Un Noia Freixenet – Barça Lassa de luxe per acomiadar Jordi Del Amor

El Noia Freixenet tanca l’excel.lent temporada 2017-18 aquest dissabte a l’Ateneu (19.30 hores) davant un Barça que no ha guanyat aquest curs als de Pere Varias. El partit serà l’últim de la llarga trajectòria del capità Jordi Del Amor, que es retira després de més de 36 anys de dedicació a l’hoquei i d’haver defensat la samarreta del primer equip del Noia durant setze temporades. Arnau Xaus, Martí Casas i Nil Roca també s’acomiadaran de l’equip sadurninec.

Era sabut des que l’estiu passat es va sortejar el calendari d’aquesta OK Lliga que el Noia Freixenet la tancaria a l’Ateneu davant el Barça, un partit sempre esperat i de gran expectació a Sant Sadurní. El que era utòpic imaginar és que aquest Noia-Barça reuniria tants elements com reuneix per convertir-se en un tancament de luxe per diversos motius.

El més emotiu és que serà l’últim partit de la trajectòria del jugador sadurninenc Jordi Del Amor, actual capità del Noia Freixenet i a qui les setze temporades que ha jugat al primer equip converteixen en un dels jugadors més emblemàtics de la història del Noia. Del Amor serà homenatjat al final del partit, que també servirà per acomiadar l’etapa a l’Ateneu de tres jugadors que l’any que ve defensaran els colors d’altres equips: Arnau Xaus, Martí Casas i Nil Roca.

El Noia busca dues fites de prestigi

Pel que fa al partit, el Noia Freixenet tancarà una temporada brillant en la qual ha assolit un èxit indiscutible en forma de quart lloc, una posició que li permetrà retornar el curs que ve a la Lliga Europea sis anys després de la seva última participació. Ho ha fet, a més, amb un hoquei sòlid en molts partits, del qual se n’han derivats els espectacles de joc i de gols que han estat una constant en els cinc darrers partits a l’Ateneu, resolts tots amb victòries àmplies.

També l’últim rival que passarà aquest curs per l’Ateneu, el Barça Lassa, tancarà dissabte una temporada excelsa que ha dut els d’Edu Castro a guanyar quatre títols. A la cinquena OK Lliga consecutiva i 22a de la història de la secció blaugrana, hi van afegir els altres dos títols d’àmbit estatal -Supercopa d’Espanya i Copa del Rei- i van posar la cirereta al pastís alçant la Lliga Europea fa quinze dies al Dragao Caixa de Porto davant l’equip amfitrió d’una  Final Four de molts quirats.

Però tot i que els deures estan sobradament fets per ambdues bandes, el partit de dissabte encara reserva un últim repte competitiu per a tots dos equips. En els dos precedents d’aquesta temporada, els blaugrana no han pogut guanyar l’equip sadurninenc, que en cas de no perdre tampoc dissabte tancaria doncs la temporada amb la prestigiosa etiqueta de ser l’únic equip d’Europa que no ha perdut davant el campioníssim Barça, que al seu torn té la motivació de tancar el curs no deixant cap invicte en el camí d’aquesta triomfal temporada dels blaugrana. Si el Noia Freixenet, a més, guanyés el partit, els tres punts permetrien igualar la seva millor puntuació de la història, els 56 punts de la temporada 2001-02.

Els dos enfrontaments entre Noia i Barça aquest curs els trobem en la semifinal de la Lliga Catalana disputada el setembre passat a Igualada, on el Noia va derrotar el Barça per 5-2 i el va apartar per primera i única vegada aquesta temporada del camí d’un títol, i en la quinzena jornada de l’OK Lliga, quan els de Pere Varias van arrencar als darrers segons un empat a dos gols del Palau Blaugrana, on només el Noia Freixenet i el Voltregà, diumenge passat i amb el Barça ja campió, han estat capaços de puntuar enguany.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com