El Noia Freixenet desperta del somni

|FC BARCELONA 7-0 NOIA FREIXENET (11-3)|

L’efectivitat dels blaugrana decanten una eliminatòria més igualada del que indica el resultat global.

La nombrosa i sorollosa presència de l’afició sadurninenca guanya la partida a la graderia del Palau Blaugrana.

No hi va haver sorpresa. El Noia Freixenet arriba al final del seu camí aquesta Lliga Europea després d’un exagerat resultat en contra a la pista del Barça Lassa. Només l’efectivitat de l’actual campió en atac i l’encert sota pals d’aquest partit de tornada explica l’àmplia diferència a l’electrònic al final dels 100 minuts de l’eliminatòria.

L’inici de partit no va decepcionar i els dos equips van imprimir un ritme de joc alt que es va traduir en oportunitats de gol. Al minut cinc Matias Pascual inaugurava l’electrònic amb un potent llançament. El Noia Freixenet també va tenir ocasions en aquests primers compassos. La més clara de Xavi Costa des del punt de penal, però Sergio Fernández va estar molt encertat per mantenir la seva porteria a zero. Un nou gol d’un encertat Pascual i les dianes de João Rodriguez de penal i Pau Bargalló de falta directa a les acaballes de la primera meitat enviaven el partit al descans amb un exagerat 4-0.

L’equip de Pere Varias no va abaixar els braços en la segona part i es va aferrar al somni esperonat per prop de mig miler d’aficionats desplaçats des de la Capital del Cava. El de Sant Sadurní van disposar de dues faltes directes per entrar al partit, i també van topar dues vegades amb els pals de la porteria de Sergio Fernández.

En els darrers minuts de partit, el Barça va ampliar el marcador amb gols de Rodrigues, Pascual (que aconseguia el seu hattrick) i Marc Gual des del punt de penal. Tot i que no va renunciar a buscar la porteria, el Noia Freixenet no va trobar el camí del gol i fins i tot van veure com una diana de Sergi Aragonès no pujava al marcador perquè la parella arbitral havia invalidat la jugada abans.

#OrgullDePoble

Més enllà del resultat que posa punt i final al camí del Noia Freixenet per Europa aquesta temporada, l’afició sadurninenca s’emporta una temporada màgica en la màxima competició europea de Clubs. Quedarà a la retina dels seguidors negre i vermells la remuntada a la fase de grups, amb grans partits com les dues golejades davant el Montreux a casa i a domicili, la golejada que donava la classificació per a quarts i va omplir les graderies a l’Olímpic de l’Ateneu davant el Monza o el punt aconseguit “in extremis” a la pista del Benfica que permetia seguir somiant.

En declaracions post partit a Catalunya Ràdio, l’entrenador Pere Varias creu que “l’eliminatòria ha estat molt més ajustada que el global general” i que, malgrat el resultat “els hem fet treballar de valent i els hem fet competir”. Varias afirma que l’equip ha crescut: “som millors que l’any passat i espero que ens serveixi per ser millors l’any que ve”. Pel que fa al que queda de temporada, el tècnic sadurninenc assegura que cal sumar els punts necessaris per classificar-se pel la propera Lliga Europea com abans millor i “competir fins al final a l’Ok Lliga i mirar de quedar el més amunt possible, no només conformar-nos en quedar dels quatre primers, si no apretar el Liceo i el Reus per lluitar fins i tot per la tercera i segona plaça”.

Escolta les declaracions de Pere Varias:

També després del partit, el capità del primer equip, Aleix Esteller, va fer una piulada on agraïa el suport i es mostrava orgullós de l’equip i l’afició sadurninenca.

Si et vas desplaçar al Palau Blaugrana, vas seguir d’una manera especial el partit o vols mostrar el teu suport a l’equip, pots fer-ho penjant les teves imatges i missatges a twitter o instagram amb l’etiqueta #OrgullDePoble.

BARÇA LASSA: Sergi Fernández, Marc Gual, Pau Bargalló, Matias Pascual i João Rodrigues -cinc inicial- Pablo Álvarez, Ignacio Alabart, Nil Roca, Àlex Joseph

NOIA FREIXENET: Martí Zapater, Aleix Esteller, Xavi Costa, Sergi Llorca i Sergi Aragonès -cinc inicial- Humberto Mendes, Marc Grau i Edu Fernández

GOLS: 1-0 Pascual (5), 2-0 Pascual (16), 3-0 Rodrigues (18 penal), 4-0 Bargalló (19 fd), 5-0 Rodrigues (44), 6-0 Pascual (47) i  7-0 Gual (47 penal).

ÀRBITRES: J. Pinto i O. Panza (Por). Van assenyalar 14 faltes al Barça i 17 al Noia. Targeta blava per Roca i Alabart (Barça) i Costa (Noia)