40 anys d’un Pavelló emblemàtic

El Club Esportiu Noia Freixenet està de celebració. Un 8 de setembre del 1981, tot just fa 40 anys, es va inaugurar el Pavelló Olímpic de l’Ateneu Agrícola gràcies a l’esforç dels socis i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia després que el Noia Freixenet hagués estat jugant en una pista descoberta des de la seva fundació el 1951.

Com a acte commemoratiu d’aquest aniversari, el Club Esportiu Noia Freixenet organitzarà, aquest cap de setmana la Supercopa d’Espanya d’hoquei patins. La primera semifinal (dissabte, 19h) enfrontarà al Deportivo Liceo i al Recam Làser Caldes, mentre que a la segona semifinal (dissabte, 21h), el Noia Freixenet s’enfrontarà al Barça. La final està programada per diumenge a les 19.45h.

40 anys de glòries

Si per un fet destaca el Pavelló Olímpic de l’Ateneu és per la seva història en el món de l’hoquei patins. Una història plena d’alegries i també decepcions. Però sobretot se’l reconeix per una història de quatre dècades de glòries. De gaudir de grans jornades d’hoquei patins. De vibrar amb una grada plena d’aficionats negre-i-vermells.

Des d’aquell dia de Fires del 1981, al Pavelló Olímpic de l’Ateneu s’han practicat diferents esports com el basquet, el futbol sala i, evidentment, el patinatge i l’hoquei patins. L’equipament va rebre el qualificatiu d’Olímpic l’any 1992, quan va ser subseu dels Jocs de Barcelona, acollint la fase preliminar de la competició d’hoquei patins.

A més dels Jocs, l’Olímpic de l’Ateneu també ha visctut alguns dels moments més importants de la història del Club Esportiu Noia Freixenet, així com esdeveniments hoqueístics de gran nivell, com el Campionat d’Europa Júnior de Seleccions del 1984, la Copa del Rei del 2001, la Copa de la Reina del 2008, la Copa Continental del 2010 entre en Reus Deportiu i el Mataró, la Supercopa d’Espanya del 2011 entre el Barça i el Reus Deportiu, la Copa del Tricentenari del 2014, la Copa Capital del Cava del 2015 i la Supercopa d’Espanya del 2018.

Primera fase de les obres de remodelació

L’any 2020 es va fer una actuació d’arranjament de la teulada, per retirar plaques d’amiant, així com de reforç de l’estructura del pavelló, seguretat contra incendis entre altres actuacions com a primera fase de restauració de la instal·lació. Aquesta obra va comptar amb la col·laboració de
la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com