Golejada amb caràcter per sumar els primers tres punts

IGUALADA RIGAT HC |3-7| CE NOIA FREIXENET

El Noia Freixenet ha capgirat un 2-1 a l’últim sospir de la primera part i ha rematat l’Igualada Rigat a la segona.

Els de Sant Sadurní s’han endut els tres punts en un Derbi d’urgències al que els dos equips arribaven sense sumar després de caure en les dues primeres jornades de l’Ok Lliga.

La primera part ha estat molt equilibrada amb arribades a la porteria tant de Martí Zapater com d’Elagi Deitg i amb els equips gaudint d’ocasions per avançar-se en el marcador. El primer en colpejar ha estat l’Igualada al ’17 amb una jugada individual de Roger Bars però, amb els arlequinats encara celebrant el gol, un ràpid contraatac protagonitzat per Pol Manrubia i Xavi Costa ha acabat amb l’empat obra de l’ampostí.

El Noia Freixenet guanya el “mini-partit” dels últims 75 segons

Les espases seguien en alt a les acaballes de la primera meitat i s’ha entrat en un tram final d’infart al Pavelló de Les Comes: a 75 segons pel descans Bars ha transformat des del punt de penal el que semblava ser un gol psicològic pels de l’Anoia però Costa només ha tardat 15 segons en tallar una sortida del mateix Bars, fer un control a l’aire i rematar a boca de canó davant de Deitg que no ha pogut fer res per evitar el 2-2 a un minut clavat per la mitja part. Les emocions que aquesta primera part ens havia reservat pels últims instants no han acabat aquí. A 40 segons Sergi Pla no ha pogut transformar la falta directa per compliment del primer cicle de l’equip cavista i, en l’últim sospir, Aleix Esteller ha penjat una bola que Manrubia baixat dins l’àrea pel “killer” Xavi Costa que no s’ho ha pensat i ha signat el 2-3 i el seu hattrick particular sobre el clàxon.

La segona meitat ha tingut clar color visitant. Jordi Ferrer, metrònom dels sadurninencs aquest vespre, ha aprofitat un refús de Deitg per encarrilar el partit amb el 2-4 després d’una bona jugada individual de Manrubia que, amb un precís gest tècnic, s’ha desfet de dos defensors per entrar tot sol a l’àrea rival. Al 37 Esteller s’ha sumat a la festa en una nova contra del Noia Freixenet on el capità ha aprofitat un refús de Bars dins l’àrea per col·locar un tranquil·litzador 2-5 al marcador.

Roc Pujadas trenca la maledicció de les directes

El partit s’acostava al tram final però encara quedaven gols per cantar en aquest Derbi de la Vegueria Penedès. Al 43 els arlequinats cometien la 10a falta i Roc Pujadas ha acabat amb la dinàmica negativa a les directes culminant amb una sola mà una sèrie de ganxos que han sorprès Deitg fent pujar el 2-6 a l’electrònic. Segons després, a l’altra àrea, un gest poc esportiu del capità igualadí Ton Baliu llençant lluny l’stick de Pujadas després que els dos jugadors caiguessin al terra, ha obligat al de Manlleu a deixar un forat en defensa per on s’ha colat un potent llançament de Gerard Riba que ha retallat distàncies amb el 3-6.

Roc Pujadas ha anotat la primera directa del Noia Freixenet aquesta Ok Lliga

A cinc minuts pel final, novament sort desigual amb els llançaments de falta directa. Bars ha disparat al pal de la porteria de Zapater mentre que Pujadas, aquest cop amb un xut directe, ha tancat la golejada amb el 3-7 definitiu.

Primera victòria dels de Ferran López aquesta temporada que els permetrà encarar amb menys pressió el següent partit d’Ok Lliga. Serà al Municipal de Torrelavit on rebran la visita del CP Taradell en la 4a jornada del campionat.

La Fitxa:

IGUALADA RIGAT HC: Elagi Deitg, Ton Baliu, Marc Palau, Sergi Pla i Tety Vives -cinc inicial- Roger Bars, Aleix Marimon, Gerard Riba i Bernat Yeste.

NOIA FREIXENET: Martí Zapater, Aleix Esteller, Jordi Ferrer, Xavi Costa i Pol Manrubia -cinc inicial- Roc Pujadas i Adrià Ballart.

GOLS: 1-0 Bars (’17), 1-1 Costa (’18), 2-1 Bars (’23 penal), 2-2 Costa (’24), 2-3 Costa (’25), 2-4 Ferrer (’31), 2-5 Esteller (’37), 2-6 Pujadas (43 fd), 3-6 Riba (’43), 3-7 Pujadas (’44 fd).

ÀRBITRES: Rubén Fernández i Íñigo López Leiton. Han assenyalat 10 faltes a l’Igualada i 16 al Noia. Targeta blava per Vives (IHC).