Davant el Palafrugell, no s’hi val a badar

El Noia Freixenet rep aquest dissabte (19.30 hores) el Corredor Mató Palafrugell, que visita per primer cop a la seva història el Pavelló Olímpic de l’Ateneu en partit d’OK Lliga. L’equip sadurninenc buscarà tres nous punts en el seu objectiu de mantenir el quart lloc que ara ocupa, una posició que li donaria l’accés a la Lliga Europea de la temporada que ve.

L’entrenador del Noia Freixenet, Pere Varias, afirmava després de l’últim partit jugat a l’Ateneu davant el Girona i en vistes als següents partits amb els tres equips situats a les posicions de descens, que «ens equivocaríem si miréssim la classificació. És veritat que no els ha acompanyat la dinàmica de resultats, però són equips d’OK Lliga per mèrits propis, tenen jugadors de talent i competeixen al màxim cada partit».

Tot i que el Noia ja va demostrar dissabte passat a Grado davant l’Asturhockey que té el cap del tot posat en aquest tram final de la lliga, és oportú recordar aquelles paraules del tècnic en vigílies de la visita del Palafrugell, un altre rival contra el qual el pitjor error que es podria cometre seria pensar que la seva classificació, penúltim amb només dotze punts, el converteix en un equip derrotat abans de jugar.

De fet, l’equip empordanès pot fer de la seva pròpia posició a la taula el seu millor argument de cara al partit amb el Noia, ja que sabent que una derrota a l’Ateneu els condemna matemàticament al descens, els jugadors que dirigeix Xavier Garcia vindran a donar-ho tot per, en el pitjor dels casos per a ells, acomiadar-se de la categoria havent-se buidat sobre la pista. Per si fos poc advertiment, només cal recordar la feina que va tenir el Noia per guanyar en la primera volta a Palafrugell, en un partit on els locals no van baixar mai els braços i van reduir un 2-5 fins l’ajustat 4-5 final.

No s’hi val a badar, doncs, en un partit on el Noia Freixenet necessita sumar tres punts més per acostar-se a l’objectiu final de la temporada, el quart lloc que li obri les portes de la Lliga Europea 2018-19. A més, convé no baixar el llistó de la intensitat i del bon joc en un partit que obre una setmana amb tres compromisos, ja que el Noia jugarà dimarts 1 de maig (12’30 h.) al Vendrell i rebrà dissabte 5 de maig (19.30 h.) l’Arenys de Munt per tancar el cicle de partits davant els últims classificats. Després, només quedarà la visita a Caldes i el partit a casa amb el Barça que tancarà la lliga.

Els últims partits, un espectacle

Més enllà de la importància del partit, el fet que el Noia Freixenet hagi ofert tres grans actuacions en els tres últims partits jugats a casa és el millor reclam perquè l’afició torni a fer costat a l’equip aquest dissabte. De manera creixent, els de Pere Varias van fer un partit molt complet davant del Vic (5-2), van signar després la millor actuació de la temporada en la visita del Voltregà (5-0) i la van millorar encara en l’última cita amb el Girona (8-3), un partit que es va acabar amb una gran ovació que els aficionats del Noia, posats dempeus durant els últims segons del partit, van dedicar als seus jugadors en reconeixement al gran espectacle que van oferir.

Els resultats en l’esport són importants, però també ho és passar-ho bé i gaudir veient jugar el teu equip en cada partit. El Noia Freixenet d’enguany té totes dues virtuts. Raons sobrades per no perdre’s els tres partits que resten aquesta temporada a l’Ateneu.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com