El Noia Freixenet s’emporta un derbi penedesenc vibrant

CE NOIA FREIXENET 3-2 PARLEM CALAFELL

Amb aquesta victòria els de Sant Sadurní estan més a prop d’assegurar el segon lloc a la fase regular

Igualtat. Aquesta és la paraula que defineix els enfrontaments entre Noia Freixenet i Parlem Calafell des que els del Baix Penedès acompanyen els sadurninencs com a màxims referents de l’hoquei penedesenc. Els últims 10 enfrontaments entre els dos equips, o bé s’han decidit per un sol gol de diferència o bé han acabat en empat, posant de manifest la igualtat i intensitat en la qual es desenvolupen sempre aquest tipus de partits.

El d’avui a l’Olímpic de l’Ateneu no ha estat una excepció. Amb una molt bona entrada i les aficions bolcades animant els seus equips, els cavistes han portat la iniciativa durant la primera meitat, però han topat amb un inspirat Gerard Camps que s’ha encarregat d’evitar que els locals s’avancessin a l’electrònic. Les ocasions més clares dels negre i vermells han arribat amb un llançament de Xavi Costa al ferro (’15) i una acció de Martí Gabarró sol davant Camps que no han acabat en gol. Quan restaven menys de dos minuts pel descans, el Noia Freixenet ha gaudit d’un penal que Costa no ha pogut transformar.

Els gols s’han fet esperar a la segona part. Al ’30 els col·legiats han assenyalat un altre penal pels locals que, aquest cop sí, Costa ha aprofitat per estrenar el marcador. L’alegria no ha durat més de tres minuts als sadurninencs que han vist com Sergio Miras ha empatat amb un llançament, des de fora l’àrea.

Dues fuetades de Rovira per encarrilar el partit

Al ’13 Ivan Morales ha anotat el segon gol del Noia Freixenet rematant a boca de canó, però els àrbitres no han vist com la bola havia entrat clarament abans de quedar atrapada sota el cos de Camps. La polèmica ha quedat en una anècdota quan en la següent jugada Xavi Rovira ha sorprès tothom rematant al primer toc una assistència d’Humberto Mendes des de fora l’àrea. Només 11 segons després, el mateix Rovira ha afusellat Camps amb un potent llançament per transformar el 3-1.

Però la reacció del Calafell no s’ha fet esperar i ha arribat només un minut més tard mitjançant l’ex-cavista Arnau Xaus, que ha transformat una falta directa per blava a Gabarró. El partit ha entrat en la seva fase decisiva amb màxima igualtat i els del Baix Penedès haurien pogut fer el gol de l’empat en una nova directa, però aquesta vegada Blai Roca ha estat encertat i ha evitat la diana de Xaus. A la porteria contrària Gabarró ha tingut també una nova directa que podia sentenciar el partit a cinc minuts pel final, però Camps ha impedit el gol del de Torrelavit.

L’equip de Pere Varias ha resistit els últims minuts de pressió per part dels visitants que han intentat rascar un punt amb el cinc contra quatre sense èxit. Al final dels 50 minuts recompensa per un Noia Freixenet que no només s’assegura matemàticament la tercera posició, sinó que a més s’ha vist beneficiat per la derrota del Deportivo Liceo a Reus i amplia sis punts l’avantatge respecte als gallecs en la lluita per la segona. Ara toca una setmana de descans i el pròxim partit serà dissabte 20 d’abril, a les 5 de la tarda a la pista del Rivas madrileny.

La Fitxa:

CE NOIA FREIXENET: Blai Roca, Aleix Esteller, Toni Salvadó, Xavi Rovira i Ivan Morales -cinc inicial- Humberto Mendes, Jordi Bargalló, Xavi Costa i Martí Gabarró.

PARLEM CALAFELL: Gerard Camps, Joan Pascual, Arnau Xaus, Jordi Ferrer, i Sergio Miras -cinc inicial- Jepi Selva, Carles Domènech, Jan Escala i Uri Vives.

GOLS: 1-0 Costa (’30 pen), 1-1 Miras (’33), 2-1 Rovira (’36), 3-1 Rovira (’33) i 3-2 Xaus (’37 fd).

ÀRBITRES: David Cantos i Sergi Mayor. Han assenyalat 14 faltes al Noia Freixenet i 13 al Calafell. Targeta blava per Gabarró (Noia).

Foto destacada: Eva Pedrola (cenoia.com)