Un càstig desmesurat al Vèneto

GS HOCKEY TRISSINO 9-5 CE NOIA FREIXENET

El Noia Freixenet cau amb un marcador exagerat a la pista del Trissino italià i es complica el bitllet per a la Final 8

Marcador enganyós el que mostrava l’electrònic del Pala Dante al final dels 50 minuts d’aquesta quarta jornada de la WSE Champions League a terres italianes. Per qui no hagi vist el partit pot semblar un dur correctiu, però el cert és que els de Sant Sadurní han estat dins el partit fins a quatre minuts pel final.

I això que els cavistes han vist com el partit se li feia costa amunt des del principi després que un hattrick de Giulio Cocco ha col·locat el 3-0 a l’electrònic quan tot just havien passat sis minuts de joc. Al 13 Francisco Ipiñazar ampliava distàncies amb el quart, i al 14 Cocco hauria pogut fer el cinquè, però no ha pogut transformar una falta directa per blava molt rigorosa a Martí Gabarró.

Al 17 Blai Roca també ha vist una blava i Jan Marimón s’ha col·locat a la porteria per aturar el penal a Andrea Malagoli. Els negre-i-vermells han superat la inferioritat amb una bona actuació del porter del planter sota pals i al límit de recuperar la igualtat numèrica, Jordi Bargalló ha encarat tot sol Stefano Zampoli per retallar distàncies. Al cap d’un minut Xavi Costa ha fet el 4-2, però Malagoli ha tornat a ampliar distàncies poc després per deixar el 5-2 amb el que s’ha arribat al descans.

A la represa els italians han comès la 10a falta, però Eloi Mitjans no pogut batre Zampoli per retallar distàncies. L’ex de l’Igualada Jordi Méndez sí que ha aprofitat la directa acumulativa dels cavistes per fer el 6-2. Al 38 el Capità Aleix Esteller escurçava distàncies amb un gol marca de la casa, però el Trissino tornava a anotar mitjançant Pippo Schiavo, jugador de la casa que avui ha entrat a la rotació d’Alessandro Bertolucci al lloc de Davide Gavioli.

Gerro d’aigua freda: del possible 7-6 al 8-5

Però l’equip de Pere Varias no havia dit l’última paraula i Mitjans ha donat ales al seu equip amb dos gols consecutius al 43 i 44 que han fet pujar el 7-5 al marcador, obrint de nou un partit que els locals semblaven haver sentenciat.

El mateix Mitjans hauria pogut posar el seu equip a un sol gol del rival, però ha topat amb Zampoli en l’execució de la falta directa per compliment del segon cicle del conjunt transalpí. En la jugada següent Joan Galbas ha afusellat Blai Roca per anotar un demolidor 8-5 a quatre minuts pel final. Cocco, amb una jugada de malabars, ha fet el novè i definitiu gol dels locals.

El Trissino suma 8 punts i continuarà empatat a la primera posició amb el FC Porto Fidelidade, que s’ha desfet del Gamma Innovation Sarzana (cuer amb zero punts) per 3-7. El Noia Freixenet es queda amb 5 a la tercera posició d’aquest grup B. En el següent compromís internacional, els de la Capital del Cava visitaran el Dragão Arena el dijous 23 de març. Abans, exigents duels de la Parlem OK Liga a casa amb el Parlem Calafell, diumenge 12 (16 h) i a la pista de l’Igualada Rigat dissabte 18 de març (20.30 h).

La Fitxa:

GS HOCKEY TRISSINO: Stefano Zampoli, João Pinto, Joan Galbas, Jordi Méndez i Francisco Ipiñazar -cinc inicial- Andrea Malagoli, Giulio Cocco i Pippo Schiavo.

CE NOIA FREIXENET: Blai Roca, Aleix Esteller, Xavi Costa, Toni Salvadó i Jordi Bargalló -cinc inicial- Eloi Mitjans, Kyllian Gil, Martí Gabarró, Adrià Ballart i Jan Marimón.

GOLS: 1-0 Cocco (3), 2-0 Cocco (6), 3-0 Cocco (7), 4-0 Ipiñazar (13), 4-1 Bargalló (19), 4-2 Costa (21), Malagoli (22), 6-2 Méndez (33), 6-3 Esteller (38), 7-3 Schiavo (39), 7-4 Mitjans (43), 7-5 Mitjans (44), 8-5 Galbas (46) i 9-5 Cocco (47).

ÀRBITRES: Pedro Silva i Carlos Correia. Han assenyalat 18 faltes als locals i 14 als visitants. Targeta blava per Blai Roca i Gabarró del Noia Freixenet.