Debut amb victòria a l’OK Liga

RECAM LÀSER CALDES 2-4 CE NOIA FREIXENET

El Noia Freixenet torna amb els tres punts del pavelló de la Torre Roja en el primer partit de la Parlem OK Liga 2023/24

Inici amb victòria del Noia Freixenet en el debut a l’OK Liga temporada a una pista gens senzilla com és la del Recam Làser Caldes, que malgrat anar per darrere en el marcador tot el partit, ha venut cars els tres punts a l’equip de Pere Varias.

El matx ha començat molt igualat i els dos equips han buscat la porteria contrària, però han estat els sadurninencs els que s’han avançat al minut 10 amb dues dianes consecutives, primer de Martí Gabarró de directa després d’una blava que ha vist Marc González, i tot seguit un contraatac d’Ivan Morales i Xavi Costa que l’ampostí ha transformat amb el 0-2. Però l’excavista Adrià Ballart ha retallat distàncies set minuts després aprofitant un refús i ha enviat el partit al descans amb un ajustat 1-2 al marcador.

La segona meitat ha començat amb un Noia Freixenet incisiu que buscava ampliar distàncies i Aleix Esteller ha avisat amb un llançament al ferro quan només s’havien disputat tres minuts de la represa. Qui sí que ha tornat a trobar el fons de la xarxa ha estat Costa, que ha aprofitat una assistència de llarga distància de Jordi Bargalló per encarar Jordi Pons i fer l’1-3 al ’32.

El Caldes reacciona, però els cavistes saben gestionar el marcador

Tot i el desavantatge de dos gols, els d’Eduard Candami, amb tot un món al cronòmetre, no han abaixat els braços i han tornat a retallar distàncies amb un gol de Biel Pujadas que s’ha quedat tot sol davant Blai Roca i l’ha superat amb una rematada suau i col·locada, i un minut més tard, Marcos Blanqué hauria pogut empatar de falta directa, però no ha pogut superar el porter cavista.

L’intercanvi de cops s’ha succeït durant els últims minuts. Els vallesans miraven d’aconseguir l’empat i han posat a prova Blai Roca sota pals, que ha respost amb seguretat. Els sadurninencs, per la seva banda, han provat d’aprofitar els errors del seu rival per tancar el partit. A sis minuts pel final, Pol Galbas ha vist una targeta blava, i Gabarró ha tornat a superar Pons amb la directa per col·locar el 2-4. El Noia Freixenet hauria pogut ampliar distàncies a 30 segons del final amb un clar penal sobre Costa, però Pons ha desbaratat l’ocasió.

No hi ha hagut temps per més i el clàxon ha oficialitzat la victòria del Noia Freixenet en el primer partit de la temporada. El pròxim dissabte 7 d’octubre, els de Pere Varias disputaran el primer partit del curs a l’Olímpic de l’Ateneu on rebran la visita del Finques Prats Lleida.

Pere Varias: “Per sobre de jugar bé, avui també hem competit bé”

En acabar el partit, el tècnic del Noia Freixenet, Pere Varias, s’ha mostrat molt satisfet amb la victòria en el primer partit de la temporada i fora de casa: “És una pista molt complicada i el Caldes és un equip amb molt de talent”. El tècnic sadurninenc afirma que “per sobre de jugar bé, avui també hem competit bé, i hem tingut ocasions per marxar més en el marcador”. Varias ha destacat l’actuació del seu porter sota pals: “El Blai ha estat molt bé amb un seguit de contres perilloses que han tingut i la directa” i la tasca en defensa de l’equip, que “no han permès segones opcions amb els intents de llançament exterior”.

L’entrenador de Sant Sadurní es posa ja a pensar en el següent partit davant el Finques Prats Lleida. “Demà descansarem per recuperar-nos de l’esforç d’avui i tindrem tres entrenaments per preparar un partit complicat” sobre el seu rival, Varias creu que “ha tingut bastants canvis, però està ben estructurat, competeix bé i compta amb una bona porteria amb Martí Zapater”.

La Fitxa:

RECAM LÀSER CALDES: Jordi Pons, Roger Presas, Biel Pujadas, Marcos Blanqué i Xevi Gurri -cinc inicial- Pol Galbas, Adrià Ballart i Marc González

NOIA FREIXENET: Blai Roca, Aleix Esteller, Toni Salvadó, Jordi Bargalló i Ivan Morales -cinc inicial- Martí Gabarró, Xavi Costa, Humberto Mendes i Xavi Rovira.

GOLS: 0-1 Gabarró (’10 fd), 0-2 Costa (’10), 1-2 Ballart (’17), 1-3 Costa (’32), 2-3 Pujadas (’36) i 2-4 Gabarró (44 fd).

ÀRBITRES: Alberto Pérez i Juan Iglésias. han assenyalat 9 faltes als locals i 14 als visitants. Targeta blava per Galbas i González (Caldes).