Primer match ball de Lliga Europea

El Noia Freixenet rep a les 19.30 hores d’aquest dissabte, 5 de maig, l’Arenys de Munt al Pavelló Olímpic de l’Ateneu, d’on fa tres mesos que no s’escapa cap punt. La victòria de l’equip sadurninenc seria un pas gairebé definitiu per a fer-se amb el quart lloc. Si els de Pere Varias no fallen dissabte, la classificació per a la Lliga Europea podria ser matemàtica diumenge.

Arriba l’hora de posar el llacet a una temporada que, si bé hauria pogut ser millor pel que fa a les competicions per eliminatòries (CERS i Copa), podrà ser qualificada d’èxit si el Noia Freixenet la tanca en la quarta posició de l’OK Lliga, la competició que sens dubte marca la columna vertebral de la temporada i la que millor reflecteix el treball i el rendiment de tot el curs.

Ser quarts a l’OK Lliga voldrà dir pel Noia haver estat el millor equip del campionat rere les tres potències capdavanteres -Barça, Liceo i Reus Deportiu-, una posició a més que comportarà el gran premi esportiu de l’accés a la Lliga Europea de la temporada que ve.

El quart lloc i el retorn a la màxima competició continental sis anys després de l’última participació del Noia podrien deixar de ser un objectiu, una possibilitat o una hipòtesi, i passar a ser una realitat al sac i ben lligada, aquest mateix cap de setmana. Les dues jornades d’OK Lliga disputades dissabte i dimarts passats han aclarit molt el panorama, fins el punt que la llista d’aspirants a prendre als de Pere Varias la quarta plaça s’ha reduït a un únic equip. És l’ICG Software Lleida, flamant campió de la Copa de la CERS i a qui li resten quatre partits de lliga (Barça, Arenys, Liceo i Reus) que, en cas de guanyar-los tots, l’enfilarien fins els 55 punts, cinc més dels que ara té el Noia.

La quarta posició, doncs, serà un fet quan el Noia Freixenet sumi sis punts més o bé quan en sumi tres i el Lleida deixi de sumar-ne també tres. Per això, guanyar dissabte l’Arenys de Munt encara no tancaria matemàticament la classificació per a la Lliga Europea, però sí que obririra la porta a consumar-se diumenge si el Lleida perdés a l’Onze de Setembre davant el Barça, que també necessita els punts per no veure reduïda la seva distància de quatre al capdavant de l’OK Lliga. Una ensopegada del Barça a Lleida posaria els d’Edu Castro en projecció de venir-se a jugar la lliga en l’últim partit a l’Ateneu, on el Noia encadena quatre victòries amb resultat ampli (les últimes tres per cinc gols de diferència) i joc brillant i d’on no s’escapa cap punt des del 4 de febrer davant el Lloret.

Per aprofitar aquest primer match-ball per ser a la Lliga Europea 2018-19 és condició indispensable que el Noia venci l’Arenys de Munt, un altre adversari que, com ja va passar dissabte passat amb el Palafrugell, vindrà a l’Ateneu a donar-ho tot sabent que una derrota el condemna matemàticament al descens.

L’equip que dirigeix Marc Comalats és ja el que més punts ha fet dels tres equips que van pujar a l’OK Lliga l’any passat, i això que als maresmencs els va costar molt adaptar-se a la categoria. No van sumar el primer punt fins a la desena jornada, però des de llavors han anat a més i han estat un equip molt competitiu i difícil de batre en gairebé tots els partits. Sense anar més lluny, dels sis últims punts possibles n’han sumat quatre, fruit d’un empat amb el Vic i de la meritòria victòria per 4-3 amb el Voltregà, a qui han vençut en els dos partits d’aquesta OK Lliga. El veterà Marc Roca i el jove Aleix Domènech són, amb nou gols cada un, els màxims realitzadors de l’Arenys, seguits de Gerard Cusachs amb set.


Foto: Ivan Gómez

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com