Varias: “El més important és no perdre la nostra identitat i ser valents”

Tres dies abans d’afrontar el FC Barcelona Lassa – CE Noia Freixenet, el tècnic de la Capital del Cava, Pere Varias, ofereix una entrevista a la web del Club.

Ara que arribem a l’equador de la primera volta, com valores l’evolució del Noia Freixenet en els set primers partits?
Molt positiva. La setmana de l’inici de l’Ok Lliga teníem el dubte de veure quin nivell real tenia l’equip en tots els aspectes que afecten el joc (tàctic, tècnic, físic i psicològic), ja que durant la pretemporada teníem el convenciment d’haver treballat en el bon camí però els resultats no van ser gens positius.
Evidentment hi ha molt marge de millora i, hi ha moments dels partits on encara hem de trobar un bon equilibri, però penso que la millora de l’equip està sent molt bona i ràpida.

Dissabte passat el Noia Freixenet va saber reaccionar i remuntar el 0-2 inicial. Què va passar durant els dos primers minuts de partit?
La resposta és molt fàcil. No va passar res! Simplement l’Igualada va ser molt efectiu en els seus dos primers atacs però no crec que entréssim tous o mancats d’intensitat. Per mi el més important no és saber què va passar sinó com va respondre l’equip a aquest desavantatge i, a més, venint d’una derrota en el partit anterior contra el Shum, ja que tot sumat ens podia generar dubtes i intranquil·litat.
Penso que l’equip va fer un pas endavant, es va mantenir sencer, amb les idees molt clares i, el més important, i que crec que ha de ser un tret identitari nostre: no vem baixar mai els braços ni la intensitat ni el convenciment en la victòria.

En la remuntada també va ajudar l’afició, que ha tornat a enganxar-se a l’equip. Què els hi demanes de cara als propers partits a casa (Moritz Vendrell i Coinasa Liceo)?
A l’afició no li puc demanar res. Que s’enganxin o no a l’equip depèn de nosaltres, hem d’aconseguir que amb el nostre joc i intensitat l’afició s’identifiqui amb nosaltres.
El que és clar és que si aconseguim no parlar d’equip i afició com a parts separades, sinó pensar que l’equip el conformem tots, jugadors, tècnics, directius i afició com una única part, serem molt més difícils de vèncer.

Arribem al Palau sense haver perdut a domicili, com afrontes el partit?
Amb molta il·lusió. El Palau Blaugrana, per la grandesa del FC Barcelona i pel potencial del seu equip, sempre és un lloc especial on jugar. A la pràctica només ens juguem tres punts i tenen el mateix valor que els d’un altre partit, però també és evident que en cas d’aconseguir-los seria una victòria de molt prestigi.
De totes maneres, el resultat, sigui quin sigui, serà una conseqüència del nostre joc i en quin grau podem imposar-nos al Barça amb la nostra filosofia i estratègia de partit. Diumenge, el més important és no perdre la nostra identitat i ser valents.

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com