Repartiment de punts en un partit boig

CE NOIA FREIXENET 4-4 GS HOCKEY TRISSINO

El Noia Freixenet aconsegueix aixecar un 0-2 a la segona part, però el Trissino esgarrapa un punt

Els dijous ja són sinònim de Lliga de Campions i la Lliga Campions de partits emocionants de tu a tu amb els grans equips del continent, i el d’avui no ha estat una excepció. Visitava l’Olímpic de l’Ateneu el GS Hockey Trissino, un conjunt italià amb poc cartell, però que està fent una gran temporada i de seguida ha demostrat perquè és l’actual campió de la Champions i perquè mana amb 14 punts de marge a la Sèrie A1 italiana.

Alessandro Bertolucci ha sabut transmetre l’esperit combatiu als seus jugadors, que conscients que en aquest grup B cada punt és or, han sortit molt endollats sobre la pista. Tot i que els cavistes han estat els primers a arribar a porteria amb una acció de Toni Salvadó, els del Vèneto han fet un gran treball de pressió i s’han avançat amb gols de João Pinto (‘9) i Giulio Cocco (’12) al contraatac, deixant l’electrònic amb un 0-2 a la mitja part que es preveia difícil d’aixecar.

Alternatives i repartiment de punts final

Alguna cosa ha canviat en els jugadors locals durant el descans i els de Sant Sadurní han sortit més decidits a la segona part. Xavi Costa, que ja ha avisat al primer minut de la represa, ha retallat distàncies al ’28 superant Stefano Zampoli aprofitant una assistència d’Adrià Ballart dins l’àrea. Al 32 Martí Gabarró no ha pogut anotar amb la directa acumulativa pel primer cicle dels italians, però Costa ha tornat a aparèixer un minut més tard per fer l’empat després d’un penal de Joan Galbas per tallar una bola amb el patí. Poc ha durat l’alegria als negre-i-vermells que han vist com Jordi Bargalló ha vist targeta blava i Cocco ha superat Blai Roca amb un llançament de falta directa ras i potent.

Al 41 El Noia Freixenet ha comès la 10a falta d’equip. Cocco ho ha tornat a intentar a la directa, però aquest com Blai Roca ha pogut refusar el llançament de l’exjugador del Porto. Pocs segons més tard ha arribat la 15a falta dels visitants i Zampoli, protagonista amb les seves intervencions sobretot a la segona part, ha tret un guant salvador per evitar l’empat de Gabarró.

Al 45 Costa ha transformat el seu hattrick particular punxant una bola amb un llançament llunyà de Ballart per col·locar l’empat a tres i el capità Aleix Esteller, dos minuts després, ha rematat d’esquena a porteria una assistència de Costa per transformar un gol marca de la casa que a dos minuts i mig posava al davant els de la Capital del Cava per primera vegada en tot el partit. El Noia Freixenet ha tingut una ocasió en forma de falta directa per blava a Davide Gavioli que hauria pogut sentenciar, però Eloi Mitjans tampoc ha pogut batre Zampoli. Tot i la inferioritat numèrica, el Trissino ha gaudit d’una última possessió i ha aconseguit el gol de l’empat a 32 segons pel final amb un obús d’Andrea Malagoli des de mitja pista.

Un punt agredolç pels de Pere Varias, que tot i aixecar un partit que s’havia complicat molt al descans, han tingut a tocar els tres punts i el lideratge del grup. Amb l’empat i la victòria del Porto per 5-0 a casa davant el Sarzana, cuer amb zero punts, catalans, italians i portuguesos empaten a cinc punts a la taula. Ara toca un nou canvi de xip i pensar en la visita a la pista del PAS Alcoi dissabte a les 20.15 h i la Copa que començarà d’aquí una setmana a Calafell, on el Noia Freixenet s’enfrontarà al Voltregà Stern Motor als quarts de final el dijous 2 de març a les 20.45 h. Un cop passada la competició del KO els cavistes es jugaran el futur a la Lliga de Campions al Pala Dante davant de Trissino.

La Fitxa:

CE NOIA FREIXENET: Blai Roca, Aleix Esteller, Kylian Gil, Toni Salvadó i Jordi Bargalló -cinc inicial- Martí Gabarró, Adrià Ballart, Eloi Mitjans i Xavi Costa.

GS HOCKEY TRISSINO: Stefano Zampoli, João Pinto, Joan Galbas, Jordi Méndez i Francisco Ipiñazar -cinc inicial- Andrea Malagoli, Giulio Cocco i Davide Gavioli

GOLS: 0-1 Pinto (9), 0-2 Cocco (12), 1-2 Costa (28) 2-2 Costa (33 pen.), 2-3 Cocco (34 fd), 3-3 Costa (45), 4-3 Esteller (47) i 4-4 Malagoli (49)

ÀRBITRES: João Duarte, Teófilo Casimiro. Han assenyalat 11 faltes al Noia Freixenet i 16 al Hockey Trissino. Targeta blava per Bargalló i Gavioli.