El Monza italià, rival del Noia Freixenet a vuitens de la WSE Cup

1/8 final WS EUROPE CUP

Els de Sant Sadurní s’enfrontaran a un vell conegut amb l’anada a Biassono i la tornada a l’Olímpic de l’Ateneu

El Noia Freixenet ja sap qui és el seu rival dels vuitens de final de la WS Europe Cup. Es tracta del TeamServiceCar Monza, un equip que segur que els aficionats cavistes recordaran perquè es van enfrontar les temporades 2018/19 i 2019/20, en aquella ocasió, a la fase de grups de la Champions.

L’eliminatòria serà a doble partit, amb el segon a la pista de l’equip del bombo 1, on hi havia els conjunts provinents de la fase prèvia de la Lliga de Campions. Per tant, els de Sant Sadurní disputaran l’anada el 16 de desembre al PalaRovagnati de Biassono i la tornada el 20 de gener a l’Olímpic de l’Ateneu. En cas de superar els vuitens, a quarts els de Pere Varias es creuaran amb el vencedor de l’eliminatòria entre el Gamma Innovation Sarzana i el PAS Alcoi.

HRC Monza: una victòria, un empat, una derrota i un partit mai disputat

El conjunt italià és un equip modern, fundat el 2007 com a Hockey Monza e Brianza i des del 2013 conegut amb el seu nom actual, Hockey Roller Club Monza. És l’hereu de clubs històrics com el Roller Monza, i el Hockey Club Monza que van arribar a guanyar fins a 11 títols de la lliga. Aquest nou club, que ha adaptat els colors dels dos equips anteriors al seu escut actual (vermell, blau i blanc), va aconseguir l’ascens a la Serie A la temporada 2014/15 i la competició tronaria a comptar amb un conjunt de Monza 18 anys després.

Els camins del Noia Freixenet i el Monza s’han creuat en un passat recent i en dues temporades consecutives, la 2018/19 i la 2019/20, a la fase de grups de la Lliga de Campions.

El primer any els de Sant Sadurní van caure 4-0 en el seu desplaçament al PalaRovagnati de Biassono, però una decisiva sisena jornada a l’Olímpic de l’Ateneu acabava amb memorable un 7-2 que, després d’un empat èpic a la pista de l’SL Benfica uns dies abans, donava als sadurninencs la classificació pels quarts de final.

La temporada següent, en un grup molt semblant al de l’anterior, Monza i Noia Freixenet es tornaven a creuar. A la primera volta a Biassono l’equip de Pere Varias va empatar a tres un partit que perdien 3-1 a deu minuts pel final. El dissabte 14 de març, tot estava a punt per viure una nova nit màgica a l’Ateneu. El Noia Freixenet arribava a l’última jornada amb tres punts de marge sobre els italians, i amb un empat o una victòria es classificaven per als quarts de final. Aquest partit, però, no es va arribar a disputar mai, ja que aquell mateix dia es va declarar l’estat d’alarma per la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

Els tres catalans no es trobarien fins a la Final Four

Per la seva banda, el Voltregà Movento Stern, actual campió del títol, disputarà els vuitens de final contra el CS Noisy francès, i als quarts es trobaria amb el vencedor de la HC Braga – US Coutras. L’altre equip català en disputa és l’Igualada Rigat, que haurà de superar l’Edilfox Grosseto per passar ronda i jugar contra el HC Valdagno o La Vendéenne abans de la fase final.

GRF Murches vs. RHC Diessbach

CP Voltregà Movento Stern vs. CS Noisy RS

Team Service Car Monza vs. CE Noia Freixenet

Edlifox Grosseto vs. Igualada Rigat HC

HC Braga vs. Coutras Rink Hockey

PAS Alcoi vs. Gamma Innovation Sarzana

HC Valdagno vs. La Vendeenne

Follonica Hockey vs. SK Germania Herringen

Foto: cenoia.com

About CE Noia

CE NOIA FREIXENET - C/ Josep Rovira 14, 08770 - Sant Sadurní d'Anoia 93 891 27 89 - e-mail: cenoia@cenoia.com - comunicacio@cenoia.com