El somni continua viu

|NOIA FREIXENET 3-4 BARÇA LASSA|

Els de Sant Sadurní tracten de tu a tu l’actual campió i arribaran amb opcions al Palau Blaugrana.

L’afició respon a la crida del Club i omple de gom a gom un Olímpic de l’Ateneu que registra la millor entrada de la temporada.

Sense complexos. Així va saltar a la pista el Noia Freixenet en un pavelló ple com un ou per afrontar l’anada dels quarts de final de la Lliga Europea. Al davant, tot un Barça Lassa, actual campió de la competició i un dels millors equips del moment. Al primer minut, la parella arbitral, amb massa protagonisme durant el partit, van mostrar una targeta blava a Xavi Costa que Pablo Àlvarez va transformar en el 0-1. L’alegria va durar ben poc pels blaugrana ja que Humberto Mendes, un dels homes més actius de la nit, va sorprendre Aitor Egurrola per darrera la porteria per tornar a posar les taules al marcador i fer bullir el pavelló.

El Noia Freixenet es va mostrar superior al seu rival, guanyant la majoria de les boles dividides i fent recuperacions en defensa que arrencaven els aplaudiments dels seguidors. Això va fer que els visitants es carreguessin ben aviat de faltes i, a tres minuts per al descans, arribava la desena. Sergi Llorca, però, no va poder superar Egurrola. Ja sobre el clàxon, Marc Gual veia una blava i Sergi Aragonès, sense titubejar, superava Egurrola amb un potent llançament des del punt de falta directa per marxar al descans amb el 2-1 a l’electrònic.

A la represa el Barça va sortir decidit a recuperar la iniciativa que havia perdut a la primera meitat. Matias Pascual empatava al minut 31 amb un llançament des de mitja pista però, quatre minuts més tard, Mendes aprofitava la 15a falta visitant per tornar a avançar els de la Capital del Cava de falta directa.

El Barça Lassa capgira l’electrònic en dos contraatacs.

Els d’Edu Castro van tenir l’encert de cara en dues jugades a la contra gairebé consecutives. Matías Pascual amb un potent llançament i João Rodrigues després d’una bona assistència de Pau Bargalló, donaven la volta al marcador a 13 minuts pel final.

Els blaugrana van arribar més bé físicament als darrers minuts de partit però el Noia Freixenet va resistir les escomeses dels visitants. Xus Fernández va haver d’intervenir per aturar una directa a Bargalló després que Aragonès veiés una blava per protestar. Els locals van aguantar en inferioritat i a vuit minuts pel final van arribar a la desena falta. Xus Fernández va tornar a aturar l’execució, aquest cop, al portuguès Rodrigues.

Resultat final de 3-4 i els de Pere Varias que sortiran amb un gol de desavantatge en la tornada del 6 d’abril al Palau Blaugrana on, tal com van dir els protagonistes en acabar el partit, no hi ha res decidit.

La setmana vinent torna l’Ok Lliga amb la visita del CP Voltregà a l’Olímpic per disputar la 24a jornada.

Pere Varias: “El desavantatge d’un gol encara ens dona opcions”.

Xus Fernández: “Sabíem que hauríem de guanyar al Palau. Encara està tot obert”.

Els favorits no fallen fora de casa.

En la resta de partits d’aquests quarts de final, ple de victòries visitants. Benfica, Porto i Sporting agafen avantatge de cara la tornada.