Victòria per assegurar una segona posició històrica

CE NOIA FREIXENET 5-3 SENERGI RENOVABLES ST JUST

El Noia Freixenet derrota el Sant Just a l’Ateneu i acabarà segon de la fase regular passi el que passi a l’última jornada

El Noia Freixenet ha aconseguit una nova fita en la seva història després d’assegurar-se la segona plaça de la fase regular de la Parlem OK Liga quan falta una jornada. Aquest és el millor registre dels cavistes des que la temporada 1987-88, quan va guanyar l’aleshores anomenada Divisió d’Honor. En els 36 anys que han passat, els sadurninencs han acabat diverses vegades en la tercera posició, però mai en la segona, lloc que sí que havia ocupat en tres ocasions abans del seu únic títol de lliga. També van ser subcampions de la temporada 2002-03, però aquella fita es va forjar al play off.

Per assolir-ho s’ha hagut d’imposar al Sant Just, l’equip revelació de la temporada, que va arribar a ser finalista de la Copa. Els de Sant Sadurní han estrenat el marcador quan només havien passat tres minuts amb un llançament de Toni Salvadó des del vèrtex de l’àrea. Al ’12 Xavi Costa hauria pogut ampliar distàncies, però no ha pogut superar Elagi Deitg des del punt de penal. Menys d’un minut després ha arribat el 2-0 obra de Xavi Rovira, que ha perforat la porteria visitant amb una canonada des de fora l’àrea. Els de Pere Varias han estat dominadors absoluts del joc i han tingut ocasions per augmentar l’avantatge, però en cometre la 10a falta han vist com Joan Pujalte, un autèntic especialista en les directes, ha retallat distàncies a sis minuts pel descans. Els locals han tornat a agafar marxar de dos gols amb una diana d’Humberto Mendes just abans d’arribar al descans.

Al ’26 els de Mia Ordeig també han arribat a la 10a falta, però Martí Gabarró no ha pogut superar Deitg, i poc després, en una directa per blava a Blai Roca per una falta molt discutible sobre Gerard Miquel, Pujalte ha tornat a acostar els del Baix Llobregat al marcador.

El Noia Freixenet no respira tranquil fins a l’últim minut

Al ’33, Ivan Morales ha recuperat una bola dins l’àrea després d’un llançament seu i ha assistit a Aleix Esteller que no ha perdonat per col·locar el 4-2 a l’electrònic. El Sant Just, que després d’una bona primera volta es troba en la lluita per entrar al play off, no estava disposat a marxar amb les mans buides de l’Ateneu i ha escurçat diferències a tres minuts del final, de nou, amb una directa de Pujalte, que entre aquest partit i el de la primera volta li ha anotat set gols de falta directa al conjunt sadurninenc.

A un minut i mig pel final, Rovira ha gaudit d’una falta directa, però no ha pogut sentenciar. Tal com s’ha desenvolipat el partit, un punt hauria estat d’or pels visitants i Ordeig se l’ha jugat retirant el porter en l’últim minut. La bona defensa dels de Pere Varias ha neutralitzat la superioritat, i Rovira s’ha escapat per signar el seu doblet a porteria buida i, ara sí, sentenciar el matx.

Amb el clàxon final s’ha desfermat l’alegria a l’Olímpic de l’Ateneu que han celebrat gairebé com un títol aquesta segona posició matemàtica que permet al Noia Freixenet viatjar amb la feina feta el cap de setmana que ve a La Corunya, on tancarà la lliga regular visitant el Liceo. Acabar les 26 jornades de la regularitat en aquesta posició de privilegi premia a l’equip cavista amb el fet de jugar dues rondes de play off amb el factor pista a favor, ja que tant els quarts de final com una hipotètica semifinal en cas d’arribar-hi, viurien tant els primers capítols i els definitius a l’Ateneu.

La Fitxa:

CE NOIA FREIXENET: Blai Roca, Aleix Esteller, Toni Salvadó, Xavi Rovira i Ivan Morales -cinc inicial- Humberto Mendes, Jordi Bargalló, Xavi Costa i Martí Gabarró.

SENERGI RENOVABLES SANT JUST: Elagi Deitg, Xavi Crespo, Joan Pujalte, Edu Fernández i Gerard Miquel -cinc inicial- Cristian Rodríguez, Pol Macià i Iñaki Cabezas.

GOLS: 1-0 Salvadó (‘3), 2-0 Rovira (’13), 2-1 Pujalte (’18 fd), 3-1 Mendes (’23), 3-2 Pujalte (29 fd), 4-2 Esteller (’33), 4-3 Pujalte (46 fd) i 5-3 Rovira (’49).

ÀRBITRES: Jonathan Sánchez i Pablo Nicieza. Han assenyalat 16 faltes al Noia Freixenet i 15 al Sant Just. Targeta blava per Blai Roca (Noia).

Foto destacada: Eva Pedrola (cenoia.com)