A lligar de manera definitiva el tercer lloc

Jornada 24

CE NOIA FREIXENET vs. RECAM LÀSER CALDES

Dissabte 2 d’abril (19.30 h)


El Noia Freixenet rep el Recam Làser Caldes a l’Ateneu amb l’objectiu de sumar una victòria que li asseguri matemàticament la tercera posició en la lliga regularNou partit amb motius més que sobrats per omplir el Pavelló Olímpic de l’Ateneu, on el Noia Freixenet té aquest dissabte davant el Recam Làser Caldes la primera de les tres oportunitats que se li presenten per deixar matemàticament lligada la tercera posició de la fase regular de la Parlem OK Lliga.

Els sis punts d’avantatge que els de Pere Varias conserven sobre els immediats perseguidors, Finques Prats Lleida i Reus Deportiu Virginias, fa que en cas de sumar-ne tres més en les tres jornades restants cap equip els pugui superar en el tercer lloc, ja que en cas d’empat a punts l’equip sadurninenc té l’average guanyat tant amb els lleidatans com amb els reusencs. Després de rebre el Caldes, el Noia jugarà quatre dies després, el dimecres 6 d’abril, davant el Liceo a Riazor (on tornarà la setmana següent per jugar-hi la Golden Cup) i tancarà la lliga regular el dissabte 30 d’abril rebent l’Alcobendas a l’Ateneu.

Ser tercers en la fase regular té una doble virtut de cara al quadre del play-off pel títol. D’una banda, jugar la primera eliminatòria amb el factor pista a favor, obrint la sèrie a casa i disposant també a l’Ateneu del tercer partit en cas que fos necessari. I de l’altra, no anar per la mateixa banda del quadre que el primer classificat de la lliga regular.

Més enllà de deixar tancat el tercer lloc, guanyar el Caldes faria també que els de Pere Varias es retrobessin amb la victòria després de dos partits sense guanyar, per bé que fent un excel·lent partit davant el Barça i traient un punt de la pista de l’Alcoi, convertida en un fortí on quatre dels cinc primers de la lliga (el Lleida encara hi ha d’anar) no han pogut guanyar aquesta temporada.

La tercera posició del Noia Freixenet en la fase regular seria, amb independència del que després passi al play-off, un registre de mèrit indiscutible i que igualaria les millors classificacions obtingudes pel Noia des del tombant de segle. El tercer lloc era la posició que ocupava l’equip sadurninenc fa dos anys, quan la temporada va quedar tallada i inconclusa per l’esclat de la pandèmia de Covid-19. Abans, l’últim cop que va ser tercer de la lliga regular havia estat la temporada 2011-12, i més anteriorment ho va ser també els cursos 2000-01 i 2001-02. Per sobre del tercer lloc i contemplant tota la història del club a la màxima categoria, només hi ha la lliga guanyada la temporada 1987-88 i quatre subcampionats, l’últim d’ells el 2003 en aquell cèlebre play-off on es van superar tres eliminatòries amb el factor pista en contra després d’haver ocupat el tretzè lloc de la lliga regular.

El Caldes, en plena lluita per ser-hi

Si pel Noia Freixenet el partit davant el Caldes Recam Làser té lectura en clau de buscar el millor posicionament possible pel play-off, pels calderins la situació és més compromesa, ja que en les tres jornades que resten es juguen el ser-hi o no ser-hi. 

Després de signar la temporada passada la millor classificació de la seva història amb el tercer lloc final, el Caldes està tenint enguany una trajectòria més irregular. No va arrencar bé i va haver d’esperar a la setena jornada per celebrar la primera victòria, va redreçar després el rumb, però s’ha tornat a encallar les últimes set jornades, en les que només ha sumat un punt de 21.

Aquest únic punt el va sumar precisament en l’últim partit, el qual va empatar a dos gols a casa davant l’Alcobendas. Tot i així, el Caldes es manté en la vuitena posició amb dos punts d’avantatge sobre el novè classificat, l’Igualada, amb qui es jugarà en les tres jornades restants (també amb opcions matemàtiques per a Voltregà i Girona) l’última plaça que queda per assignar pel play-off pel títol. 

Aquesta és la setena temporada del Caldes a l’OK Lliga. En les sis anteriors només un cop, l’any passat a Calafell quan el pavelló de l’Ateneu encara era en obres, s’ha endut els tres punts de la visita al Noia. Més enllà de l’estadística, però, ha estat sempre un rival que ha posat les coses complicades, per la solidesa d’un bloc de jugadors que fa molts anys que juguen junts sempre sota les ordres d’Eduard Candami, el tècnic que és al capdavant de l’equip calderí des d’abans de pujar a la màxima categoria. 

A la primera volta a la Torre Roja, Caldes i Noia van empatar a un gol, un resultat que, afegit a les victòries calderines en els dos partits de la temporada passada, fa que siguin ja tres els precedents consecutius en els quals el triomf del Noia Freixenet davant el Caldes s’ha resistit. 

Raó de més, doncs, per venir dissabte a l’Ateneu a donar suport a l’equip i empènyer cap a una victòria que valdria el premi del tercer lloc de la lliga regular.


NOIA FREIXENET – RECAM LÀSER CALDES

Jornada: 24

Data: 2-4-2022, dissabte

Hora: 19.30 h.

Àrbitres: Miguel Díaz i Josep Antoni Ribó

TV: okligatv.com (per youtube, en obert)

Ràdio: Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM)

Twitter: @cenoia


Foto: Eva Pedrola (cenoia.com)

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com