Un punt d’èpica

NOIA FREIXENET |5-5| DEPORTIVO LICEO

El repòquer d’Eloi Mitjans i la brillant actuació de Blai Roca sota pals permet als sadurninencs empatar un partit que al descans perdien 1-4

El Noia Freixenet s’acomiada de la seva afició aquest 2021 amb un partit vibrant a l’Olímpic de l’Ateneu on s’han hagut de sobreposar a tot tipus d’adversitats per rescatar un punt davant el Deportivo Liceo, segon classificat de la Parlem OK Liga.

El conjunt de Sant Sadurní ha saltat a pista sense dues de les seves peces clau, Jordi Bargalló i Roc Pujadas que, per acumulació de targetes blaves, s’havien de perdre el partit a Caldes, però amb l’ajornament del partit a la Torre Roja, els ha tocat complir la sanció davant el conjunt gallec. Tampoc ha sortit al cinc inicial el capità Aleix Esteller, que ha arribat al partit arrossegant molèsties. Qui si que a pogut ser a la banqueta avui ha estat Adrià Ballart, que tot i que no ha disputat cap minut per precaució, s’ha tornat a vestir de curt i a calçar-se els patins al costat dels seus companys per primer cop des de la lesió.

Els primers compassos han estat molt anivellats, amb arribades a les dues porteries. Als 10 minuts de joc, però, els de Juan Copa han obert escletxa en el marcador amb dues jugades individuals d’Àlex Rodríguez que ha situat el 0-2.  Al 13 una blava per Esteller ha donat l’oportunitat a Jordi Adroher des de la falta directa, però Blai Roca ha estat molt atent per evitar el gol. Immediatament, rèplica a la banda contrària: Blava per Marc Grau i Eloi Mitjans si que ha aprofitat la directa per retallar distàncies amb l’1-2.

A les acaballes de la primera meitat, després que Blai Roca tornés a aturar una directa per blava a Toni Salvadó, l’ex-cavista Marc Grau ha ampliat distàncies amb dos gols més consecutius que han enviat el partit amb un 1-4 favorable als visitants.

A la segona meitat el Noia Freixenet ha canviat a un plantejament més defensiu que ha acabat donant bons resultats a l’equip de Pere Varias. Els de la Capital del Cava han resistit el setge dels gallecs que han vist com l’avantatge se’ls escapava a la part final del partit

L’efectivitat de Roca i Mitjans valen un punt en un final d’infart

Un partit entre Noia Freixenet i Deportivo Liceo sempre és sinònim d’emoció i el guionista del partit d’avui s’havia reservat un capítol final trepidant. Al 40, un penal innocent de Nahuel Castro interceptant la bola amb el patí dins l’àrea, ha donat una oportunitat a Mitjans per retallar distàncies. El sadurninenc ha enviat la bola a la tanca de fons, però ell mateix ha aprofitat el refús per superar Carles Grau i fer el 2-4. Al 41 els locals han comès la desena falta. Blai Roca ha tornat a aparèixer per aturar el llançament d’Adroher i al 42, desena dels corunyesos que Mitjans ha no ha desaprofitat per fer el 3-4. El Noia Freixenet, empès pels aficionats de l’Olímpic de l’Ateneu que avui ha registrat una bona entrada, ha seguit lluitant pels punts i ha fet el gol de l’empat un minut més tard amb un llançament de Mitjans des del punt de penal per un cop d’estic del porter Grau a Xavi Costa

El Noia Freixenet arrisca i salva un punt

El temps s’acabava però sobre el terratzo de l’Ateneu no estava tot dit. A menys de dos minuts pel final, Salvadó ha vist la seva segona blava i Rodríguez ha signat el seu hattrick particular per tornar a avançar els verd-i-blancs. Però després de l’esforç de tot el partit, els de Sant Sadurní no volien veure com els punts marxaven de l’Ateneu i han servit de centre amb 5 jugadors de pista sense porter. L’estratègia no li ha pogut sortit millor a Pere Varias que ha vist com a manca de 54 segons pel final Mitjans s’ha inventat una canonada que ha creuat un núvol d’estics i jugadors per acabar perforant per cinquena vegada la porteria gallega i tornar a empatar el partit desfermant l’eufòria a la graderia de l’Olímpic.

El cronòmetre ha arribat a zero i el Noia Freixenet ha salvat un punt d’un partit on ho tenia tot en contra. Els sadurninecs ocupen ara la quarta posició amb 21 punts, un per sobre de Reus Deporti Parlem Calafell i a tres del Finques Prats Lleida, que amb 24, és el tercer classificat.

El conjunt de Sant Sadurní encara té pendent un partit abans d’acabar l’any. Serà aquest dimecres 22 de desembre (21h) a la Torre Roja on disputarà el partit ajornat davant el Recam Làser Caldes.

NOIA FREIXENET: Blai Roca, Xavi Costa, Toni Salvadó, Eloi Mitjans i Àlex Joseph -cinc inicial- Aleix Esteller i Gerard Monserrat.

DEPORTIVO LICEO: Carles Grau, Dava Torres, Àlex Rodríguez, Roberto di Benedetto i Jordi Adroher -cinc inicial- César Carballeira, Marc Grau i Nahuel Castro.

GOLS: 0-1 Rodríguez (8), 0-2 Rodríguez (10), 1-2 Mitjans (13 fd), 1-3 Grau (22), 1-4 Grau (22), 2-4 Mitjans (40), 3-4 Mitjans (42 fd), 4-4 Mitjans (44 penal), 4-5 Adroher (48 fd) i 5-5 Mitjans (49).

ÀRBITRES: Daniel Villar i Albert Barba. Han xiulat 11 faltes als locals i 11 als visitants. Targeta blava per Esteller i Salvadó (x2) del Noia Freixenet i per Grau del Deportivo Liceo.