns, en una roda de premsa virtual, l’etapa de cinc anys al capdavant de l’equip sadurninenc, després que el passat mes de desembre anunciés que no continuaria liderant el projecte esportiu del Noia Freixenet.

Varias ha reconegut que “ha estat un honor i m’omple d’orgull haver pogut entrenar el Noia Freixenet. Vaig poder vestir la samarreta del Noia Freixenet durant 15 temporades com a jugador i haver pogut entrenar-lo cinc temporades és com un somni complert”. En aquest sentit tanca una etapa afirmant que “sóc i seré sempre del Noia Freixenet i, evidentment, m’agradaria tornar en un futur, ajudant en qualsevol faceta dins del Club perquè considero que el Noia Freixenet és casa meva”.

A nivell esportiu, ha explicat que “l’equip ha anat evolucionant temporada rere temporada i els resultats de les tres últimes probablement és el resultat del treball fet des de l’inici”, on s’ha anat modelant l’equip per lligar-lo “a la filosofia i la manera d’entendre, per part del Noia Freixenet, l’hoquei”, destacant les classificacions per la Lliga Europea i entre els quatre primers de la lliga regular durant els últims tres anys.

Dels cinc anys com a entrenador del primer equip, Pere Varias ha assegurat que “algun títol hagués estat la cirereta del pastís, però també em vull quedar i posar en valor la manera com hem aconseguit; amb un equip molt intens, molt vertical, amb un esperit de competitivitat molt elevat i fent que la nostra afició gaudeixi, disfruti i, per sobre de tot, se senti identificada amb l’equip”.

“No tenim res a recriminar-nos”

Com a valoració d’aquesta última temporada, aturada per la pandèmia, Varias ha afirmat que “no tenim res a recriminar-nos, ha estat una temporada molt bona en tots els sentits”, recordant que “un dels moments importants de la temporada és quan guanyem a casa al Porto, no només perquè el guanyem sinó de la manera com ho fem”.

Així mateix, ha recordat que “ens n’hem adonat que amb molt de treball, i creient amb el que estem fent, podem competir i guanyar a qualsevol” i que “hem arribat al mes de març, que és quan es decideixen títols, amb tots els objectius oberts”.

D’altra banda, ha admès que “és complicat jugar al juliol, però si s’ha de fer, es farà; estem oberts a qualsevol opció” i ha remarcat que “estaria bé que l’esforç dels clubs al llarg d’aquesta temporada, encara que fos a l’inici de la següent, quedés recompensat a nivell de resultat. Em sembla que no es pot llençar a la brossa tot el treball de molts mesos”.

En aquest sentit, també ha afegit que “donar per nul·la una temporada no és de bon esportista. Portem 25 jornades d’Ok Lliga jugades. A mi no em costaria res, reconèixer, a través d’una lliga regular, al Barça com a campió”.

Un exemple de l’ADN del Noia Freixenet

Per la seva banda, el president del Club Esportiu Noia Freixenet, Ferran Andreu, ha fet públic l’agraïment per la feina feta al llarg d’aquestes cinc temporades, reconeixement que “per nosaltres era el primer regal que obteníem des de l’estructura del Club, poder tenir un entrenador com el Pere; que creiem que identifica plenament els valors del Club”.

Així mateix, també ha destacat que “l’ADN del Noia Freixenet crec que està molt ben explicitat en la forma de fer i de ser del Pere”.

Agraïments a la família, afició i equip

L’entrenador del primer equip ha tingut un agraïment per la paciència i el suport rebut per part de la família i un record per l’afició sadurninenca ja que “el Noia Freixenet és el Club del meu poble, el Club que porto al cor i l’afició sempre ha estat al meu costat i al de l’equip, de forma incondicional”. A més, també destacat la confiança rebuda per l’expresident Jaume, i del Joan i l’Edgar per creure que ell era l’entrenador ideal per liderar aquest projecte no només a l’inici sinó també en els moments dolents; així com també ha destacat el suport de l’actual junta directiva, especialment per part del president Ferran i del vicepresident Jordi, per la comoditat amb la qual ha pogut treballar i amb l’autonomia amb la que ha pogut fer-ho al llarg d’aquestes últimes tres temporades.

Varias ha fet extensiu el seu agraïment al cos tècnic que l’ha acompanyat tots aquests anys, on ha comptat amb el Toni, el Marc, el Carles i el Guillem; a més d’haver tingut la col·laboració, durant algunes temporades, del Tade, l’Esteve, el David, el Joan Manel i el Marc . Finalment també ha destacat el paper dels jugadors, que l’han fet créixer com a entrenador i espera haver-los ajudat a créixer.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com