El Noia Freixenet cau plantant cara a Porto

FC PORTO |4-2| NOIA FREIXENET

Els de Pere Varias tutegen al campió portugués però se’ls escapen els punts als minuts finals.

El repte era majúscul però tot i així l’equip de la Capital del Cava ha estat a punt d’esgarrapar punts de la complicada pista del Dragão Arena. Tot i que els sadurninencs han estat els primers en avisar amb un llançament de Sergi Llorca al ferro al primer minut de joc, ha estat l’equip local qui s’ha avançat al ‘4 amb un gol de Guilio Cocco, que ha rematat de “bolea” un refús de Martí Zapater. El Noia Freixenet no s’ha arronsat i ha buscat l’empat que ha estat a punt d’arribar al ‘9 quan, després d’una targeta blava a Rafa Costa, Sergi Aragonès no ha pogut batre Xavi Malián amb la directa. Pocs segons després rèplica a l’àrea contrària: Llorca ha vist blava i Martí Zapater s’ha encarregat d’aturar la directa executada per Gonzalo Alves.

Al ’18 ha caigut el segon gerro d’aigua freda pels cavistes que han vist com Daniel Oliveira “Poka” anotava el segon gol amb una canonada imparable des de fora l’àrea. Fins el descans el Porto ha gaudit d’ocasions per ampliar distàncies, però el temps s’ha esgotat i els equips han marxat als vestidors amb el 2-0 a l’electrònic.

A la represa el Noia Freixenet ha sortit amb la intenció de no marxar de buit del Dragão però no ha estat fins al ’40 que Pol Manrubia ha retallat distàncies amb el 2-1. Al ’42, en els millors minuts dels de Pere Varias, Llorca no ha pogut transformar una directa però uns segons més tard Aragonès ha estat més encertat i ha fet pujar l’empat a dos al marcador.

Els punts s’escapen als darrers minuts

La balança s’ha decantat definitivament per l’equip de l’equip de Guillem Cabestany quan a manca de quatre minuts pel final Rafa ha anotat el tercer gol dels locals. Els de Varias han buscat, sense fortuna, l’empat que els permetria sortir líders de la pista portuguesa. Malgrat tot ha estat el Porto que, a 3 segons pel final, ha anotat el 4-2 definitiu mitjançant un penal que ha transformat Alves batent Joan Nadal, que ha debutat aquesta temporada substituint Zapater, expulsat amb una blava.

Amb aquest resultat hi ha canvi de líder en el grup B de la Lliga Europea. Ara el Porto es col·loca primer amb 9 punts, el Noia Freixenet és segon amb 7, els mateixos que el Monza italià que és tercer. Tanca el grup el Biasca que encara no ha puntuat. Els negre i vermells tornaran a l’Ok Lliga visitant la pista del CP Taradell aquest dimarts a les 21h.

FC PORTO: Xavi Malián, Guilio Cocco, Reinaldo Garcia, Rafa Costa i Daniel Oliveira “Poka” -cinc inicial- Golçalo Alves, Sergi Miras, Carlo di Benedetto i Andrés Zapata.

NOIA FREIXENET: Martí Zapater, Aleix Esteller, Pol Manrubia, Sergi Llorca i Sergi Aragonès -cinc inicial- Xavi Costa, Toni Salvadó i Roger Monserrat.

GOLS: 1-0 Cocco (4), 2-0 Poka (18), 2-1 Manrubia (40), 2-2 Aragonès (43 fd), 3-2 Rafa (46), 4-2 Alves (49 penal).

ÀRBITRES: Franco Ferrari i Matteo Galoppi. Han assenyalat 10 faltes al Porto i 14 al Noia. Targeta blava per Rafa i Miras (Porto) i Llorca i Zapater (Noia).